ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KeremK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2012 23:26
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2016 15:13
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem K.

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Aceleyle Kumu Kaziyor
Sarı Prensesler kumu kazmayı sever. Sahiplendiği alanı kazar. Seyretmesi de bir o kadar güzeldir. Keyfini çıkarın. [:iyi:]
Mobilyam 160 Litre Taşırmı Yada Nasıl Güçlendirrm
Merhaba ; öncelikle Demir profil yaptırma imkanınız var ise süphesiz daha sağlıklı olacaktır. Dikme icin kendi kullandığım ornegi görebilirsiniz. Ayrıca iki vidalı dirseklerden de kesinlikle öneriyorum. Esnemesini engelleyecektir. Ve tabii ki Strafor. Strafor tüm ağırlığın eşit şekilde dağılmasını sağlayacaktır. Eğer ki strafor yok ise masada kesinlikle suyu boşaltın ve Strafor yerleştirin.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124164/3_image.jpeg[/IMG]
150 * 60 * 60 İle Yine Aranızdayım
Abim. Hem sana maşallah hem balıklarına [:)] takipteyim [:iyi:] [:nazar:]
Sump Filtrem Sızdırma Yapıyor !
Merhaba arkadaşlar. Resimde gördüğünüz bölümden sızdırma var. Ne yapmam gerekiyor. Acil ve kalıcı çözümü var mı ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124164/2_image.jpeg[/IMG]
Sumplu Akvaryum Kurulumu Hakkındaki Düşünceleriniz
[K]Litreleriniz coooook bence bu masa kaldirmaz,ozellikle yan agirliklar cok kuvvetli oldugundan ,yikilabilir.

[/K]

Yanı önceden ayni masa ve akvaryum kuruluydu. Suan parçalara ayırıp tekrar kurduğum icin endişeliyim. Sağlamlık olarak sumpun oldugu bölümde takoz vardı yine aynı sistem olacak o yeterli olur mu yine dersiniz ?
Sumplu Akvaryum Kurulumu Hakkındaki Düşünceleriniz

[QUOTE=Gokhanhoca]Merhaba Kerem Bey;
Zorlu ama çok keyifli bir süreç sizi bekliyor. Kolay gelsin. Umarım gönlünüzdeki kurulumu gerçekleştirirsiniz.
Sorularınıza gelirsek yeni kurulum yapmış bir acemi olarak cevaplamaya çalışayım.
1.Sumpu söylediğiniz şekilde temizlemek mümkün ama daha uzun sürecektir. Deterjan kullanmayın. Kireç izlerini ve benzeri kirleri camı çizmeden kazıyarak temizleyebilirsiniz. Sonrasında ıslak bir bezle tekrar tekrar silerek temizlersiniz. Bezi sık sık yıkamanız gerekir. Biriken suyu sünger yardımıyla alabilirsiniz.
2.Sump sistemlerinde genel olarak biyolojik sünger, elyaf, bioball, seramik halka bulunur. Aktif karbon ilk bir ay için kullanılabilir. Bunun dışında zeolit, purigen, mercan kırığı gibi ek malzemeler de kullanılabilir. Bütçenize göre farklı markalara ait ürünleri tercih edebilirsiniz.
3. Miktar sumpun ölçülerine göre değişir. Çok çabuk tıkanmayacak şekilde ayarlamalısınız.
4. Elyafları su değişiminde kontrol edip değiştirebilirsiniz. Diğer malzemeleri duruma göre bir iki ayda bir akvaryum suyundan geçirip temizleyebilirsiniz. Bazı malzemelerin kullanım süresi markaya göre değişir.
5.Masayı mutlaka güçlendirin derim. 450-500 kg ciddi bir ağırlık. [/QUOTE]

