ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sssbbb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2012 18:13
Son Ziyaret:
25 Kasım 2017 12:05
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet B.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tropheus, Malawi

SON 10 MESAJI

Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Arkadaşlar 2 gün daha geçti, hala sorun yok hatta bir balığın ağzı dolmuş onu fark ettim, sanırım bu konu için bu kadar tamamdır.

Teşekkürler ...
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Bir de abi bunun hakikaten bulaşıcı olduğunu düşünüyorum, bir balık iyileşti derken diğeri hastalanıyor, diyelim biri öldükten sonra yeni bir balıkta belirtiler başlıyor, o yüzden bu sorunu yaşan arkadaşlara tavsiyem şöyle; bir balığınız ölse bile artık geçti diyerek durmayın tedbiren de olsa ilaçlama yapın arkadaşlar, zira aynı şeyi başka balıkta görmeniz çok çok muhtemel.
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Sağ olasın mesut abi, arkadaşlar dün son kez ilaçlama yaptım 7. kez oldu sanırsam hepsi iyileşti, herkes yeme kalkıyor, bugün tekrar bir su değişimi yaptım, 2 gün gözlem yapmayı düşünüyorum daimi olarak.
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Arkadaşlar Flagyl ile 5. gün bugün hala uyguluyorum ölümler durdu bir balık hariç hepsi suyun üstüne canlı canlı atlıyor yem için o bir balık için tekrar ilaçlama yaptım bugün.

Güncelleyeceğim arada bu konuyu, benimle aynı sorunu yaşayanlar için faydalı olur diye umuyorum.
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Abi metilen denedim kendim daha önce şu bloat olayı kafama yattı zira gördüğüm bir konudaki balık resimleri de aynı benimkiler gibiydi, flagyl aldım onu görür görmez anlatıldığı gibi uyguladım konularda cloat da demişler ama o ilacı bulamadım, şu bemiks ampul için de çok sağ ol onu da alıp uygulayayım.
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
[QUOTE=mesutok]Su değişiminden sonramı öldü. Direk çeşmedenmi su eklediniz su değişiminde. Yahut bilmiyorum üste çeşitli linkler eklemiştim, iç hastalıklarda ve diğer ana link orada birçok parazit hastalık yöntemleride var tedavileride. Biraz uğraştırcak gibi bu olay sizi, kapsamlı bir gözden geçime yapmanı zgerecek, sudaki nitratmı arttı yine kısa sürede acaba çünkü biri iyileşmişti herhalde sadece su değişimiyle demekki niye zehirleyici değerlermi yükseldi suda iyi düşünmeniz lazım su değişimi sıklığını yahut oranınımı arttırsanız. Ben genelde böyle aksi giden hallerde balıklar afallasa bile yeri geliyor yüzde 50'ye yakın su değişimi yapıyorum genelde balıklarda canlanmayı hemen hissediyorum ertesi günlere.[/QUOTE]

Yok abi hep 2-3 gün dinlenmiş su ekliyorum, hayır yeni de değil bu akvaryum 3 senedir aynı balıklar vardı aynı sistem, suda pet şişeden yavruluk vardı acaba o mu bir şey yaptı ne bileyim aklıma hiçbir şey gelmiyor. Bariz belirti de yok renk soluyor ertesi gün ölüyor, bu arada ölenler hep dişi .. Acaba erkekler mi yıpratıyor ? Yıpratsa da böyle öldürecek kadar sorun olur mu bir değil 2 tane ..

http://www.aquariumadvice.com/forums/f100/demasoni-losing-colour-sick-or-picked-on-234509.html

arkadaşlar ingilizce bir forumda buldum adamın sorunu benimle aynı renkte solma ve ertesi gün ölme, orada da millet bloat demiş ..[EDIT]sssbbb,2015-11-07 10:17:50[/EDIT]
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Arkadaşlar bugün 1 balık da aynen öldü, rengi soldu sabaha öldü. nedir bunların rahatsızlığı [:/][:/] Bu sefer filtre falan da diyemeyiz düzenli çalışıyor ..

