ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Qazxi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2012 14:49
Son Ziyaret:
15 Ocak 2022 16:55
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre aker
Doğum Tarihi:
21 Eylül 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Akar

SON 10 MESAJI

Kırmızı Burun Tetra Üremesi yumurtladılar VİDEO
Merhaba,
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)
BeZGiN2013-03-22 17:26:16
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Bir süre zebra besledim. Hem çizgili hem pembe olanlarından. Sürü halinde dolşan balıklardan hoşlandığım için ilk önce neon almıştım. Tamam sürü halindeler ama dolaşmıyor oldukları yerde duruyorlardı. Sonra zebraları aldım. Bunlar sürü halinde hızlıca geziniyorlar, ama yüzeye yakın olmayı tercih ediyorlar, orta ve aşağı kısımlara pek inmediklerinden pek hoş görünmüyordu.
Zebralardan yavru da aldım. Çok zahmetli yolları da var ama benim yöntemim şöyleydi. Zemine taşlara ve köklere java moss bağlamıştım. Sabah güneş doğarken bu yosunların içine girip çiftleşiyorlardı. Yumurtaların çğu  diğer zebralar tarafından yeniyor ama bazıları bu yosunların arasında kayboluyor. İşte bu yosun yumaklarını alıp başka bir kaba koyuyordum. 1 hafta sonra minik yavruları görmeye başlıyordum...
Eğlenceli balıklar. Ama bir de kırmızı burun tetraları denemeni öneririm. 20 tanesi bir karışdan az büyük bir küme halinde topluca yüzüyordu bende.  Hele beta gibi bir tehdidin  yanıda süper olur.
Salyangoz Koleksiyonum
Elma salyangozlarını ve kırmızı olanları saymazsam diğerlerinin en büyüğü bezelye kadar. Neriteye benzeyen de uzun zamandır bende ama çok büyümedi. Tabi bu arada hep aynı salyangozu mu görüyorum emin değilim. Çünkü bu türlerden dediğim gibi en fazla 3 er 4 er tane var. Bir de boş kabuklar :)  . Ama neden ölüyorlar bilmiyorum. Kırmızı salyangozları henüz iş üstünde yakalayamadım ama en büyük şüpheli onlar. 4 tane koca elma salyangozu da ölünce şüphelerim arttı. Ama dediğim gibi onları hala salyangoz yerken görmedim.
 Bu arada bende başka salyangozlar da var hepsinin fotoğraflarını yüklememişim.






Şimdi bakınca birkaç tane de fotoğrafı olmayan var. Örneğin Patlıcan moru renginde ortası siyah noktalı bir tane.. Yakalarsan fotoğraflayayım.

Ayrıca belirteyim: özellikle salyangoz üretmiyorum. Akvaryumumda şu an karidesler ve lepistesler var. Ama salyangozlara da karışmıyorum. Bana bir zararları yok, ayrıca renk oluyor..


Qazxi2012-12-06 14:09:02
Salyangoz Koleksiyonum
Mehabalar,
Akvaryumumdaki salyangoz çeşitlerim. Herkesin dediği gibi salyangoz baskını durumu yok. Sayıları sınırlı.. 

En güzelini başa koydum. Bunun daha koyu renkli ve siyah baskın olanları da var. Cinsini merak ediyorum ama internette benzer bir fotoğraf şu ana kadar bulamadım. Şekil olarak katile benziyor ama bu rengini hiç görmedim. Salyangoz adetinin artmaması da katil şüphesini doğruluyor gibi.. Cinsini bilen söyleyebilirse sevinirim..












Qazxi2012-12-05 10:25:38
Katil Salyangozlar
selamlar,
Bu ikisi katil salyangoz mudur? Bunlardan bir iki tane de sarı siyah olan var.

Qazxi2012-09-20 16:49:22
Ön plan-Arka plan önerisi
Merhabalar
200 lt bitkili akvaryumum var, tanıtım sayfası aşağıda:


Tanıtımından da anlayacağınız gibi bu benim ilk bitkili tecrübem. Edindiğim tecrübelerle bazı değişiklikler yapmak istiyorum ve fikir ve yardıma ihtiyacım var.

