ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
twindiablo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2012 17:37
Son Ziyaret:
21 Aralık 2015 15:48
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Önay
Doğum Tarihi:
17 Haziran 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Önay

SON 10 MESAJI

KASAKALAWE ERKEKLERİN VAHŞİLİĞİ
Merhabalar. Yavrudan büyüttüğüm 1.5 yaşında 18 adet Kasakalawe balığım var. Tek tek cinsiyetlerini kontrol etmedim fakat 5 tanesi davranışlarından ve ağız yapılarından anladığım kadarıyla erkek. Sorunum ise şu . Bu mahşerin 5 atlısı akvaryumumda diğer balıklara nefes aldırmıyorlar. Akvaryumda huzuru bir türlü sağlayamadım. Erkekler sürekli birbirlerine vuruyorlar. Yanlarından geçen cinsiyeti ne olursa olsun bunların gazabına uğruyor. Öyle basit darbelerde değil anlatabileceğim gibi değil sanki kuduz köpekler gibi. Akvaryumum küçük 200l. Bu yaz gibi 500-600l lik bir akvaryum yapmayı düşünüyorum.  Birde akvaryum içinde büyük kayalar var bu erkekler bu kayaları sahipleniyorlar. Kayaları çıkarmalı mıyım? Yoksa erkek balıkları elden çıkarmalı mıyım? Düşünceleriniz benim için önemli bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılar.


 Bu arada hala yavru alamadım :( Bir kaç defa dişiler yumurta tuttular fakat yavruların doğal olarak çıkmasını istediğim için oluruna bıraktım. En fazla 1 hafta içinde yumurtaları attılar. Bu zebanilerle başım büyük dertte..
twindiablo2014-05-20 17:50:38
İç Sumplu 3 Bölmeli Akvaryum Yapımı Resimli
[QUOTE=Squall]Elinize sağlık herşey çok güzel olmuşta anlamadığım bi nokta var.Suyun son döküldüğü kısımda akvaryuma nasıl aktarmayı düşnüyorsunuz?Herhangi bir yer açmamışsınız giriş su yeri gibi.Hortum ve kafa motoru yardımı ile mi akvaryuma temiz suyu vermeyi düşünüyorsunuz.Su çıkışı hakkında bilgi verebilirmisiniz Gökhan bey.[/QUOTE]

Evet hortum ve kafa motoru vasıtasıyla suyu 3 bölmeye aktaracağım. 


Çeşitli sorunlardan dolayı akvaryumun bitmesi bayağı bir zaman aldı. Sona yaklaştık gibi.. Su dolduruldu ve sızıntı kaçak ihtimaline kadar 3-4 gün bu şekilde bekleyecek.


Video :

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-UT6zAjaN44[/VID]
twindiablo2014-01-03 15:04:17
İç Sumplu 3 Bölmeli Akvaryum Yapımı Resimli
[QUOTE=Comratex]İnce işçilik ve özen gerçekten tebrik ederim.Ben de sump sistemi ile ilgileniyorum halen araştırmadayım.120x60x60 akvaryum var,deldirmekte istemiyorum.Muhtemelen taşırma sistemli bi sump olacak.Hayırlısı artık.Size kolay gelsin.[/QUOTE]


Teşekkürler.
İç Sumplu 3 Bölmeli Akvaryum Yapımı Resimli
[QUOTE=YunusEmreYUCE]Tebrik ederim. Gayet güzel görünüyor.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Daha işimiz çok ... Aluminyum çerçeve yapılacak. Sanırım, 4x4 profilden sehpası yapılmış arkadaş aradı söyledi mobilya giydirme falan iş çok daha ..:)
İç Sumplu 3 Bölmeli Akvaryum Yapımı Resimli
Arkadaşlar merhaba.. Ağustos ayında tek akvaryumda 3 tür vatoz beslemek istediğimden dolayı  http://www.akvaryum.com/forum/3_bolmeli_akvaryuma_sump_fikirlere_ihtiyacim_var_k709243.asp
bu başlığı açmıştım. Sağolsun bilgisi olan arkadaşlar bildiklerini paylaştılar projemde çok faydaları oldu. Biraz başlıkta yazılanlardan birazda forumun diğer başlıklarındaki paylaşımlardan kafamda artıları ne olur eksileri ne olur düşünerek akvaryumu tasarladım. Sürprizle karşılaşmazsam planladığım gibi de olacak gibi görünüyor. Başlıyorum...

