ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmtysv
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2013 16:16
Son Ziyaret:
27 Haziran 2013 12:28
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet yesevi
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ahmet yesevi

SON 10 MESAJI

ALBİNO LONGFİN ÇİFTLEŞME
[QUOTE=Aquarist][QUOTE=Aquarist]Beyler bu Albino Longfin vatozlar neden pahalı oluyor?[/QUOTE]

Hasan Bey, 

Aslında L serisi vatozlarla kıyaslarsanız çokta pahalı değiller. Ülkemizde yaygınlaştıkça, akvarist arkadaşlar bu balığı ürettikçe fiyatları daha da düşecektir. Bulunduğunuz il dolayısıyla belki fiyatları İstanbul'daki fiyatlarından biraz daha pahalı olabilir.

Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Makul, bir şey azsa değeri yüksek olur ama sonuç olarak bu bir vatoz ve bana cüce vatoz ile arasında hiç bir farkı yokmuş gibi geliyor. İşte bu noktayı merak ediyorum. Bir cüce vatoz ile L vatoz arasında ne fark var ki? Veya benim ilgi alanıma girmediği için böyle düşünüyorum. 

[/QUOTE]

Hasan Bey,

Bundan 7-8 yıl önce bu hobiye gönül veren arkadaşlar vatoz balıklarını tanklarında bulunması gereken ve yosun temizleyen,  başka işlevi bulunmayan balıklar olarak besliyorlardı.Daha sonra forumlar ve araştırmalar vasıtası ile birçok akvarist aslında bu türlerin ne kadar güzel olduklarını benimseyip ayrı olarak beslemeye başladılar. Normal vatozdan farklı olarak ülkemize ilk gelen vatoz türlerinden birisi cüce vatozlardı. Birkaç sene önce 2-3 cm yavrusu 8 TL ye satılırken şu anda hobicilerin artık çok fazla üretebilmesinden dolayı fiyatı 50 Kuruşlara kadar düşmüştür. Aynı durum bazı üretilmesi gerçekten çok zor olan L serisi vatozlar hariç (örneğin L46) diğer vatoz türleri için de geçerli olacaktır. Mesela 2 sene önce 2-3 cm L144 longfin blue eye yavrusu 40-50 TL iken şu anda bu fiyat 15-20 liralara kadar düşmüş ve zamanla üretilmesi devam ettiği sürece daha da düşecektir. Aynı şey Albino Longfin için de geçerlidir. 2 sene önce 2-3 cm yavru 20-25 TL iken şu anda 8-10 liralara kadar düşmüştür. 

Vatoz balıkları özellikle L serisi gerçekten görsel olarak şahane varlıklardır. En azından ben böyle düşünüyorum :)

Sağlıklı balıklar
ALBİNO LONGFİN ÇİFTLEŞME
[QUOTE=yaşarkoç]

Maşallah Ahmet Bey hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütün yavruları. Çoğu kişi balıkların 1-2 ay akvaryuma alışması lazım diyor fakat o tezi sizde çürüttünüz tebrikler doğal ortamı kurduktan sonra balıklar hazırsa bitmiştir olay.

[/QUOTE]

Yaşar Bey ben de o teze katılmıyorum ayrıca zaten tanka attıktan 3 gün sonra yavru alarak dediğiniz gibi tezi çürüttüm :) Doğal ortamı kurup balıklar da hazır olduktan sonra ertesi gün bile yavru alınabileceğine inanıyorum.


[QUOTE=Aquarist]Beyler bu Albino Longfin vatozlar neden pahalı oluyor?[/QUOTE]

Hasan Bey, 

Aslında L serisi vatozlarla kıyaslarsanız çokta pahalı değiller. Ülkemizde yaygınlaştıkça, akvarist arkadaşlar bu balığı ürettikçe fiyatları daha da düşecektir. Bulunduğunuz il dolayısıyla belki fiyatları İstanbul'daki fiyatlarından biraz daha pahalı olabilir.

Sağlıklı balıklar.
Hobi Odam
Süreyya Bey,

Hobi odanız çok güzel olmuş gayette tertipli ve düzenli duruyor.Ayrıca beslediğiniz türler de resimlerden de gözüktüğü üzere son derece güzel türler.

Yakın zamanda bende evimin üst katını hobi odasına dönüştürmeyi düşünüyorum yapılmışını görmek ayrı bir ilham verdi açıkçası. Size birkaç sorum olacak :

1- Akvaryumların toplam ağırlığı kaç ton acaba? (su hacmi+profil ağırlı+ boş cam ağırlığı...)

2- Ağırlık sizde bir korku oluşturmadı mı ? Hesap yaptınız mı ne kadar ağırlık taşır diye? Akvaryumları ona göre mi yerleştirdiniz?

3-Su değişimini klasik hortum yöntemiyle yapıyorsunuz sanırım. Sizce ben yaptırırken akvaryumların dibinden delik açtırıp pimaş boruyu silikonlayıp musluk sistemi yaptırsam, suyun basıncından yararlanarak musluğu açmamla su değişimi yapsam sıkıntılı bir durumla karşılaşırmıyım?

Sağlıklı balıklar dilerim.
ALBİNO LONGFİN ÇİFTLEŞME
[QUOTE=06 OsMaN] L81 leri nerden bulduğunuzu öğrenebilirmiyim eğer aldığınız yerde yoksa elinizde fazla bi çift yada yavruları mevcutmudur acaba [/QUOTE]

Ahmet Bey L81 leri LD Akvaryum İstanbul Anadolu yakası bayisi MED Akvaryumdan temin etmiştim 2E-2D olarak. Henüz yavru alamadım çünkü L serisi vatozlar içerisinde yavru alması en zor türlerden bir tanesi. LD Akvaryum size (Ankara'ya yakın) Kendileri ile görüşürseniz size yardımcı olacaklardır.

