ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ttolgaaydin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2012 16:12
Son Ziyaret:
28 Şubat 2020 21:37
Toplam Mesaj:
186 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga AYDIN
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
Web Grafik Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/125716.jpg[/img]Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur. (İsra-36)

SON 10 MESAJI

Sorceresif
Tuzlu suda henüz tecrübem yok ama geçiş yapacağım için bolca araştırıyorum. Yanlız tatlı su ile ilgili tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki akvaryumun bulunduğu ortam çok önemli. Ben 5 sene mersinde kaldım ki biliyorsunuz oraların sıcaklığını. :) Hiç akvaryum ısısının 29 olduğunu bile hatırlamam.

Şuan Ankarada da sıcaklığın yazın hiç 28 leri geçtiğini görmedim.

Yanlız asıl meselenin dışarıdaki havadan çok sanırım tuzlu suda kullanılan aydınlatma sistemlerinin akvaryum üzerindeki ısıyı yükseltmesi olduğunu düşünüyorum. Çünki aydınlatma sistemlerini (Özellikle de led) soğutmak için emek harcanıyor baya.
Sorceresif
[QUOTE=sorceres]

Diy olarak elinizden geliyorsa daha iyi olur. Benim akvaryum sump dahil 70 litre civarı olunca sıcaktan daha çabuk etkileniyor. 32 dereceye kadar çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Mercanlarımın hepsi eriyip kayboldu yaz sezonunda. Sıcaktan mı oldu başka bir şeyden mi emin değilim. Fanlı bir sistem en iyisi, soğutucular hem pahalı, hem çok sesli, hem de motoru bulunduğu odayı ısıtıyormuş.[/QUOTE]

Fanlı sistemlerde de su kaybı çok oluyor deniliyor? Şuanda halen bu konuda araştırma aşamasındayım :)
Sorceresif
[QUOTE=sorceres]

Askı tip ps lerde fazla seçenek yok. Zaten hacim sump dahil 200 litreyi geçecek. Düz modellerden ikinci el ilanlarına bakabilirsiniz.
Led armatürler gerçekten çok pahalı. Yerli olarak üreten sayısı az. Aquareef firması yerli üretim. O da çok ucuz sayılmaz. Tabi bulabilirseniz bazı akvaryum üreticileri hesaplı yapıyor. Aynı kalitede olmaz belki ama iş görür. Eliniz yatkınsa siz de yapabilirsiniz. Başka seçenek olarak ilanlardan ikinci el 90cm lik hopar t5 armatür de bakabilirsiniz. İçine uygun florasan takıp verim alırsınız.
Sump deliğini tabandan değil de yukardan arka cam köşeden olsun. Daha kullanışlı olur.[/QUOTE]

Led konusunda araştırma yapıyorum DIY olarak düşünüyorum zaten.
Ama esas kafamı kurcalayan sogutma işi. Ankaradasınız sizde. Burada sogutmaya ne derecede ihtiyaç var? Siz hiç kullandınız mı yada kullanıyorsanız nasıl birşey tavsiye edersiniz?
Sorceresif
[QUOTE=sorceres]

Tolga Bey, bu 92cm lik akvaryum ile giriş yaparsanız tankı büyütme ihtiyacı pek duymazsınız. Güzel ölçüler çünkü. 50cm lik tanka ayar çekerek sump olarak kullanırsınız. Daha ufak olanı da su tamamlama olarak kullanabilirsiniz. Karantina da kurabilirsiniz. Askı tip ps ile sump olmadan 50lik akvaryumu karantina olarak kullanabilirsiniz. Ama ana tank için ayrıca sump yaptırmanız gerekir. Filtreleme sistemi derken tatlı sudaki gibi bir filtreleme olmuyor tuzlu sudaki sumpda. Protein Skimmer, ısıtıcı ve yukarı suyu pompalaması için kafa motoru kullanacaksınız. Bu boyutta bir resif kurmak için orta kalitede temel malzemeler için 900-1000tl masraf gerekir. Dalga motoru, kafa motoru, Protein Skimmer, kum, canlı kaya, tuz ve tuz ölçer.

Armatürün var olduğunu varsayıyorum.
Daha basit bir sistem ve 2 adet palyaçom olsun yeter derseniz, 50lik akvaryum da sumpsız askı tip ps kullanarak 350-400tl ye mal edebilirsiniz.
[/QUOTE]

İlginize teşekkür ederim.
Filtre sisteminden kastım ps nin askı tip mi yoksa normal mi olması idi. birde Sump sistemi için akvaryumu alttan mı deldireyim yoksa taşırmamı yapayım. Onu sormak istemiştim. :)
Birde Armatürüm tuzlu su için uygun değil. Bunun için led sistemleri araştırıyorum.[EDIT]ttolgaaydin,2016-05-11 02:36:54[/EDIT]
Sorceresif
Melih Bey,
92x46x44h tankım var
buna nasıl bir filtreleme sistemi tavsiye edersiniz? Vede bu ölçüler benim için yeterince idare edermi.
Elimde 50x38x41h ve bundan birazdaha küçük bir tank daha var. Bunlarıda sump da değerlendirsem mi? veya karantina içinde akvaryuma ihtiyacım olacak onda mı değerlendirsem?[EDIT]ttolgaaydin,2016-05-10 21:57:40[/EDIT]
Sorceresif
[QUOTE=sorceres]

Tolga Bey güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Tuzlu su gerçekten farklı bir dünya. Mercanların büyüsü apayrı bir şey. Ama balıklardan daha nazlılar. Ben bitkili tankımı çevirdim resife, keşke daha büyük kursaydım diyorum şimdi. Sizde bütçeniz doğrultusunda kurabileceğiniz en büyük tankı kurmaya gayret edin. Olabildiğince sabırlı şekilde ilerleyin. İstedikten sonra yavaş yavaş araştıra araştıra güzel bir resif kurarsınız.[/QUOTE]

Acaba büyük tank derken ne kadar bir tank kastediyorsunuz?
Yeni Tank Kurulumu
:)
Ben sizin arkanızdaki kapıdan bahsetmiştim ama zaten geçici yer ise sıkıntı ortadan kalmış oluyor :)
Sorceresif
Balıklarınız gerçekten çok güzelmiş ama kaybettikleriniz için üzüldüm :(
Bu tür konuları takip etmeye özen gösteriyorum. Tuzlu su deneyimini tatmak istediğimden dikkatlice okuyup tecrübelerden ders almaya çalışıyorum.
Umarım bundan sonra böyle üzüntü verici deneyimler yerine hep güzel deneyimler yaşamış olursunuz.
Yeni Tank Kurulumu
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.
Ama kapının arkasında olması biraz tehlikeli değil mi acaba? Ani bir açılışta kapı kolu cama ve dolayısıyla akvaryuma arar verip bir felakete neden olmasın!
Tabi buradan gördüğüm kadarıyla kapı oraya kadar açılıyorsa ve yerde bir stoper yoksa.
Batıkent Yenimahalle Demetevlerde Bulunan Akvaristler Buraya Lütfen
Batikent ilkyerlesim deyim.
Herkes selamlar.
Trophies duboisi maswalarim var. Ama tuzlu suya geçiş yapmayı düşünüyorum.
Bizler için umarım faydalı bir başlık olur burası.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.