ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M.Emin Uzunoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
78
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mart 2013 20:06
Son Ziyaret:
21 Saat 58 Dakika önce
Toplam Mesaj:
845 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Emin Uzunoğlu
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1993
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
veteriner hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Veteriner Hekim Mehmet Emin UZUNOĞLU "Kültürlü insanlar yapabileceklerinden fazlasını söylemeye utanırlar." Konfüçyüs

SON 10 MESAJI

High Tech Yeni Kurulum Sorular
Elinize sağlık başarılı deneme olmuş bence. File yerine plastik bariyer deneyebilirsiniz kademe için.
Akvaryuma Sirke Döktüm
[QUOTE=Yesimaqurium]Sıvı karbon ile yosun probleminin çözülebildiğini bilmiyordum deneyeceğim. Balıklara bir zararı olur mu?[/QUOTE]

Sıvı karbon denilen aslında seyreltilmiş glutaraldehit. Çok güçlü bir dezenfektan. Seyreltilmiş formu tek hücreli prokaryotik canlıları (bakteri yahut alg gibi) kolayca öldürüyor. Dozlamaya dikkat edin. Gereğinden fazla kullanmayın.

Akvaryuma dökülüp de zarar veren şey de aslında etil alkol olduğunu hesaba katarsanız ben sizin yerinizde olsam hiç diğer konulara girmem. Mümkünse günlük yüzde 50 su değişimine bir kaç gün devam eder ve bakteri kültürü eklerdim. Akvaryumda su akıntısı ne durumda bilmiyorum ama eğer akıntı azsa artırmak yosun problemini çözmenizde çok fayda sağlar.
High Tech Yeni Kurulum Sorular
Elinize sağlık. Bitkiler adapte olup gelişimleri hızlandıktan sonra aydınlatmayı güçlendirebilirsiniz. Zaten aktif toprak suda çözünür maddelerle yardımcı olup suyun iletkenliğini artıracağı için çok ekstra bir şey kullanmaktan yana değilim ben. Endişe duyuyorsanız çeşme suyunu filtre etmeden 1/4 yahut 1/3 oranında karıştırabilirsiniz. Diğer konularda isabetli davranmak için ölçüm setleri almanız daha uygun olacaktır. Madem high tech gidiyorsunuz hesabıyla kitabıyla biraz uğraşmakta fayda var diye düşünüyorum. İwagumi stilinde devam edecekseniz eğer tasarım gayet iyi sadece ben olsam arka kısmın kum seviyesi ile ön kısım arasındaki farkı daha belirgin hale getirir (belki 2 kademe halinde) ve sağdaki büyük kayanın dokusunu diğerlerine paralel ayarlamaya çalışırdım. Bunların dışında bazı tasarım kuralları da var elbette. Forumda eski yıllarda çok detaylı konuşulmuştu.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Hocam selamlar müsaadenizle ben bir soru sormak istiyorum. Muhtemelen de daha önce konuşuldu ama bulmak pek mümkün değil. Bir yazı okudum UV ışığın dalga boyu düşük enerjisi yüksek olduğu için neredeyse tamamının normal camdan geçemeyip camın soğurduğunu yazmışlar. Bu durumda buhar sürgüsü olarak kullandığımız camların üzerinden UV kullanmanın bir anlamı yok mu yani? Ve diğer ışıkları bu buhar sürgüleri nasıl etkiliyor? Özellikle Royal blue'da da dalga boyu düşük olduğu için tamamı olmasa da hesaba katılacak kadar hatırı sayılır kısmını camdan geçerken kaybetmemiz icab ediyor aynı prensiple. Bunu kompanze etmek için Royal blue sayısını biraz fazla mı tutmak gerekir? Nasıl yaklaşmak gerektiği konusunda kafamı kurcaladı epey.[EDIT]M.Emin Uzunoğlu,2024-06-28 23:21:53[/EDIT]
Tartisma Konusu: Filtrelerde elyaf kullanimi?
Selamlar. Bundan önce kurduğum akvaryumuma elyaf kullanmadım. Bir zararını görmedim açıkçası. Kardeşim de çok tank kurdu ve hiç birisinde ne sump ne dış filtreye elyaf koymadı. Biyolojik süngerler geniş gözenekli dahi olsa yeterli mekanik filtrasyonu yapıyor. Çok çok küçük partiküllere elyaf da zaten kar etmiyor. Seachem purigen takviyesi ile istediğiniz kaliteye ulaşmanız zor olmayacaktır. Ömürlük bir malzeme olduğu için de elyafa göre daha mantıklı bir seçenek olacağını düşünüyorum.
Akvaryum İlk Hafta Yosunlaşması
Akvaryumda bakteri kolonisi oturmamasından dolayı yeni tanklarda baş belası.

Ben olsam sık su değişimi yapıp gübreyi keser ve hızlı gelişen bitkilerden(elodea gibi) geçici olarak eklerdim ve sudaki akımı artıracak bir dalga motoru gibi bir şey koyardım.

Ayrıca acilen bakteri kültürü ekleseniz iyi olur. Hazır da alabilirsiniz başka bir oturmuş akvaryumdan numune pipetiyle veya enjektörle kumun altından bir miktar su alıp yine kumun altına farklı bölgelere oksijenle temas ettirmeden zerk edebilirsiniz. Aerobik bakteriler için yine oturmuş bir filtre süngerinden su alıp akvaryuma ekleyebilirsiniz. Geçmiş olsun diyelim. Böyle şeyler herkesin başına geliyor. Heves kırıcı bir şey ama çözümsüz sayılmaz.

Bu arada aydınlatma için bence 7 saat de çok. Bence sabah 1 saat öğleden sonra 1 saat çalışsa yeter.
Bu Göl Bitkisinin Türü
Evet myriophyllum spicatum. Su civanperçemi adıyla geçiyor. Soğuk suları ve yüksek ışığı sevdiği için akvaryumda uzun vadede pek verimli olmuyor ama elbette bakılabilir. Dezenfeksiyonuna dikkat edin aman hastalık bulaşmasın.
Barbus Tetrazona Üretim Denemesi
[QUOTE=demir4607]Selamun aleyküm birşey sormak istiyorum üretim için kullanılan suyun tds değeri kaç olmalı?[/QUOTE]

Hocam çeşme suyu kullanmıştım ben ama Kayseri'de çeşme suyu kalitesi çok iyiydi o zamanlar. TDS değerinin düşük olması gerekir ama teorik olarak. Muson ikliminin yağmurların arttığı sezonuyla üredikleri için.
Staghorn Yosun Problemi Ve Remalgea
Penisilin G ve streptomisin kombine antibiyotik kullanımı iz düzeyde olmasına rağmen cyanobacterium sorununu da çözdü. Şu an akvaryumda hiç bir yosun problemi kalmadı. Sadece çok yoğun olan yerlerde izleri kaldı. İlgi gösterip yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Staghorn Yosun Problemi Ve Remalgea
Selamlar Otocynclus denemem oldu zaten öncesinde.
Staghorn yosununu yemiyorlar. Pek afilli bir canlı kendisi. Remalgea tanktaki canlılara zarar vermedi ve büyük kısmını çözdü.

Yalnız cyanobacteriumun gelişmesi yavaşlamadı. Zannediyorum ona bir antibiyotik kullanmak daha uygun olacak. Araştırıyorum şu an uygun antibiyotiği keşfettiğimde deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 15 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.