ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marihuan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Nisan 2009 03:51
Son Ziyaret:
05 Nisan 2024 21:43
Toplam Mesaj:
187 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
4

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Demetçi
Doğum Tarihi:
01 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Planarya Yok Etme Tecrübem
Bir süredir akvaryumumda nereden geldiğini kestiremedigim planarya sorunum olmaya başlamıştı. Sanırım fazla yemleme yaptığım için birden çoğaldılar. Önce önemsemedim ama sonra sayıları hızla artınca turizmde ilaç kullanmaya karar verdim.
Akvaryumum da tek bir balık 30 cm lık floverhorn mevcut. Bitki az miktarda Çınar bitkisi ve minare salyangozları mevcut.
200 litre akvaryuma ilk gün, 1 adet kontil tablet, ikinci gün bir adet daha attım. İki üç güne planarya lar yok oldu. Tabi birde salyangozlar ne yazık ki etkilendiler.
Hangi Chicled ? Balığım I Tanımıyorum.
Bilgiler için teşekkürler.
Hangi Chicled ? Balığım I Tanımıyorum.
Akvaryumum da bir arkadaşım dan aldığım bir chicled var. Cinsi ve cinsiyetini bilen varsa yazsın lütfen. Erkek Mücevher olduğunu tahmin ediyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73315/190620191956391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73315/190620191956451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73315/190620191956511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/73315/190620191956571.jpg[/IMG]
Elma Salyangozum Hasta Mı ?
Benim görüşüm salyangozlarınız ölmüş ne yazıkki.
Garip solucanımsı canlılar
   Merhaba bu gördükleriniz "Tubifex" diye  akvaryumculardan aldığımız kurtlardan olma ihtimali yüksek... akvaryumunuza canlı yem olarak  alıp attıysanız  bir kısmı toprak altında kalrak çoğalmışlar gibi gözüküyor.. orada kalmaları bir sıkıntı yaratmaz ama çürükçül beslendikleri için suyun pH ına etki edebililer. Eğer hassas balıklarınız yok sa ki video da sadece betta görünüyor, önemli değil... Betta ve diğer etçil balıklar aç kaldıkca bunları tüketecekleridir...

örnek bir kaç resim;






iki akvaryumu birleştirmek
      Bir camın ortasından veya kenarından kare şeklinde kırılmadan parça çıkarmak  mümkün olmaz. Yanlızca daire şeklinde kesim çıkarabilirsiniz ve bu çıkan parçaları da çevrelerine silikon sürerek birleştirdiğinizde hiçbir sıkıntı olmayacaktır... 

Silikonlar açılıyor olsa tabandaki silikonlar açılırdı basınçtan...
Ankara Toplu Yem Alımı, Buluşma 06 Ekim Saat 13:00
     Bende ArtAkua Silver Extra Bitkisel Büyütme Yeminden 250 gr = 5tl lik alayım, eğer ikinci kova alırsanız.
Tanganyika Sığlıkları ( Son Durum + Video Syf.:70 )
   Gerçekten güzel ve özverili bir çalışma olmuş tebirkler... Konuyu baştan sona okurken bu bir  kaç gündür resimler çıkmamaya başladı, sanırım imageshack yine başımıza  dert mi açtı?
Tanganyika Sığlıkları ( Son Durum + Video Syf.:70 )
    Merhaba bu böceklerden bende geçen sene kışa girmeden önce havaların daha tam soğumadığı dönemde bir durgun su birikintisinde bulmuş, bir miktar almış ve boş bir akvaryuma koydum, orada çoğaltmak istedim ama ne yazıkki yaşatamadım. Sanırım fazla ilgi bu gibi böceklere fazla geliyor :)

bir daha bulsam bu sefer fazla üzerlerine düşmeden beslemeyi deneyeceğim :)



[QUOTE=reverse]Erdal hocam güzel sözleriniz için çok teşekür ederim. Sizin gibi tecrübeli ve işin pir'i olmuş kişilerin yorumlarını duymak benim için bir ayrıcalık.
Saygılar.


Bir ekleme yapalım:


Elimde doğadan topladığım su mercimekleri vardı. Topladığım yerde canlı çeşitliliği oldukça yüksekti. Akvaryumlarımızda istemediğimiz siyah kabuklu salyangozlardan, sivrisinek larvalarına, değişik kurtçuklara kadar birçok canlı vardı. Bunlardan birkaçı su mercimekleriyle birlikte evime de gelmişti.
Su mercimekleri bugüne kadar (yaklaşık 3-4 hafta) evin balkonunda bir köşede kendi hallerinde çoğalıyorlardı. İçerisinde birkaç adet ne olduğunu bilmediğim toplu iğne başı büyüklüğünde (0.5mm) yuvarlak hatlı ten rengi bir canlı da vardı. Suda serbest yüzebilen, nesnelere tutunabilen bir yapısı vardı. Pek önemsemedim. Meğer mercimeklerle birlikte onlar da çoğalmışlar.
Dün mercimekler aşırı çoğalınca biraz ilgilenmek istedim ve bu canlıların sayılarının çok fazla olduğunu gördüm.
Bu canlıların bir şekilde alglerle beslendiğini düşünüyorum çünkü akvaryumda başka herhangi bir şey yok. Zaten topu topu 8lt. bir akvaryum ve bugüne kadar yem veya herhangi bir şey eklenmedi suya.

Elimdeki bu canlıyı değerlendirmek istedim ve dün 3-5 adet aşılama yaptım.
Sudaki sirkülasyondan ve filtreden dolayı yaşama şansı bulabilecekelrini pek sanmıyordum ama yanılmışım.
Öncelikle fotoğraflarını ekleyip ne olduğunu sorayım sizlere. Bunların ne olduğuyla ilgili bir fikriniz var mı?





Su piresine benziyorlar ancak daha küçük boydalar ve saydam değiller. Daha çok bir et benini andırıyorlar. Ayrıca yüzme hareketleri pireler gibi kesik kesik sıçramalar şeklinde değil. Daha akıcı. Buna rağmen yine de kafalarında su pirelerinde olduğu gibi yüzme hareketi yapmalarına yarayan bir organları mevcut.

Buyrun bir de videoda bakalım.

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xeav3q_mov00941-pmp_animals[/VID]



Bu da bugün beni çok şaşırtan manzara. Hayvan hayatta kalabilmiş ve kumda gayet mutlu hareket edebiliyor. Hatta arada sırada kumun altına girip çıkabiliyor. Kum tanesi kadar olan ve neredeyse kumla aynı renk olan bu canlıyı nasıl oldu da farkedebildim sormayın.Big%20smile

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xeav53_sucul-bocek-2_animals[/VID]

Sistemin bir parçası olmalarını ümit ediyorum. Bakalım ne olacak.

[/QUOTE]
magnatik conditioner çok ilginç....!
   Sadece manyetik alan ile bu işin yapılabileceğine inanmıyorum, o yüzden bunlara para kaptırmamanız taraftarıyım...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.