ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CelilKaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2012 19:32
Son Ziyaret:
27 Haziran 2019 16:03
Toplam Mesaj:
113 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Celil Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Celil Kaya

SON 10 MESAJI

Saulosi Coral Red ve Sarı Prenses Kırılma
Daha önceden böyle bir olay başıma gelmişti ve fakat yavruları yaşatamamıştım ama şuan akvaryumum da hem saulosi hem sarı prenses özellikleri gösteren bir balığım var. Arkadaşımdan hediye olarak aldığım yavruların içinden çıktı.Ve balık dişi.Ağız tarafı sarı prenses gibi kararıyor üst bant cizgileri saulosi coral red gibi rengi bazen turuncuya kaçıyor bazen sarıya.

Tam ortadaki balık.
CelilKaya2014-07-06 12:52:31
Yumurtalarda bir problem mi var sağlıksız mı?
Kuluçka makinesinde olmasına rağmen mantarlaşmasının nedenlerinden biri erken kusturma. Kaçıncı günde kusturdunuz? Bir diğer konu eğer yumurtalar dişinin ağzındayken erkek tarafından iyice döllenmediysede mantarlaşır. 
Yumurtalarda bir problem mi var sağlıksız mı?
En dipteki tam turuncu renkteki yumurtalar hariç diğerleri mantarlaşmış. 
CelilKaya2014-06-28 12:51:29
Saulosi Coral Red Dişi Mavileşme
 Forumda bir kaç başlıkta araştırdım dişilerin kırma olabiliceği vs. bu tür şeylerin etkiliyor olabiliceği yazıyordu. Balıkların kırma olabiliceğini düşünüce moralim bozuldu böyle giderse tür değişikliğiyle sonuçlanıcak. Elimde 600 e yakın yavruda var . Bu arada bende yarı Elazığlıyım baba tarafından Aşvan-Muratçık.
Saulosi Coral Red Dişi Mavileşme
 Evet yavrudan sarı gelen erkekler geliştikçe mavileşirler fakat bu dişiler sarı olmaları gerekirken maviler tuhaf olan da o  .İstenirse anüs vent de atabilirim.
Saulosi Coral Red Dişi Mavileşme
Şuanda 12 dişi 3 erkek şeklinde bir kolonim var.Allah'a şükür düzenli ve bol yavru alıyorum. Fakat kendilerinin sarı olması gerekirken mavileşen 3 dişim var. Bu durum canımı çok sıkıyor.Görselliği ve göz zevkini bozuyor.Renklenmeleri için havuç veriyorum .Günlük mutlaka 1 defa Tetra Discus veriyorum. Tabi ki yanında ek yemlerde mevcut.Ne denediysem fayda etmedi.Artık akvaryumda onların isimleri erkek fatma  .Baskın dişilerin koyulaşıp erkeğe benzediğini biliyorum fakat bunlar akvaryumdaki diğer balıklara da bir baskınlık çabasında değiller  kendi hallerin de takılıyorlar.

Akvaryumda yapabiliceğim değişiklikler bu sorunu çözermi?
Yem veya başka bir şey ile alakalımıdır?
Ne yaparak bu dişileri diğer dişiler gibi kendi renklerine döndürebilirim?

Erkek fatmalarımdan teki:


Konuyu biraz renklendirelim:


CelilKaya2014-01-31 10:09:22
sp hile yapar mı?
Koxp kurup xp kasar  hile yaparmı biraz saçma bir terim olmuş kardeşim.Muhtemelen stresten kusmuştur yada yutmuştur bir daha ki sefere balığı ürkütmeden strese sokmadan alıp kusturmaya çalışın.
Sağlıklı balıklar.
Mavi Prenses Bakımı
Yumurta sarısı yavruların bulunduğu alanı(akvaryumu) çok daha fazla kirleteceğinden az verilmeli.Yavruların keselerinin kaybolduğundan itibaren yemlemeye başlayabilirsiniz artemia su piresi gibi bol proteinli canlı yemler kullanabilirsiniz. Bol protein ile beslemeniz yavrularınızın daha hızlı gelişmesini sağlar(diyetine göre).Selahattin beyin de yorumladığı gibi yavruların ana babasına verdiğiniz yemleri ufalayarak yada ezerek yavrularınıza rahatlıkla verebilirsiniz.Kendin Yap Sistemler (DIY) a açılmış olan başlığın Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri' ne taşınması gerekmektedir.
Saulosi rekor yavru
Anne 10 cm 2 yaşında şuana kadar 500 den fazla yavru verdi.Satmayı şuan düşünmüyorum ama elimde 1-2 cm 50-80 adet var uyarsa öm den konuşalım.
Saulosi rekor yavru
2 gün önce kusturduğum saulosi yavrularım daha önce 48 tane yavru almıştım bir balıktan bu balıklarımın yeni rekoru 92 tane :) Anne 10. günde kusturulmuştur.Ayrı bir akvaryumya durmuştur.
Maşallahı unutmayın.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.