ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavimurat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2006 13:20
Son Ziyaret:
24 Eylül 2011 01:07
Toplam Mesaj:
76 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT BOZGÜL
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Çorum
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

bitki akvaryumum yeni fot... syf 4 (11,07,2007)
Necmi abi bu sefer süper olmuş valla.Sazlar epey çoğalmış ve arkaya yakışmış.Kütüğünü bencede büyütsen fena olmayacak hatda bende bayağı büyük bir kütük var (senin akvaryumun kendisi kadar) onu parçalamayı becerebilirsem sana vereyim. 
Herkese kolay gelsin....
bitki akvaryumum yeni fot... syf 4 (11,07,2007)
Ebru hanım merhaba,
Necmi bey co2'yi akvaryuma dıy yöntemiyle veriyor.Arama butonundan c02 ile ilgili yapımından kullanımına bir çok konu bulabilirsiniz.Bitkili akvaryum için bence taban malzemesine çok özen göstermelisiniz 2.olarak akvaryum boyutlarınıza göre aydınlatmayada dikkat edilmeli,tabi bunların yanında emek ve sabırda gerekiyor size kolay gelsin.
Herkese sağlıklı balıklar dilyorum... 
riccia

Öncelikle merhaba,

Sanıyorum yukardaki riccialar ışığı yeteri kadar aldığı için fotosentez yapıyalar yani zemindeki riccialara yeteri kadar ışık gitmiyo olabilir.2.si eğer co2 veriyorsanız suda çözünemeyen c02 kabarcıkları bitkide takılıp kalıyorsa buda su üztündeki ricciaların işine geliyo olabilir benim aklıma gelenler bunlar.
Sağlıklı balık ve bitkiler diliyorum...
bitki akvaryumunda yükseklik
Benimde 125*60*40 ölçülerinde bir tankım var yaklaşık olarak 1.5 2 ay kadar önce bende bitkili tank kurdum şuan 120 waat lık ışık sistemi yeterli geliyo sanırım sizinde tabi kullanılacak bitkiler çok önemli 120 ile 150 waat arası ışıklandırma kullanmanız yeterli olur.Önerim ise phılıps ın aquarella florasanları var onlardan kullanmanız olur...
Herkese sağlıklı balıklar ve bitkiler diliyorum.
MURAT BOZGÜL...
bitki akvaryumum yeni fot... syf 4 (11,07,2007)
Necmi abi merhaba,
Abi akvaryumun yeni dizaynı çok daha güzel olmuş ayrıca o göletden aldığın bitkileri çıkarınca akvaryum açılmış. Tebrik ederim gayet güzel olmuş.Abi camın önüne koyma fikrini bende daha önce düşündüm ama tam direk güneş görmüyo nasıl yaparım bilmiyorum.Neyse bakıcaz çaresine..
mavimurat2007-06-15 11:40:02
Bitk iakvaryumu kuruyorum ama problemler var!
Bence bitkili akvaryumlarda arka fon yapmaya hiç gerek yok,tek renk (mavi veya siyah) film çekin derim ben nasıl olsa zamanla bitkiler çogalır arka taraf gözükmez bile.
Bence balansların kablolarını uzun tutarak akvaryumun arkasına koyun.
Bitki seçimi olarak saz,anubias,eledoa,riccia,gül olabilir tabi bunlar benim sevdiklerim araştırın derim ben litre başına 1 waat ışıklandırmayı unutmayın.
Siz ısıtıcının derecesini boş verin termometreye bakın ayrıca bu mevsimde ısıtıcıya ihtiyaç duyacagınızı zannetmiyorum (sogutmanın bir yolunu bulun benceSmile)
Akvaryumun içindeki kavanoza benzer şeyi ve taşları falan kaldırın bence,
onların yerine küçük mango kökü ekleyebilirsiniz.
Balık olarak ise canlı doguranlarla doldurun bence.
Sağlıklı balıklar dilerim...
Sarı Işık ve Bitkilendirme
Merhabalar
Sarı ışıkdan kastınız nedir? Normal bildiğimiz ampülmü? Eğer normal bildiğimiz alpül ise olmaz akvaryumunuza litre başına 1 waat düşecek şekilde ışklandırmanız gerekir size önerim ise phılıps'ın  aquarelle florasanları var onlardan kullanmanız...
Sağlıklı balıklar.....
Aydınlatmada tercihim ne olmalı?
Bence benim gibi aydınlatma konusunda yeterli bilgisi olmayan herkese faydalı bir konu oldu.Sanıyorum bitkili tanklardaki aydınlatma ile alakalı tüm bilgiler yeteri kadar verildi hepinize ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim....
Saygılar.....
Aydınlatma Kombinasyonu...

Emrah bey ilginize teşekkür ederim.

C02 nin foosentez için gerekli oldugunu biliyorum ama işte gecemi gündüzmü karışıklığı vardı neyse artık oda yok teşekkürler.
Sağlıklı balıklar....
Aydınlatma Kombinasyonu...

Herkese merhabalar,

Benimde aklıma takılan bir nokta vardı hazır benzer bir konu açılmışken sormak istedim.Benimde bol bitkili bir tankım var dıy yöntemiyle akşamları c02 veriyorum bu c02 yi verirken ışık açıkmı yoksa kapalımı olmalı cevaplarınız için teşekkürler.
Herkese sağlıklı balıklar....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.