ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hanönlü37
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]8811,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
92
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2012 23:18
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2023 12:45
Toplam Mesaj:
1192 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut Demirtaş
Doğum Tarihi:
24 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Airport Airlines
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MESUT DEMİRTAŞ

SON 10 MESAJI

Balığın Cinsi Nedir ?
Maylandia Greshakei yani Albino greshakei malawi türlerinden.
Akvaryu Suyu Puslu / Bulutlu Oldu !!
Su bulanıklığı kültürün oturmamasından zamanla dip çekimi ve düzenli su değişimiyle düzelicektir yalnız mangrow köklerini kesinlikle çıkarmanız gerekli sebepi ise kökleri genelde asidik su için yani ph düşük sular için kullanılırki japonlar asidik değil tam tersi biraz daha sert suları severler bilginiz olsun. Bu arada akvaryumunuz 10 gün içinde kendi kendine düzelicektir zamana bırakın. Bir süre su değişimi yapmayın %50 yaptığınızı belirtmişsiniz 10 gün içinde kültür oturmaya başlar. Son önerimde kesinlikle akvaryumda doğal olmayan plastik ve benzeri ürün kullanmayın.
Melek Akvaryumu
Malesef akvaryum ölçüleri melek balıkları için oldukça yetersiz ve en azından yüksekliğin 50 cm aşağısı olmaması gerekliki yoksa melekler ideal gelişimini yapamazlar.
Kyoga Gölü'nün Tükenmiş Güzellikleri
Maşallah Ömer abi hangi türe baksan hakkını veriyorsun çok güzel bir ortam kurmuşsun emeğin için tebrik ederim. Yeni gelişmeler yokmu tanktda bu güzel konudan mağrum bırakma bizi :) .
Sheyda'nın Melek Hali:)
Güzel bir akvaryum olmuş hayırlı olsun ortamları ve balıkların forumları yerinde daha ne olsun lüks suitlerde yaşar gibi keyif yapıyor keratalar sağlıklı hobiler dilerim :).
Ciklet İçin Kum
[QUOTE=Dr Strange]Dediğiniz kumun orjinali pahalı bir kum o hagen kum ortalama oraya 15 kilo falan lazım onların kilosu 12-19 TL arası.
Bence doğal siyah hagen kum alın müthiş rengi falan suda parlıyor[/QUOTE]

Resimdeki kumun hagen ile alakası bile yok ve hagen kum daha çok bitki ağırlıklı akvaryumda kullanılır arkadaşın besliyeceği balıklar içinde uygun değildir çünkü bazı ciklet türleri kumlarla oynamaya meğillidir hagen ve lav kırığı gibi kumlar ağızlarını yarayabilir. Arkadaşa zaten belirttiğimiz gibi alıcağı en uygun kum silis veya mercan kırığı olabilir onun dışında aynı benzerlikte kuvars kum kullanabilir. Size tavsiyem bilginizin olmadığı konularda yararsız yorumlar yapmayalım.
Ciklet İçin Kum
Ucuz olsun güzel dursun diyorsanız silis kum öneririm veya mercan kırığı dahada olmassa kuvars kum alabilirsiniz aralarında çok büyük fiyat farkları bulunmuyor. Ama keseyi zorlamıycak olan genelde silis olur bilginize .
Melek - Tetra Akvaryumu Soru
Benim size tavsiyem meleklerin yanına tetra ekliycekseniz imparator tetra,kardinal tetra, penguen tetra,limon tetra, red flame tetra bu gruplardan birine denk gelirseniz çok büyük sorun yaşamazsınız.Bu arada en azından ekliyceniz tetra grubu sekiz veya on adetden aşağı düşürmesseniz güzel olur.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Mavi meleklerim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137689/051220200213491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137689/061220201707301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137689/051220200214091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137689/061220201715481.jpg[/IMG]
Vatozuma Ne Oluyor
Şimdi arkadaşımız hobiye yeni başlamış heves edip bir çok türü küçük akvaryuma almış olabilir zamanında bir çok hobicinin başına gelmiştir genel anlamda neredeyse herkesin başına gelen hatalardan biridir.Yalnız hatamızı anlayıp en azından bilgili insanları dinleyerek zararın neresinden dönülürse o kadar iyidir.Şimdi herkes tamam evlerine yüksek litreli akvaryum kuramaz doğrudur bu konudada katılırım yalnız arkadaşlar çok küçük akvaryumlarda bile doğru balıklara doğru hacimde harika kurulumlar gerçekleşebilir. 17 Litrelik akvaryumda hem moli hem leopar vatoz gördüğüm kadar corydoras bir aradalar çok hatalı bir kurulum olmuş kusura bakmayında kimse burada kalkıpta vatozun veya diğer balıkların sağlıklı olduğundan bahsetmesin şahsen ilerleyen zamanda birden biriken nitrat patlaması küçük hacimli tanklarda birden toplu balık ölümlerine yol açabildiği gibi burada en basit örneği 30cm+üzerine çıkabilen leopar vatozda mevcut. Burada şu hacimde şu beslenir meselesi tartışılıcağına önemli olan düzgünce doğru anlatımla bu arkadaşı yönlendirmektir. Hata olanı kusura bakmayında ben yaptım oluyor mantığıyla ilerlemeyelim.Arkadaşım burada bu kadar insan sana bu akvaryumda bu balıkların olmuyacağını anlatmışlar benim sana şahsi fikrim ya güzel bir beta kurulumu yapabilirsin bir çok örneği var yada bir kaç karides alıp güzel bir lowtech kurabilirsin. Şunuda düşün örnek olarak 10 yetişkin insanı 3 metrekare alanda yaşamaya zorluyorlar ve sağlıklı olduklarını iddia etmeye devam edenler var genede uyarılara kulak vermeden herşeyin iyi gittiğini söylemeye devam edicekler bu tür tartışmalar bu forumda yıllardır oldu burası bilgi platformu ve paylaşım platformu dinlemiyceksiniz kusura bakmayında kimseyide yormayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.