Öncelikle arka plan için kolay olsun diye elodea kullanmıştım. Şimdi tövbe edip daha aklı başında bir bitkiye geçmek istiyorum. Bu elodea kökü olmadığından sürekli yerinden çıkıyordu. Çöp şiş çubuklarına ya da taşlara bağlayıp demetler yaptım, gene olmadı. Bir süre sonra genede kurtulup serbest yüzmeye başlıyorlar. Yerinden çıkmayanlar ise hızla uzayıp yüzeye ulaşıyor, akvaryumun üstünü kapatıyorlar. Bu hızlı büyüme aynı zamanda diğer bitkilerin gelişimini de yavaşlatıyor sanırım. Sonuç olarak elodea yerine kullanbileceğim, kökü olup yerinden çıkmayacak, fazla ışık ve Co2 ihtiyacı fazla olmayan, düşük destekli akvaryuma uygun, aynı zamanda fotoğraflarda gördüğünüz şekilde elodeaların yerini alacak miktarı cebimi yakmayacak bir bitki önerebilir misiniz?

Gene resimlrde göreceğiniz gibi akvaryumun zemini çıplak. Kuruluşdan itibaren bir kaç bitki denedim. Belki düşük destekli olmasından, belki de elodeaların bolluğundan hiçbiri tutmadı.  Java moss larımı çoğaltıp zemine yaymayı planlıyordum ama sanırım bu koşullarda bir yılı bulur. Cuba da bulamıyorum. Hem pahalı hem de tutmamasından çekiniyorum. Bu konuda gene aynı koşulları sağlayan bir ön plan bitkisi ne önerirsiniz? 






Tortu-Karides
Selamlar,
dip çekimi yapmadığım için akvaryum tabanında, özellikle akıntının az olduğu kısımlarda kumdan çok daha ince kahverengi bir tortu birikiyor. Bitkiler için faydalı olduğunu düşündüğüm için dokunmuyorum ama artık o kadar çoğaldı ki, koşuşturan SAE lerin kaldırdığı bu tozlar yaprakların falan üzerine konuyor.
Büyük yapraklardakiler bir süre sonra kendiliğinden temizleniyor ama arka planda kullandığım elodea lar yeşil yerine kahverengi görünmeye başladılar. Ayrıca dipte karidesler için halı gibi serdiğim java moss larda yarısına kadar bu tortuya battılar. Bunlar için çözüm öneriniz var mıdır
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Akvaryumun son hali:





Yeni sakinler, kırmızı burun tetra:


Qazxi2012-07-10 11:17:50
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Budadığım bitkileri beklettiğim plastik kapta 6 yavru daha saydım. Bu yavruların 3-4 tanesi çok küçük, muhtemelen yeni yumurtadan çıkmışlar. En az 2 haftadır budama yapmadığım düşünülürse 2 haftadır yumurtalar çatlamadan bu kabın içinde duruyor olmalı.  Zebra üreten birileri deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Şu an deneme yanılma gidiyorum, en az 10 yavru öldü. :(
Akvaryuma aldığım yavru(yukarıda fotoları var) 1cm boyu geçti, lacivert beyaz rengi oluştu. :)
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Yedi yavrudan sadece bir yaşıyor. Onu da ana akvaryuma, kendi yaptığım yavruluğa koydum.

Yakın çekim bir neon:


Bunlar da akvaryumdaki kabuklular:


Elma salyangozlarım 4 tane idi. Küçüklerinden biri geçenlerde öldü. Akvaryuma ilk koyduğum canlılar bunlardı. Ancak hala bir üreme belirtisi yok. Çiftleşmeye şahit oldum. Ama yumurta hiç göremedim. :(


Bitkilerle birlikte irçok adi salyangoz da edindim. En az 5 farklı renk ve modelde :)




Bu salyangoz Nerite olabilir mi? Bitkilerle geldi sanırım. çok yavaş büyüyor. Bunlardan mercimek boyutlarında onlarcası var.


Qazxi2012-05-30 09:55:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.