ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DRKN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2012 19:40
Son Ziyaret:
14 Ocak 2013 16:12
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Durukan EREL
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Gıda Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100x45x45 Amerika

SON 10 MESAJI

3375 litrelik akvaryum
http://www.deep-nblue.com/referanslarimiz.html

Salih Bey, linki bir inceleyin. Bahsettiginiz yukseklikte veya daha yuksek bi akvaryum bile var referanslari arasinda dilerseniz arayip bilgide alabilirsiniz.
3375 litrelik akvaryum
Dört gözle bekliyoruz. Bizlerden akvaryumun kurulum aşamalarını esirgemeyin Salih bey.
Ramirezi ve bolivian ram
Melek yasar oscar yer 
3375 litrelik akvaryum
Gercekten buyuk bir proje. Buyuk akvaryum merkezlerinde bulunabilcek cinsten. Kesinlikle normal bir cam kullanilmayacaktir. Duvara gelicek kisimlar distan celik gibi sert maddelerle desteklenebilir yada tamamen sert bir maddeden yapilmali ( beslenicek balik turlerine gore secilmeli zarari yarari goz onune alinacak tabiki ) birde basinc dagilimini esitleyebilmek adina camlar iceriye yarim kure seklinde olabilir. Zemine uygulanacak basinci azaltmak adina da akvaryumun uzerinde durdugu yapinin zeminle temas ettigi yuzey alani genis tutulmalidir diye dusunuyorum. Hata payi kabul edilemiceginden iyi bir hesaplama, hatta muhendislik calismasi gerekiyor gibi. .
Canlı doğuran akvaryumuna neon tetra
Sorun olmicaktir. Neonlar sakin baliklardir ancak ek olarak; su degerlerine hassastirlar degerlerin bozulmasina veya hali hazirda bozuk olan degerlere ilk tepki onlardan gelicektir.
8 mm cam mı ? 10 mm cam mı ? önde durmalı ??
Öncelikle geçmiş olsun Paşa Bey; ön tarafda olsada arkada olsa da bişey farketmicek şahsi fikrimi sorarsanız arka tarafa koyun en azından görmezsiniz ve akvaryuma baktıkca siniriniz bozulmaz. 
8 mm cam mı ? 10 mm cam mı ? önde durmalı ??
Basınç yükseklikle doğru orantılı bir ölçüdür. yani suyun en dibinde basınç maksimum en üstünde minimumdur. en çok basıncı tabandaki cam çeker ( kum, kaya vb. basıncınıda düsünce..) ön ve arka camda degişmez yani ön camın en dibindeki basınçla arka camın en dibindeki basınç eşit olacaktır. Acaba akvaryumu yapan kişi 10mm lik camı akvaryumun tabanı yerine ön cam için mi kullandı ?
pengasuss
[QUOTE=aquarium222]20 cm i  geçtiğinde akvaryumcuyla takası düşünüyorum yem yediğii gömedim ama 1 aydır bakıyorum yemiştir harhalde :D  akvaryum 285  lt.[/QUOTE]

pangesuslarin gozleri cok iyi gormez hele aydinlikta neredeyse kordur. Yonunu ve yemini bulmak icin biyiklarini kullanirlar yuzme seviyesi genellikle dip seviyesidir. bu yuzden dip yemi kullanmanizi tavsiye ederim. biyiklariyla dibi tarayarak o yemi bulacaktir. dip yemi olarak granul veya tablet yem kullanabilirsiniz. yedigini ve karnin sisecegini goreceksiniz obez seviyesine kadar gobek yapiyorlar :D
 


pengasuss
Altan Bey, eğer yem yiyorsa akvaryumun sürekli tek bölgesine cekilmiyor veya biseylerin arasina altina saklanmiyorsa baliginizda bir problem yoktur renginde ton farkliliklari olabiliyor.

Buna ek olarak bu forumda okuduğum bir bilgiyide sizinle paylasmak isterim; pangesus baliklari yalnizca doğal ortamlarinda max. Boylarina ulasabilmektedir.öyleki bu baliklarin üremesi icin en azindan 1 mt civarina ulasması gerekiyor. Yani bizim akvaryumlarimiza koyduğumuz pangesuslarin hepsi yavru baliklar ve muhtemelen bu yavrular gelisimini ( akvaryumun hacmine gore ) biyerden sonra durduracaklardir ve öleceklerdir. Akvaryuma uygun değildirler. Sadece bilgi amaçli bunu yazdigimi bilin ve beni yanlis anlamayin. Ben bunu ögrendikten sonra bu baliklari satin almayi biraktim.
Japon, Molly, Zebra Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=boracglr] [QUOTE=DRKN]Akvaryumunuzda canli doguranlari birakin simdilik diger mollyler japonlari rahatsiz etmesede bir zaman sonra kavgalar kovalamar olacaktir ve kayip vereceksiniz. Şisedeki mollylerde strese girecek ve onlardanda kayip vereceksiniz japonlari fanusta veya seffaf bir vazoda besleyebilirsiniz japonlarin boyuna ve adedine göre bir fanus edinin bence geçici de olsa orda besleyin her tür mutlu olacaktır. Ek olarakda japonlari petshopa geri götürüp gerekenleri yüzune soliyip canli doguranlarla degistirebilirsiniz. Belki insanlarin konuyla ilgili bilgisizliklerinden yararlanip ticaret yapmaktan vazgecer. Hem insanlari hemde baliklati magdur etmeyi birakir. [/QUOTE]


Hiç bir canlı fanus'ta yaşatılmamalıdır.Fanusa koymaktansa öldürmeniz hayvanlar için daha az acılı olacaktır.Eğer balıkları veremeyecekseniz ve onlar için bir akvaryumda alamayacaksanız bir filtre ve ısıtıcı edinip plastik saklama kutularında bir süre bakabilirsiniz(1 milyoncular yada yapı marketlerden bulabilirsiniz bir süre idare edecektir).Ama en iyisi japonları yada molly ve zebraları vermeniz olacaktır.


Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
Haklısınız tabiki bende aynı fikirdeyim sadece geçici bir çözüm olarak bunu önerdim tropıkallerın arasında yasayan japonların stresı fanusta bır sure yasayacakları sıkıntıdan büyük oldugundandı. imkan verdiğince edindiğimiz canlılara en iyi kosulları saglamalıyız fikrindeyim.
 
Efecan Bey ölçtüğünüz değerler balıklarınıza uygun değerlerdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.