Evet. Zorlu ama bir o kadar keyifli bir işin içine girdiğimin farkındayım. Ama sanirim guzel olan kısmı da bu. Yakında sizlere bitmiş son halini de paylasacagim zaman gelir insallah. Bilgiler icin teşekkürler. Ayrıca sumpu temizlediğim gibi akvaryum içini de temizleyebilir miyim ayni taktik ile ? [EDIT]cequense,2015-12-29 19:17:47[/EDIT]
Sumplu Akvaryum Kurulumu Hakkındaki Düşünceleriniz
Merhaba ;
Uzun zamandır forumu severek takip ediyorum. Bilgileriniz yeni başlayanlar yani bizler icin cok değerli. Bu konuyu açarken cok düşündüm ve araştırdım sonunda açmaya karar verdim. Eminim ki bu konuda sadece bana degil benim gibi çoğu yeni başlayan arkadaşların isine yarayacak değerli bilgiler olacak.

Bundan önceki akvaryumum sanirim 70x40x30 ölçülerindeydi.
Çok acemiydim ve sanirim bilinçli özeni gösteredim. Simdi ki akvaryumum sumplu 110x65x50 ölçülerinde yanlış hesaplamadıysam 375lt. Bu benim icin oldukça büyük akvaryum. Her yeni başlayan gibi benimde hedefim bir chiclid kolonisi kurmak ve hobiyi daha zevkli hale getirip yavru almak.

Sizlere sorum su şekilde ;

Daha önce kullanıldığı icin sump filtresi oldukça pis ve ağır. Bunu kaldırarak değilde yerinde,içerisinde su birikmeyecek şekilde az su ile Nasıl temizleyebilirim ?

İçerisine konumlandıracağım filtre malzemeleri ne olmalı.

İçerisine koyacağım malzemeleri ne kadar ölçüde ayarlamalıyım.

Ne kadar surede degistirmeliyim.

Arkadaşımın hediye ettiği akvaryum masası evinden çıkmadığı icin sökmek zorunda kaldık. Baya kalın bir malzeme ayrıca akvaryumun bos hali bile oldukça ağır. Sizce masasını sağlamlaştırmak icin herhangi bir uygulama yapmalı miyim ?

Yine aynı şekilde akvaryum da cok ağır oldugu icin az su ile ic camlarını Nasıl temizleyebilirim ?


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124164/1_image.jpeg[/IMG]


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124164/image.jpeg[/IMG][EDIT]cequense,2015-12-29 15:58:33[/EDIT]
Frontoza önerilerinizi bekliyorum
Yaklaşık 140 ltrelik bir akvaryumum var. Hobiye yeni başladım ve frontozalar ilgimi çekti. bilmiyorum siz ne önerirsiniz. Yunus ile beraber yaşar mı ? ya da akvaryumum 2 türe yetermi ? araştırdıgım üzere Frontoza ların çok çeşidi var. siz hangisini önerirsiniz. cequense2012-03-07 01:39:22
Resimlerdeki balıkların türleri nedir ? Eleme yapmam lazım çok acl
Evet farkındayım başıma geleceklerin ve şuan hızla arayış içerisindeyim. Yunus yavruları kalıcak diğerleri gidicek diye umud ediyorum. bugun bir akvaryumcuyla konuştum 5cm den küçük almıyorum diyor. 5cm olana kadar benimle kalıcaklar ozaman yapıcak bişey yok   bide şimdi kabuksuz artemia aldım. bana amino asit önerdi sizce mantıklı mı amino asit ? yunusla beraber hangi türü akvaryumumda tutmamı önerirsiniz ?
Resimlerdeki balıkların türleri nedir ? Eleme yapmam lazım çok acl
Evet düşürmek istiyorum zaten ama işte zebraları toplarken arada yunuslar kaynar diye korkuyorum. Yunus balıklarını çok seviyorum ve sırf yunuslar için bu hobiye başladım. Daha yeniyim balıklarımın boyutlarından da anlaşılacagı gibi :) sizin gibi yardımseverler sayesinde inş. dogru kararlar verip kolonimi oturtmaya başlıcam. bu arada mpangalarada baktım onlarda çok özel gözüküyor. yunuslarım renk aldıgı anda ilk yapıcagım şey bir mpanga kolonisi kurmak :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.