Soru : Neden 3 bölmeli sumplu bir akvaryum?
Cevap : Yer kaplamamak adına 3 ayrı akvaryum olacağına hepsi bir arada olsun istedim ayrıca 3 ayrı akvaryumda tüketilecek elektrikte benim açımdan önemliydi. 3 ayrı akvaryum için 3 ayrı filtre ve 3 ayrı ısıtıcı almak gerekliydi. Ben ise sump sistemli akvaryum ile minimum elektrik sarfiyatı ile hem filtrasyonu hemde ısıtmayı çözeceğim (13w kafa motoru + 200w ısıtıcı). Biz vatozları sadece üretim filtresi ile bakıyoruz diyebilirsiniz. Sump sistemli bir akvaryumun , üretim filtresi ve iç filtreden daha iyi biyolojik ve mekanik temizlik yapacağı aşikar. Yaşam alanı güzel ve kaliteli canlıların kendileri de kaliteli olur düşüncesindeyim.



Proje bu şekilde: Akvaryumun ölçüleri 125x52x52 ve 338 litre. Sump kapasitesi 40 Litre. Bölme başına 100 litre gibi bir su kapasitesi oluyor. Her bölmede 1 çift vatoz bakacağım için 100 litrenin 2 vatoz için yeterli olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki resimdekinden farklı olarak sump 4 bölmeli olacak. Sumpta kullanacağım motor, bir iç motor Haqos HF-1500. Motorun debisi saatte 1500litre. Bu motoru tercih etme nedenim 1500l yi sadece 13w harcayarak çevirmesi. 1000lt lik bir dış filtrenin en az 18-20w harcadığını düşünürsek 1500lt lik motorun sadece 13w harcaması çok ekonomik. Alt veya üst sumpların elektrik sarfiyatları da yüksek, çünkü bu sistemlerde kullanılan motorlar yükseğe su bastıkları için daha fazla elektrik harcıyorlar üstün körü baktığım bir model 1500L de 26w harcıyor.. Motora tek bir hortum takıp en uzak bölmeye daha çok, orta bölmeye biraz daha az, ilk bölmeye ise normal su akıtacak şekilde delikler delip akvaryum içindeki sirkülasyonu sağlamayı düşünüyorum. Artık akvaryumun yapılış aşamalarına geçebilirim.


Cam ölçüleri ve açıklamalı proje....




 Bu tarihten itibaren akvaryumun yapılışından çalışır duruma gelene kadar geçecek süreci gün gün belki gün aşırı resim ve yaşadığım tecrübeler ile paylaşmaya çalışacağım.


30 Kasım 2013

Bugün camları kestirdim ve teslim aldım . Aşağıdaki resimde ölçüler ve metrajları var. Toplam 100tl ödedim. Camlara rodaj yaptırmadım.



İnternetten tanesini 6TL ye aldığım 3 siyah 2 şeffaf Sista akvaryum silikonlarım geldi.




Bu gece akvaryumu silikonladık ve 2 gün kurumaya bıraktık. 5 adet silikon almıştım bu aşamaya kadar 1 tüp bitmedi.. Diğer akvaryumlar için lazım olacak..







Yarın sumpun bölmelerini yapıştıracağım...


1 Aralık 2013

Bugün sumpun bölmelerini yapıştırdım ve kurumaya bıraktım..




2 Aralık 2013

Bu akşam akvaryum ve sumpun kağıt bantlarını söktük ve fazla olan silikonlarını temizledik. Sumpu denemek için akvaryumun içine öylesine yerleştirdik. Üst buhar camını tutacak olan kayıtları da birbirine yapıştırdık kurumaya bıraktık..






5 Aralık 2013

İç bölmeleri yerleştirdik ve taban kayıtlarını yapıştırdık.




twindiablo2013-12-09 15:32:02
İstanbulda tavsiye edebileceğiniz camcı
Merhaba son açtığım konuya bir bakınız. Camları İstanbul Haramidere de Trakya Camın yerinden kestirdim. 8mm için 25tl m2 fiyatı. 10mm için 35tl m2 fiyatı. Rodaj hariç gerek duymadım. Size kayıt kuşaklar ile beraber yaklaşım 3.5m cam gerekiyor. 

10mm camdan olursa 122.5tl. Rodaj olursa 170tl falan tutar
8mm camdan olursa  87.5tl. Rodaj olursa 130tl falan tutar

Düşünürseniz ve yakınsanız size tam yerini tarif ederim..
3 BÖLMELİ AKVARYUMA SUMP FİKİRLERE İHTİYACIM VAR
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler. Nihayet projemi gerçekleştirmeye başladım. Aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz...

