ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
malavı_serkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2012 09:30
Son Ziyaret:
08 Aralık 2013 22:49
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan özaydın
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
güvenlik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serkan özaydın Ana tank 200*60*50 yavru tank 100*60*50

SON 10 MESAJI

180x60x65h
Gönül cennette olmak istiyor ama günahlar el vermiyor.
Dış filitre
[QUOTE=Mozkal]En azından ziyan olmaktan kurtulmuş. Estetik olarak pek iç açıcı görünmese de mühim olan işlevi. Hem dolap içinde zaten. Yani oldukça başarılı. Tebrikler... [/QUOTE]

Evet çalışıyor olması ve maliyet çıkarmadan tekrar aktif edebilmek bu işin zevki burda başlıyor işte


[QUOTE=s.e.n.]Tebrikler güzel çalışma. Yeni bir filtre almaktansa uğraşmaya değer.[/QUOTE]


Çok da ugraşmadım aslında ama ugraşması zevkli oluyor bilirsiniz
350x30x50 Akvaryum yapıyoruz
[QUOTE=djcelo] Merhaba arkadaşlar,

Yakın bir geçmişte evime ziyarete gelen patronum, akvaryumlarımdan çok etkilenerek ofiste bir akvaryum kurmamı istedi. Ölçüler biraz sıkıntılı görünebilir, ama esnetmeye çalışıyorum. Aslında tamda burada fikrinize ihtiyacım var.

Öncelikle 350x30x50 = 525 Litre ediyor. Bu akvaryumun alt tarafında profil olacak ve onun üzerine oturcak. Yerden yükseklik olarak da 80 cm de duracak. Dış filtresi hemen yanında bulunacak. Belki iki adet de olabilir...

Planım şöyle,

2 adet Tetra Tech Ex1200 new veya 1 adet ex 2400
1 adet Resun 4000 L/h wave maker
Atman 4 çıkış hava motoru
2 adet 300 watt ısıtıcı
2 adet sylviana aquastar florasan

50 Kg mercan kırığı

İçerisinde sadece malawiler olacak ve bu malawiler de evimdeki 400 Litre akvaryumdan buraya gelecek. Videosu da aşağıdadır :)

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=EX_5xMMZeCc&feature=g-crec[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AYew6Uafch4[/VID]

Önemli olan ve öğrenmek istediğim noktalar ise,

1- 350x30x50 olacak akvaryumda cam kalınlığı kaç mm olmalıdır.
2- Bu ölçüler boy olarak esnetilmelimidir? max.330 cm olur gibi bir bilgide almıştım..
3- Yan camların çok önemi yok arada kalacaklar, bu camlara gelecek yükü göz önünde bulundurursak, daha kalın yaptırmak gerekirmi?
4- Arka fonu olmaması, sadece iç orta kısmında bir yığn halinde taşların olacak olması bir problem yaratır mı?

Şimdilik bu kadar. Fikir ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.



Cam 12 mm olsa yeterli olabilirmi? Hesaplayıcı 8mm diyor.

[/QUOTE]
Selam
 
 
Görünen o ki yeriniz musait  ben olsam 150 lik 2 adet kule tipi sump lı akvaryum kurarım sizin yerinizde olsam imkanlar daha güzel olur yeni akvaryum yapılacıgı için sump sistemini araştırın bence
malavı_serkan2012-12-04 17:02:20
H I R S I Z L I K ! Üretimhaneyi soymuşlar... Zarar listesi 1.Syf
[QUOTE=KILIÇ]
[QUOTE=mtn5022]...
benim düşüncem olayları burada veya başka yerlerde duyurmak yerine gizli tutup pusuya yatmak daha sonuç verici olurdu...bir güvercin sever olarak yılarca böyle değerli hobi hayvanlarını çalan kişilerde tutmuş bir tekniktir pusu tekniği... [/QUOTE]

Metin Bey sizin belirttiğiniz gibi de düşündük ilk etapta, ancak belirttiğiniz gibi güvercinleri çalanlar bunu o güvercini kendileri beslemek için çalabiliyorlar. Eninde sonunda bir yerde açığa çıkıyor o güvercin. Ama kümesinden çıkarıp yemlerken, ama uçururken... Ancak balık öyle değil. O balıkları alanlar evinde besler, üretir, yavru satar, kimse de haberdar olmaz. Bu nedenle açıklamayı daha uygun gördük.
Selamlar,
 
Arkadaşlar sabah Şerafettin Bey beni arayıp üzüntüsünü paylaştığında, kendisinin de onayını alarak burada ve facebook'ta ulaşabildiğim her yerde konuyu açtım. 
Çalınan şeyler herhangi bir malzeme olsa, ellerinde stoklayıp zamanla piyasaya sürerler. Ancak çalınan şeyler canlılar.
Ya bir an evvel çıkarabilirlerse elden çıkaracaklardır. Yada ellerinde bu hassas balıkları telef edeceklerdir.
Biz bu şekilde durumu paylaşarak, en azından Allah korkusu olan, insanlık duyguları taşıyan yüzlerce, belki binlerce hobici/tüccar kişilere ulaşmış olduk. 
Böyle organize bir hırsızlık yapan kişi veya kişiler bu çaldıkları balıkları tutup yakın çevrede bir akvaryumcuya ellerinde bir bidon Tropheus ile girip de satacak kadar tedbirsiz veya saf değillerdir kanımca.
Biz böyle bir paylaşımda bulunmasak, ne Konya'dan Metin Bey'in, ne Antalya'dan Abdullah kardeşimin, ne de hem facebook'tan mesaj atan, paylaşıma bulunan binlerce kişinin haberi olmayacaktı. 3-5 kişi sağa sola sorarak da pek çözüme ulaşma ihtimalimiz olmazdı diye düşünüyorum. Belki bir arkadaşımızın dikkatini çeker, belki bir akvaryumcuda daha önce hiç Tropheus yokken birden vitrini Tropheus dolu görür, belki birilerine toptan yem teklif edilir de o kişi vicdan sahibi çıkar... Umut işte. Şu an beklemekten başka çaresi yok kimsenin.
Hepimizin temennisi bu haram yiyen kansızların bir an evvel bulunması. 
Saygılarımla...
[/QUOTE]

