ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Galip07
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2012 01:14
Son Ziyaret:
09 Nisan 2013 13:55
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğa Galip Oral
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doğa Galip Oral

SON 10 MESAJI

Oscar Tankı , Yemler, Önerileriniz
Arkadaşlar sehpanın dayanma gücünü ölçtürdüm 1 tona kadar taşıma kapasitesi var.O yüzden sehpaya güvenim tam.Yine de 2 tane demir destek ile destekleme yapacağım.

O mor mercanı da kaldırıcam idareten duruyor. Teşekkürler şimdiden.
Oscar Tankı , Yemler, Önerileriniz
Sırf oscar zevkine varabilmek için yaptırdığım 125*68*68 ebatlarında 600 lt lik akvaryumumdan kareler :))


Tavsiye ve önerilerinize olumlu veya olumsuz açığım :))
Oscar ve Tavuk Göğsü
Bugün oscarlarıma tavuk göğsü verdim fakat odam çok kötü birşekilde tavuk koktu bir süre akvaryumda dahil.Ayrıca bir ara su yüzeyinde garip köpükler oluştu şimdi geçti.Sizce nasıl bir işlem yapabilirim de bu kötü koku ve yüzeyde köpük olayına bir daha rastlamam?? 
Teşekkürler
Bitkili Astronot Akvaryumu
Astronot yaşayan akvaryumda kesinlikle bitki ekimi tavsiye etmiyorum , uzun süredir araştırıyorum bu balıkları her türlü kaynaktan ve belli bir süredir de besleyerek gözlemlerimi yapıyorum onların üstünde. Astronotlar (Oscarlar) aşırı agresif . Bu yüzden akvaryumdaki dekorlardan, ısıtıcı, filtre borusu vb. malzemelere saldırarak agresifliklerini geçirirler. Yani sizin bir o kadar emek verip uğraşıp dikeceğiniz bitkileri 1 gecede kökleyebilirler. Bence yapmayın derim. Yine bir yerden okuduğum ve uygulayarak doğrulardığım enteresan bir bilgi daha var; Akvaryuma pinpon topu tarzında bir nesne koyarsanız astronotların ilgisini çekecek cinsten balılarınızın ilgisi direk olarak o nesnede olacaktır. Çünkü suda hareketli bir objeyi anında fark edebilme yetenekleri var ve çok iyi oynuyorlar. Böylelikle dekorlara veya akvaryum içindeki malzemeye daha az saldırma durumu olur. Ne balığınız ne de sizin yaptığınız dekor zarar görmez..

Sağlıklı hobiler..   Cenk Bildir2013-04-05 21:49:37
Jack Dempsey ve Oscar
Bu iki türü birlikte belseyebilir miyim? Ayrıca Akvaryumda nasıl bir ortam isterler acaba?

Bir de Antalya'da Electric Blue Jack Dempsey lerden nerelerde bulabilirim ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
578 Lt Öneri
Yarın yeni bir akvaryum ile hobiye devam edicem şu anda varolan akvaryumumda çok talihsiz bir durum sonucu 10 kadar malawi'mi kaybettim ve elimde kurtardıklarım ile beraber yarın gelicek olan 578 Lt yeni akvaryumda devam edeceğim hobime Fakat aklıma takılan sorun şu Elimde 1 çift Calico(dalmaçyalı) 1 tek erkek sp ve 1 tek erkek mücevherim bulunmakta bana bir tavsiye verebilir misiniz acaba ?Tek kalan türlerime gerekli takviyeleri yapıp malawiye devam etmeli miyim? Yoksa Amerikan'a (Oscar Flowerhorn vb) geçmeli miyim ?
cichlid ve makrakanta
Ölüp de yemiş olma ihtimali biraz düşük bence çünkü sabah vızır vızır dolanıyordu bir dışarı çıktım 3 saatliğine yemlerini de vermiştim, eve geldiğimde makrakanta kayıp ve yok yani  akvaryumda bir çöpcü olsun istiyorum ama ne koysam ki ?Acaba makrakantayı yalnız koyduğum için mi savunamadı kendini ?

Cikletlerimin günahını almışım makrakantamı buldum fakat daha farklı bir sorun başgösterdi bu sefer akvaryumun içindeki deniz kabuğunun içinde ya sıkışmış halde veya saklanıyor onun orda olmasının bir zararı olur mu ? Fotoğraf  ekleyemedim fakat balık girdiği yerde rahat hareket edemiyor ve sıkışık gibi ?
cichlid ve makrakanta
Ancak vatoz varken makrakanta yoktu ?Benim düşüncem vatozu yiyen kimse makrakantayı da o yedi soruşturmalara devam ediyorum kafam çok karışık ya aldığım yere de sordum böle bir olay oldu makrakantayı da yemesinler diye; yok abicim imkanı yok yemezler ciklet çöpcüsü zaten bu dedi. Dedi dedi bak ne oldu şimdi  çok üzgünüm :((
cichlid ve makrakanta
2 gün önce aldığım makrakanta şimdi akvaryumda yok ne kadar arasamda ki akvaryumum o kadar karmaşık değil kesinlikle yok daha önce vatozumu yiyen cichlidlerim makrakanta mı da mı yediler acaba ? Yedilerse bunun nedeni makrakantayı yalnız bırakmam mıydı yani bir tane alabilmiştim sonra bir tane daha alıcaktım fakat 1 gündür makrakantam kayıp yediler diye şüpheleniyorum kim desem bunu yemez saklanmıştır o dediler ama saklanacak her yere baktım ?

Kimsenin mi başına gelmedi acaba enteresan ?
Utangaç Cichlidlerim
Merhaba forumu yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum ve 5 gündür 120x70x50 boyutlarında tanka sahibim içinde 1e4d Iceman 1e3d sp 1e3d yunus 1e3d demasoni var birkaç sorum olacak siz tecrübeli abi ve kardeşlerime;
#erkek ıcemanim henüz yüzük parmağı kadar ancak aynı boylardaki dişileri kayaların altına çekmeye dişilere dokunup titreme çabalarında acaba bu kadar erken çiftleşme söz konusu mudur ?
#Bir de bu kadar çok değişik tür olması balıklarımı strese sokar mı yeterince kayalık var yine de daha ekleme yapıcam kayalara ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.