ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
a.u.a
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2006 23:30
Son Ziyaret:
31 Ocak 2009 19:43
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet umut aydemir
Doğum Tarihi:
17 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Takı Tasarımı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Umut AYDEMİR

SON 2 MESAJI

Aramızdaki Hitaplar

Servet abicim:

Kişi başkaları tarafından izlenmedigi yerde evinde gibidir. ve evinde olması gerektigi gibi olamayanlar, bu ve bunun gibi hataları sıklıkla yaparlar.
 
Saygıda kusuru bozduktan sonra ne ticaretin nede hobinin öneminin kalmayacağını, servet abinin yaşına gelip 14 yaşındaki üyenin ona hitabından ögrenmek bana yetti, bunu yaşayarak ögrenmeyi acıkcası istemem. ve İLK OKULDAKİ ÖGRETMENİMİN BANA ÖGRETTİGİ ÜZERE
 
kendime yapılmasını istemedigim bir şeyi başkasınada yapmam
 
Duyarlı olalım
Balığın anatomisini etkileyen faktörler.

Mustafa beyin tesbit ettigi balıkların degişimlerinin şüphesizki birden cok nedeni var. hem konuyu açan Musatafa beyin hemde konuya yanıt yazan tüm arkadaşların izlenimleri ve görüşlerine katılıyorum. ancak belirtmek istedigim husus DOĞANIN DENGESİDİR.

bu hususu sizlere bir örnele acıklamaya çalaşayım.

yarasalar çok farklı türlerde ve cok farklı boyutlardadır (birçok canlıda oldugu gibi) kanatları en geniş yarasalar acık arazilerde yaşarken, kanatları en kısa yarasalar ormanlık arazilerde yaşarlar. zaten tam tersi olamazdı kanadı uzun yarasalar ormanda yaşasaydı birden karşısına cıkan bir ağaç dalına çarpabilir, yada kanadı kısa yarasa açık arazide avına yetişebilecek hızı bulamaz havada uzun süre kaldıgında çok yorgun düşerdi. bu yarasaların kendilerine dogru yaşam alanları seçmelerinden çok, zaman içinde yaşam alanlarına göre şekillendirilmeleridir. Balıklarda akvaryum ortamında muhakkak degişim gösterecektir. küçük akvaryumda boylarının kısa kalması, renklerini dogal yem yemedikleri ve melezlendikleri için gösterememeleri. canlı yem bulamadıkları için kondisyon farklılıgı olması gibi vs. ancak bunun güzel taraflarıda mevcuttur. dogadaki sürkülasyondan kurtulmak (yok olmaktan yem olmaktan) daha uzun süre yaşamak, düzenli beslenebilmek, gibi vs.
 
burada anlatmak istedigim bu canlıları beslerken yeni bir degişim için ilk adımı atmış dogaya mudahele etmiş bulunuyorsunuz. ancak bu yanlıştır manasına gelemez. cünkü canlılar yaşadıkları yeni ortamlara zaman içinde ayak uydurur duruma gelirler. yarasalar örneginde oldugu gibi.
 
işte DOGANIN DENGESİ budur. biz bu canlıları besleyerek dogada bir degişiklik meydana getirirken dogada etkiye karsı tekpiyle yeni nesilleri ortaya yada aynı nesildeki farklılıkları ortaya cıkarır ve durum yeniden 0-0 berabere olur,
 
son olarak dogaya zarar vermemek için bu canlıları beslemekten vaz gecmek isteyen arkadaşlara seslenmek istiyorum, dogaya zarar vermemek ve dengeyi bozmamak, gibi bir lüksümüz bulunmamaktadır. Aldıgımız her nefeste zamanı ve mekanı tüketiriz. ancak DOGANIN DENGESİ oluşan olumsuzluklar, zaman içinde yok olan türleri, ve yeniden vücut bulan canlıları ile, etkiye tepki yapmakta ve kendini sürekli yenilemektedir, yani bir yerde dogayı kirletmek dahil DOGANIN DENGESİNİN içindedir.
 
DOĞA ilahi bir emirle dengesinin dışına çıkamamaktadır.
 
bize düşen canlıya canı verenin hürmetine uygun bakmaktır,
 
en doğrusunu ALLAH bilir.
 
saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.