ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kepirlikerem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2018 18:06
Son Ziyaret:
24 Mart 2024 07:38
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem YILMAZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem YILMAZ

SON 10 MESAJI

Flagyl Kullanımı
[QUOTE=Watchtech]Bu gün bu konuyla ilgili ilk flagyl uygulamasıni 3 aylik peru altum melek balığıma deneyeceğim ağizdan şiringayla gelişmeleri buradan yazarim.[/QUOTE]

Ne durumdasınız hocam, ben de bugün bir melek balığı için tedaviye başladım
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
Tepe filtre ile başlayacağım ben de. 2 melek balığı olacağı için sorun olmayacak diye düşünüyorum. Size de hayırlı olsun şimdiden :)
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
Uv filtrenin illaki katkısı olmuştur. Hayırlı olsun sizin tankınız da bu arada :)
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
Teşekkürler hocam, şuan 2 melek (çift bulursam süper olur) tepe filtre ile başlayacağım. Bi 10-15 güne de dış filtreye geçerim diye düşünüyorum bu da yüzde 90 sunsun 603 olur.

Bu arada uv ışıklı iç filtre kullandınız mı hiç ? Yosun için etkili olduğu söyleniyor
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
Haklısınız ama daha önce belki 4 5 sefer akvaryum kurdum. Hepsinde de aynı sıkıntıyı yaşadım. Düzenli su değişimi de yapmama rağmen akvaryumun yosunlaşmasını engelleyemedim. Bilmiyorum pipo filtre hiç kulanmadım, onu da deneyebilirim
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
Kısa süreli ben de kullandım ancak pek verim alamadım. İçindeki malzemeleri değiştirip mi kullanıyorsunuz ?
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
[QUOTE=CemDehaCeylan]Size önerim maddi durumunuz varsa ve hep bu litrelerde kalacaksanız 2213 almanız sera siporax ve crystal clear kullanmanız. Fazladan seachem purigen kullanmanız. Eğer işimi tam yapayım ve dikkatliyim derseniz cam emiş seti kullanabilirsizin(yüzey emişli olanlarını ve fazla sirkülasyonu engelleyen modelleri tavsiye ederim)[:3][/QUOTE]

Teşekkürler yorumunuz için. Aslında çok fazla bütçem yok. Ancak olmuşken bir kere olsun hem balıklar hem ben keyfini süreyim diye düşünüyorum :) bu arada belirtmemişim akvaryumda 2 adet melek balığı beslemek amacındayım. 2 balıkla olabilecek fiyat performans ürünlerine bakıyorum.

Eheim 2213 sıfırı 2500 lira ortalama, ikinci el temiz bulabilirsem anca alabilirim hocam :)
80l Akvaryum İçin En İyi Filtre Tercihi Nedir ?
Merhabalar. Elimde 80 Litrelik Tek Cam İthal bir akvaryum var. Daha önce 2-3 kez kurdum ancak filtreleme sistemim yetersiz kaldığı için zamanla akvaryumu boşaltmak zorunda kaldım

Şimdi yine akvaryumu kurmak istiyorum ancak en başta filtre sistemimi en iyi şekilde kurmak istiyorum. Akvaryumda hali hazırda tepe filtre kullanıyordum. 80 litrelik ufak bir akvaryumda dış filtrenin debisi fazla olur diye düşünüyordum bu zamana kadar ama artık dış filtreye mi yönelmeliyim bilemedim.

Bu arada akvaryumda bakmayı düşündüğüm bir çift melek balığı. Belki bir tane de çöpçü olur.

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum[EDIT]kepirlikerem,2023-12-04 11:38:20[/EDIT]
5 Melek Balığının Anlamsız Hareketleri
Diğer 3 melek balığını akvaryumdan ayırmak zorunda kaldım, siyah olanda dövmeye başladı. Şimdi ikisi yaklaşık iki gündür bir oraya bir buraya gidip öpücük hareketleri yapıyorlar. Anlamadım gitti dişi balıkta mı bi sorun var, yumurtlayamıyor mu.

Arasıra agresifleşip erkek balığa saldırıyor, dipteki vatozlara bile saldırıyor ama yumurta dökmedi henüz
5 Melek Balığının Anlamsız Hareketleri
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210327/190520201406481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210327/190520201407011.jpg[/IMG]

Öncelikle hayırlı ramazanlar arkadaşlar. 6 adet küçük melek balığı ile başlayan maceram bir tanesinin ölmesi ile 5 adet ile devam ediyor.

Yukarıda resimlerini paylaştığım melekler çift gibi hareket ediyorlar ancak ilginç olan dişi diye tahmin ettiğim (turuncu,koi) erkek gibi davranıyor. Yer tutuyor, diğer 3 balığı ufacık bir yere hapsetti resmen başını çıkaranı tokatlıyor. Erkek diye tahmin ettiğim (siyah) ise çok umursamadan hayatına devam ediyor.

Bir kaç hafta önce yine bu ikisi öpücük atıp, yer temizleme hareketi yapıyordu ancak o hareketin daha sonra biriken yosun vb şeyleri yemek için de yapabildiklerini öğrendim.

Dün akşam en az 2-3 saat koi melek, siyah melek balığına akvaryumu dar etti, bildiğin dövdü dövdü tekrar dövdü. Şimdi ikisi çok yakın olmasa da birlikte yüzüyorlar. En azından koi melek balığının diğer 3 melek harici akvaryumda serbest gezmesine izin verdiği tek balık siyah melek. Bu arada cüsse olarakta siyah olan diğerinden baya iri.

Şimdi sorum şu bu meleklerden hangisi dişi hangisi erkek sizce ? İkisi de erkek olabilir mi ? Eğer çift olabilme ihtimali varsa diğer 3 meleği çıkarıcam akvaryumdan. Yok ikisi erkekse yine diğer 3 balığı çıkarıp kesin dişi bir melek atıcam akvaryuma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.