Selam 


Görüşleriniz  çok dogru  ben mısal boş kaldıgım sürece internette balık ilanlarına  bakarım ucuz olanlarını ararım iyi cins olupta garip olacak derce fiyatı düşük olan balıklar umarım gözümüze çarpar çalınan balıkların çeşit  ve miktarı olarak belirtebilirseniz dikkatli olma hususunda daha yardımcı olacaktır.
 
Sump için fikir lazım
Selam ddiklerinizin hepsini dusundum ama en son overflow da kalicam galiba fikirleriniz icin tsklr
Sump için fikir lazım



Merhaba arkadaşlar akvaryumun içine normal su seviyesinden yüksek bir  kule koysam bu kulenin dibine  aynı kule sistemindeki gibi süzgeç koysak acaba su seviyesi kule  nin yüksekliğine  mi ulaşır  yoksa akvaryum su seviyesinde mi kalır suyu arttırdıkça kulenin yüksekliğine  çıkarmı yoksa  akvaryum seviyesinde taşma yapıp dışarıya mı dökülür bilgisi olan arkadaşlar  paylaşırsa  sevinirim.


Bu overflow kullanmadan yada tank ta delik açmadan bi taşırma yapabilmek için istiyorum.


200*65*65 tankımın son fotoları sizlerle.(Sayfa 11)Red rainbowlarım


Selam 


Osman bey öncelikle geçmiş olsun dilerim babanız  için şu aşamada geröekten güzel görünüyor tank  hayırlı olsun 
Dış filitre


Selam



Merhaba arkadaşlar kovası kırılmış olan dış filitrem hurda  olarak yatmaktaydı küçük ve basit bir kaç işlemle  tekrar çalışmaya  başladı 



Elimde  bulunan 2 adet damacana yı ortadan kestim bir tanesinin taban bölümünden dış filitrenin pompa  kısmı sıgacak şekilde delik açtım daha  sonra  damacana ları akvaryum silikonu ile  bir birine  birleştirdim tabanında delik olan bölümden filitreyı damacananın içine yerleştirdim eskisinden daha iyi oldu eski  kova 10 litrelik bir hacim vardı  şu anda 25 litreye  çıkmış oldu maliyet  sadece 3.5 tl  silikon parası oda  vardı zaten bende tek kötü tarafı temizlik zamanı gelince sadece üst bölümden filitreyi almak için sikon sökülüp yeniden yapıştırmak zorunda  kalıyorum ilerde  bu sorn da  diğer  arkadaşların paylaşımlarından gördügüm bidon sistemi gibi bidon kapagına  monte ederek silikon lama işlemi yapmadan söküp takma işlemi daha rahat olacak gerçi bu şekilde şeffaf oldugu için filitrenin temizlik aşamasına gelip gelmediğini görmem daha rahat ama bidon daha iyi olacak hacim de büyümüş olacak akıl akıldan üstündür  diğer arkadaşla görüp daha farklı sistemler çıkarabilirler diyerek paylaşmak istedim kolay gele iyi hobiler.
Her ay 10 balık hediye olsa?
[QUOTE=abrasax]Ücretsiz vermenin ne gibi bir sorunu olabilir ki Serkan Bey? [/QUOTE]


Selam 



Yanlış anlamayın lütfen sorun olmaz  bazıları hediye olayına  sıcak bakmadıgı  için diyorum o arkadaşlara da  bir  takım yem v.s  gibi şeylerle  gönülleri yapılabilir benim okullu arkadaşlara  dağıttığım  balıklarla  bi üretim hane  kurulabilir  çok rahat  tankınızda bi yerden sonra  yer olmadıgı gibi bilindiği üzere  fazla  balık sayısı oluştukça  zarar vermekte  bu yüzden bende çok dağıttım hatta balık geçişi  yapıcamm geçişi  yaptıgım  zaman bu etkinliğe bende katılabilirim sayısız  zebra 10 sarı prenses 10 yunus  yavrusu  olarak  bende  destek olablirim forum daki kıdemli ve değerli ustadlarımızın yönlendirmesiyle  gayet  güzel olabilir  bu iş.
Her ay 10 balık hediye olsa?
[QUOTE=abrasax]Değerli akvaryum gönüllüleri. Hepimiz amatör veya profesyonel olarak balık üretiyoruz, satıyoruz, alıyoruz. Bu hobiyi geliştirmek üzere, forumdaki arkadaşların her ay aldığı yavrulardan yeni hobiye başlayan kişilere hediye etse, çok güzel olur diye umuyorum.

[/QUOTE]


Ücretsi değilde takas yada  yem yada  başka bir malzeme makul  bir şekilde her kesin gönlü olabilir  aslında 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.