ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cpt.Kemal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2006 23:02
Son Ziyaret:
23 Şubat 2015 00:14
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Kaptan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
denizci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Kaptan

SON 10 MESAJI

Hepsi yumurta bırakır mı?
teşekkürler, başka yorum yapacak arkadaş var mı?
Hepsi yumurta bırakır mı?
Merhaba arkadaşlar, birkaç sorum olacak, cevaplayabilirseniz sevinirim
1-Yetişkin dişi çikletler(örneğin şeker pembe, sp yada mücevher), hiç çiftleşmemişse ve hiç erkeği yoksa bile yumurta yapar mı? 
2- Yetişkin diye düşündüğümüz bir balık hiç yumurta bırakmamışsa da yine anüs vent kontrolü ile cinsiyeti anlaşılır mı
3- Yetişkin dişilerin yumurta bırakma sıklıkları neyle orantılıdır? Yani örneğin baskın erkek varsa daha sık mı yumurtlar, karma akvaryumsa seyrek mi yumurtlar vs...
Bu kavga eden balıkların tür ve cinsiyeti nedir?
Arkadaşlar gt lerin cinsiyetleri nedir , yoksa üçü de mi erkek?
green terror hepsi erkek mi?
Merhaba , türünün green terror olduğunu yeni öğrendiğim bu balıkları 2 gün önce aldım. Malawi ile sorunsuz yaşadığı ve 2d 1 e olduğunu söylenmişti. Bu dudak dudağa kavga eden( yada oynaşan) balıklar erkek, diğeri de dişi mi? 
Bir de aşağıdaki videodan 1 gün sonra üç balık da üst ve alt yüzgeçlerden hafif hırpalanmıştı, acaba birbirlerini mi hırpaladılar yoksa diğer balıklar mı vurdu
Bu kavga eden balıkların tür ve cinsiyeti nedir?
Tamam arkadaşlar türünü öğrendiğim iyi oldu bir araştırayım bakalım. Söylediğiniz gibi kuyruk ve alt yüzgeçlerinde ufak bir hasar var ama birbirlerine mi yaptılar yoksa diğer balıklar mı vurdu bilmiyorum. 1-2 gün gözlemleyip öyle karar vereceğim. Cinsleri konusunda ise, kavga edenler erkek diğeri dişi mi? Nasıl ayırt ediliyor?
Bu kavga eden balıkların tür ve cinsiyeti nedir?
Merhabalar. Bu balıkları geçen hafta aldım. 1 e 2 dişi olduğu ve malawi çikletlerle beraber sorunsuz yaşadığı söylendi. Sorularım şöyle:
1- Bu 3 balığın balığın türü ve cinsiyetleri nedir?
2- Bu 2 tanesi ağız ağıza kavga ediyorlar ise kesin erkekmidirler?
Selamlar
Cpt.Kemal2013-11-18 17:17:36
mp erkek ve kobalt dişi sorunu
Selamlar arkadaşlar. Bende 1 erkek mp ve 2 dişi kobalt mavisi var. Erkek mp kobalt mavisi dişileri sürekli kovalıyor, 2 tane daha dişi vardı öldüler birer ay arayla, muhtemelen mp'in saldırmaları sonucu. Ben mp'i diğer türün erkeği sanarak almıştım sonradan öğrendim ki farklı türmüş. 3-4 aydır bekliyorum alışırlar diye ama alışmıyorlar. Ayırmayı düşünüyorum ama sorunun ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Erkek mp'i erkek kobalt mavisiyle mi değiştirsem yoksa dişi kobaltlar yerine dişi mp ler mi alsam? Bu arada erkek mp renkleri çok güzel. Bir yandan mp'e kıyamıyorum, diğer yandan da kobaltları dişi mp ile değiştirsem, erkeği yine saldırgan olur mu bilemiyorum. BU arada mp diğer balıkları rahatsız etmiyor sadece kobalt mavisi dişileri kovalıyor ve çiftleşmek için değil kovalamak için kovalıyor. 
Değerli yorumlarınızı bekliyorum

Mavi prenses ve kobalt mavisi çiftleşir mi
Merhaba. Ben akvaryumu kurarken sp ve mp yavruları almıştım. Yavrular büyüdü ve mp sandığım balıkların hepsi dişi çıkınca akvaryumcudan 1 erkek mp aldım. Meğer mavi prenses sandığım balıklar kobalt mavisiymiş. Şimdi elimde 1 erkek mp ve 4 dişi kobalt mavisi var. Erkek mp diğerlerinden daha büyük ve çok güzel renkleri var geri vermeye kıyamadım ama özellikle kobalt mavisi dişileri çok kovalıyor ve vuruyor. Bunlar zamanla çiftleşip huzur içinde yaşarlar mı. Eğer kobalt erkeğiyle değiştirirsem, erkeğin dişilerden küçük olması sorun yaratır mı 
KIRMIZI MÜCEVHER EŞ TUTMA HK.
Ben de sarı prenses ve mavi prensesler olan akvaryumuma 1 çift eş tutmuş mücevher atmıştım 6-7 ay önce. 3-4 ay sonra üremeye başladılar ve neredeyse her ay yumurta döküyor. Tavsiyem tek tarafı açık küp gibi birşey atman. Dişi yumurta döküyor ve döllendikten sonra dişi içeride erkek girişin hemen önünde nöbet bekliyor. Küpü akvaryum yan camına yakın koy çünkü o tarafa hiçbir balık yaklaştırmıyorlar. 4-5 gün sonra yavrular çok küçük olarak çıkıyorlar ve mücevherler daha da agresifleşiyorlar. Anne baba yavruları ağızlarıyla toplayıp güvenli yere taşırken bir kısmı telef oluyor ve galiba erkek ara sıra yiyor. Tavsiyem yumurtalar daha yapışık olduğuyerden ayrılmadan küple birlikte anneyi ayırman. Ben sineklik teliyle ayırmıştım ama yavrular çok küçük olduğu için telin arasından geçip yem oldular, 3 tane kurtarabildim. Yavrulama dönemi dışında sakin balıklardır ama dediğim gibi eş tutmuş bir çift balık olmalı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.