Yosun ve alg içeren yemler
Tam yerine gelmişim. Kasakalawe akvaryumumda aynı zamanda 3 adet albino cüce vatoz besliyordum. Vatozlar damızlık olmasına rağmen Kasa lar rahat vermiyordu ve bir türlü yavru alamıyordum. 15 gün kadar önce vatozları yan sump yaptığım başka akvaryuma almaya karar verdim.


 Kasa ları 12 çeşit yem ile beslemekteyim. Bu yemlerin tamamı bitkisel haliyle içeriklerinde spirulina ve çeşitli algler bulunmakta. Bu akvaryumun suyunda uzun süredir sizin bahsettiğiniz yeşil renge dönüşme mevcut ayrıca küçük partiküllerde suda yüzmekte. Bu arada haftada 50 litre kadar su değişimi yapmaktayım. Bu yeşermenin yemlerle alakası olmadığını düşünüyorum, bence kullandığım Jebo 825 dış filtre 200 litre  akvaryumu çevirememekte. Bu kanıya nasıl vardığıma gelince. Yukarıdaki konuya geri dönelim. Vatozları ayırmak istediğim yan sumplu 65 litre akvaryuma yaklaşık 40 litre Kasaların bulunduğu akvaryumdan yeşillikli ve partiküllü sudan koydum ve vatozları akvaryuma ekledim. Sadece 2 saat içerisinde su neredeyse içilecek temizliğe ve renge sahip olmuştu.

 Biraz teknik bilgi vereyim.

 Jebo saatte 1000 litre suyu çevirmeyi vaad ediyor. Akvaryumum 200 litre yani saatte 5 defa suyun dönmesi gerekli. Tahminen en fazla 400 litre çeviriyordur.

 65 litre yan sumplu akvaryumun kafa motoru saatte 300 litre çeviriyor. Buda 65 litreyi saatte dört buçuk defa çevirmesi anlamına geliyor. Bunu yoğurt kovasına saniye tutarak denedim ve değerler doğru.

 Sonuç olarak filtreleme sisteminizle ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Örnek ile anlatmak istedim bu yüzden biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

 Bu da 65 litre akvaryumun debisi. Jebo da bu kadar bile debi yok diyebilirim.


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JymktvUSeGA[/VID]
Arka sump tasarım hataları ve çözüm önerileri
Merhabalar sizinki si biraz sağ kulağını sol elinle kaşımak gibi olmuş :) . Bence Sump un giriş deliğini büyütürseniz sorununuz kalmayacak. Videosunu eklediğim akvaryum 60cm lik bir akvaryum. Küçük olmasına rağmen sorun olacağını düşündüğümden 5cm lik delik açtırmıştım. Buna rağmen Akvaryuma filtre malzemelerini koyduktan sonra kafa motorunun olduğu temiz su kısmı akvaryum su seviyesinden 1-1.5cm kadar düşükte kalıyor. Aslında buna azda olsa etken olan filtre malzemesinin en altında yani temiz su kısmının geçişine koyduğum nalburdan alınma sık gözenekli sünger. Sizde küp küp kestiğiniz süngerleri bir gözden geçirin bence. Hatta sistemi çalışır halde video kayıt edip eklerseniz daha fazla kişi sorunla ilgili yardımcı olacaktır. İlk başta da dediğim gibi Giriş deliğini büyütmeniz problemi çözmenize yetecektir diye düşünüyorum.


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JymktvUSeGA[/VID]
twindiablo2013-08-10 15:52:51
3 BÖLMELİ AKVARYUMA SUMP FİKİRLERE İHTİYACIM VAR
Suat Bey ilginize teşekkür ederim. Isıtıcıyı sump bölümüne koymayı düşünüyorum yazımda bu kısmı es geçmişim. 3-4cm süzgeç ayrımı yapmalısın yazmışsınız burayı tam anlamadım. Eğer kastınız resimlerde olan mavi geçiş delikleriyse buralar zaten süzgeçli olacak. Farklı bir şeyden bahsediyorsanız biraz açar mısınız? Sump kafa motoru için aparat kullanmaktan vazgeçtim. Onun yerine ilk resimdeki 1 numaralı hortum sistemini yapmayı düşünüyorum. Hortumun sumpun yanındaki bölmeden geçen kısmına 3mm delikler, orta kısımdan geçen kısmına 4mm delikler en uzak noktadaki bölmeye ise 5mm delikler açıp sirkülasyonu dengelemeye çalışacağım. Fikirlerinize her zaman açığım. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.