ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
builder
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2006 01:30
Son Ziyaret:
15 Mart 2014 08:57
Toplam Mesaj:
281 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖRAZ
Doğum Tarihi:
30 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Kütahya
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MEHMET ÖRAZ

SON 10 MESAJI

balıklarımın karın şişliğini bu yöntem uygunmu
Haşlanmış ıspanak balıklarda kabızlık için sıklıkla kullanılır. Kabızlık sorunu dışında yem olarak da verilebilir arada sırada. Özellikle balıklar açsa iştahla yerler. Bezelye için birşey söyleyemeyeceğim.
cinsiyete etki eden faktörler
http://www.sumae.gov.tr/yunus/2005/02/01.pdf

Linkte cinsiyete etki eden faktörlerle ilgili bir makale var. İncelemenizi tavsiye ederim. Özellikle lepisteslerle yapılan kontrollü deneyin sonuçları ilginç.
Ben de sarı prenses besliyorum ve akvaryum maşallah erkek balıktan geçilmiyor. Akvaryumcuya 15-20li erkek balık grupları götürmekten bıktım. :) Mbunalarda cinsiyete etki eden faktörler ve ne yönde etki ettikleriyle ilgili bilgi verebilecek arkadaşların konuya katılımını bekliyorum. Saygılar.
builder2011-11-10 17:23:57
SP Eşleşme
Benim bildiğim dişi yumurtlar ve yumurtaları ağzına alır. Daha sonra erkeğin anal yüzgecine doğru ağzını yanaştırır ve erkek yumurtaları döller. Bu yakınlaşmada erkeğin anal yüzgecindeki benekler de rol oynar. Dişi bu benekleri yumurta sanarak ağzına almak için hamle yapar bu da işi kolaylaştırır.
Sarı prenses yarım edebilirmisiniz
http://www.akvaryum.com/Forum/sari_p_ve_yunus_hak_ogr_Istedikleriniz_k28670.asp

Linkteki sarı prenses fotoğraflarını incelersen değşik renklerde sarı prensesleri göreceksin. Sarı prensesler içinde farklı renklere sahip varyeteler mevcuttur. Hatta yabancı bir sitede bembeyaz bir malawinin sarı prenses varyetesi olduğu iddiasıyla karşılaşmıştım.
builder2011-11-08 16:05:38
Dişimi Erkekmi ?
Güzel bir erkek.
Malawi Kayalıkları
[QUOTE=Gürkan Hoca]Saulosi erkeği...[/QUOTE]

7-8 sene kadar önce malawilere yeni başlamışken karma bir akvaryumum vardı ve bahsettiğiniz saulosi erkeği tipinde bir balığım vardı. Yalnız renkleri daha çok mor gibiydi. Yanlış mı hatırlıyorum renkleri bilemiyorum ama o renkte bir tür bulamadım. Hayal meyal hatırladığım balığın saulosi erkeği, demasoni ya da elongatus mpanga olabiliceğini düşündüm. Fotoğraftaki balığı o balığa yakın gördüm. Sanırım saulosi erkeğiydi.
Malawi Kayalıkları
[QUOTE=AC-72]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/QUOTE]


Üstten 5. ve 6. fotoğrafta bulunan balığın türü nedir acaba?
sp nin rengi
Sarı prenseslerin değişik varyeteleri bulunur.Bunlar portakal,altın sarısı renkli ve açık sarı renkli olabilirler. Balığınızın kırma olduğunu sanmıyorum. Lakin altın sarısı ve portakal renkli olanlar daha çok ilgi görüyor. 
dekor
Dişi ve erkek balığın çember çizebileceği genişlikte bir mağara oluşturabilirseniz faydası olur kanısındayım. Bunun için küpleri kullanabilir ya da taşları üst üste koyarak mağaralar oluşturabilirsiniz.

_________
___      ___
___      ___        şeklinde yapıyorum ben mesela.
yavrular kaç günlük
Kusturduktan sonra balığın ağzında yavru kalabiliyor. Yavru kalıp kalmadığını anlamak için iyice gözlemek gerekli. Eğer halen yavru varsa ağzında yem yememesi normal.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.