Sağlıklı balıklar


[QUOTE=oner1968]Maşallah tebrikler bol yavrular alırsınız inşallah[/QUOTE]

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah Rabbim hiç kimsenin emeklerini boşa çıkarmaz.

Sağlıklı balıklar
ALBİNO LONGFİN ÇİFTLEŞME
[QUOTE=Umutcinho]Çok güzel çalışma olmuş. Umarım sağlıklı yavrular edinirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Umut bey. Yavruların gelişimini buradan paylaşabildiğim kadar paylaşacağım.

Sağlıklı balıklar

Albino Kipili Besleyenler Hayat sigortası
[QUOTE=levent14]Sigorta yapmak yerine Canı poposunda dolaşan bu hayvanlara bu kadar para vermemek daha doğru olacaktır :) [/QUOTE]

Levent Bey ile aynı fikirdeyim. Albino kipili beslemek istiyorsanız biraz daha bekleyin. Yerli akvaristler bu balığı üretip piyasaya sürmeye başladıkları anda fiyatları hızla düşecektir. Diğer tropheus türlerinde de olduğu gibi.

Sağlıklı balıklar
ALBİNO LONGFİN ÇİFTLEŞME
Arkadaşlar merhaba,

Albino longfin çiftim 3 günlük bir mücadelenin ardından sonunda çarşamba günü çiftleşmeyi başardılar. Sürecin uzamasının sebebi aynı akvaryumda damızlık ve karnı dolu olan L144 dişisinin de albino longfin erkeğiyle çiftleşmek istemesi ve Albino longfin erkeginin buna yanaşmaması diyebilirim.

Süreç tam olarak şöyle gelişti.80x50x60 lık tankımda L144 longfin blue eye ve L144 shortfin blu eye beslemekteyim. 40x40x40 lık bir akvaryumda da 1E-1D albino longfinçifti beslemekteyim. İş yerindeki 100x40x50 akvaryumunda da LDA 16 longfinlerle L81 beslemekteyim.Allah nasip ederse L serisi vatozlara olan ilgimden dolayı zaman içinde birçok türünü beslemeyi düşünüyorum.

Albino longfinlerimin olduğu tankta çok büyük adi salyangoz problemim olduğu için tankı boşaltıp salyangozları temizlemeye karar verdim.Bu zaman zarfında da Albino longfinlerimi geçici süreliğine L144 lerin olduğu tanka koymak zorunda kaldım(3 gün sürecekti planlamamda) Fakat albino longfinleri atar atmaz L144 erkeğiyle Albino longfin erkeği iktidar savaşına girdiler ve bu savaşı albino longfin erkeği kazandı. Böylece L144 erkeği direk olarak beta durumuna düştüğü için dişisi çiftleşmek istemedi.Aynı anda albino longfin dişisinin de karnı dolu olduğu için bu akvaryumda çiftleşmeye karar verdiler :) Resimlerde ve videolarda bu durumu göstermeye çalıştım.

 Çiftleşme hazırlıkları yaparlarken


 Çiftleştikten sonra Albino longfin erkek yumurtaları havalandırırken


 Mantarlaşan yumurtalardan bazılarını dışarıya atmış


 Bunlarda aynı tanktaki L144 Longfin ve Shortfinlerim :)


 Bunlarda aynı tanktaki L144 Longfin ve Shortfinlerim :)

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=yoC18ffrn4k[/VID]



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AcEA8m4txOY[/VID]



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=4CRKS9QhY7Q[/VID]


Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese sağlıklı balıklar
ahmtysv2013-01-18 01:14:03
L144 ve LDA16 Akvaryumunu beraber kuralım :)/video eklendi/
Merhaba akvaryuma kum eklemeyecekseniz bitkileri cam bardaklara ekip o şekilde koyabilirsiniz. 
Bitki olarak tilki kuyruğu da eklerseniz akvaryumdaki nitrat oranının düşmesinde size yardımcı olacaktır.

Sağlıklı balıklar
Vatozhanem Bırakıyorum
Volkan Bey,

Konuyu baştan sona inceledim. Öncelikle böyle güzel türleri yetiştirip çoğaltmanız dolayısıyla türk hobiciliği adına size teşekkür etmek istiyorum. Size birkaç sorum olacak :

1- Yetiştirdiğiniz türlerin yavrularını forumda herhangi bir yerde göremedim. Çoğaltıp kendiniz üretmeye devam mı edeceksiniz yoksa belli bir boya geldiklerinde forumda emeğinizin karşılığını alarak satmayı düşünüyomusunuz? Eğer düşünüyosanız L333 yavrularınıza talibim :)

2- L46 beslemiyorsunuz. Aslında henüz birçok L serisi vatozu henüz beslemiyorsunuz ama L46 şu anda revaçta diye soruyorum. İlerde L46 besleyip yavru almaya çalışmayı düşünüyormusunuz?

3- L144 longfin blue eye vatozlar doğada olmayan çoktan seçmeli üretim oldukları için su şartlarına karşı toleranslarının çok düşük olduğunu duymuştum. L144 Longfin blue eye yavrularınızda kayıp oranınız nedir? Bu oran normal midir yoksa daha da iyileştirilebilir mi?

Sağlıklı balıklar dilerim.


L-134 damızlık vatoz
Kutlu bey L134 lerinizin son durumu nedir ? Çiftleşme emareleri göstermeye başladılarmı acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.