ve önceki gibi suyun üstüne çıkma vb olmadı ...[EDIT]sssbbb,2015-11-07 09:47:44[/EDIT]
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
[QUOTE=mesutok]Filtre uzun süre çalışmadan durmuşsa o içindeki bozulmalar suyu zehirlemiş olabilir, yahut günlerce çalışmadı siz gelince filtreyi temizlemedne çalıştırmışsanız oda suyu bozmuş olabilir, geldiğinizdede balıklar böyle perişasa yine su değerleri bozulmuştur balıklar yavaş yavaş zehirlenmiştir. Onun haricine alt tarafları beyazlamış diyorsunuz, sümüksü beyaz mantar gibi tabakalar oluşmuşsa dışında, columnaris gelişmiş olabilir su kalitesizliğinden mantarlaşmasından. Sadece hava taşı çalışması balıklar için yeterliydi sorunsuz yaşarlardı yeteri kadar suya oksijen sağlıyorsa, dipte birikecek dışkıların çok sorunu olmazdı kaç gün şehir dışında kaldınız bilmiyorum. Yani zannedersem olumsuz su şartlarından etkilenmişlerdir. Dış yapılarında bir parazit yoksa beyaz benek gibi, yahut yüzgeç kuyruk uçlarında bir erime, Filtrelere bakım yapın bu aralar 3 günde bir az az su değişimi yapın yem yemiyorlarda yapacak birşey yok dışkı yapıyorlarsa rengi ne renk beyazmı? sümüksü jöle gibi saydammı, bunlara bakın. Eklediğim linkte "Columnaris" ve "drosy-bloat" başlıklarını inceleyin. Mantar gibi beyaz tabakalar için varsa terramycin deri melhemi kullanırsınız o bölgelere konunu sonunda anlatılıyor nasıl cilde sürülür, diğer drops-bloat başlığı ilk konu KorayBalcı' beyin oda iç hastalık konusu.
Balıklara bakıyorum kafa iriliğine göre gövde biraz cılız kalmış yetersiz yemlememi yapıyordunuzda böyle bu balıklar, yoksa son günlerdemi oluştu ozaman iç hastalıktan şüphelenilebilir bu aşarı zayıflama için. Yem yiyorlarsa yemlerine Vitafish gibi akvaryumcuda satılan balık vitamini sıvısı damlatabilirsin 1-2 damla destekler direncini, 3 günde bir su değişimiyle devam edin az az klorsuz su ekleyin. Sudaki olumsuzluklar incelsin.

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Bu konudada çalışmayan filtre ile ilgili konunun hepsini okuyun ama en alttaki E maddesini özellikle okuyun elektrikler kesilip filtre çalışmayınca neler olabilir.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dis_filtreler_hakkinda_bilmemiz_gerekenler_k608487.asp[/URL]
Yani E maddesinde bir filtre uzun zaman durunca içinde bozulamlar olur ve bu özellikle temizlemeden kullanılırsa suyu zehirler uzun günler suyun içinde beklerse yine suyu zehirleme ihtimali oldukça yüksek gözüküyor.

[/QUOTE]

Yardımınız için çok teşekkürler, 2 balık bu şekilde hasta idi geri kalanlar her zamanki gibi diriydiler bu 2 hastabalığımın biri öldü diğeri iyi oldu.

Filtreden oldu sanırım dediğiniz gibi, zira 3 yıldır sistem aynı bir sorun yoktu :(

3 çeşit de bitkisel yem kullanıyorum, yetersiz yemleme yaptığımı da sanmıyorum açıkçası, bu balık hastalıktan sonra düştü haliyle formdan..

Bundan sonra tecrübe oldu, çok teşekkürler tekrar ...[EDIT]sssbbb,2015-10-31 20:45:15[/EDIT]
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
[QUOTE=BabySoul]Bozuk su şartları ve stress sonrası renklerini karartmaları normaldir, örneğin strese giren capcanlı renklere sahip bir tropheus, bir anda bile karartabilir kendi renklerini. Bloat için flagyl ve cipro kullanılmalıdır.
hocam fotoğraflar da ekledim ;

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL][/QUOTE]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/132349/IMG_20151029_203603255.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/132349/IMG_20151029_215418044.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/132349/IMG_20151029_215426179.jpg[/IMG]

Arkadaşlar resimleri de ekledim, balık suyun üstünde duruyor bu şekilde.[EDIT]sssbbb,2015-10-29 22:16:02[/EDIT]

Arkadaşlar sorun hala devam etmekte ..
Demasoni Karında Beyaz Şişlik Ve Renkte Solma+foto
Arkadaşlar il dışındaydım bu sırada akvaryum iç filtresi bozulmuş 3 gün çalışmamış sadece hava motoru hava basmış dipte biraz pislik birikmiş vaziyetteydi ama yemlemeler de hep düzenli yapılmış tetra pro gibi bitkisel yemler kullanıyorum.

2 balığım renkleri solmuş altları beyazlayıp şişmiş karın kısmından, şimdi tam olarak ne yapmam gerek ?

Kaya tuzu ve sarımsaktan bahsedenler olmuş, kaya tuzu attım su değişimi yaptım.

Yardımlarınızı rica ediyorum, konuları taradım ama bloat resimlerinde böyle renkte solma göremedim.
[EDIT]sssbbb,2015-10-29 22:19:52[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.