ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tahsinian
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2013 17:27
Son Ziyaret:
19 Şubat 2014 01:39
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tahsin İslamoğlu
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
KKTC
Meslek:
Fotoğrafçı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tahsin İslamoğlu
K.K.T.C LEFKOŞA

SON 10 MESAJI

Nano Akvaryumdaki Kurtcuk Benzeri Canlılar Nedir

Umut Başar kardeşim , öncelikle burdan da sizlere selamlar, her açtığım konuya hızır gibi yetişmenizden dolayı teşekkür ederim. :) Levent bey; Önerilen ilaçlar acaba karideslere bir zarar verirmi ? Formları şimdi okumaya başlıyorum en azından bunların ne olduğunu öğrenmiş oldum. 


Nano Akvaryumdaki Kurtcuk Benzeri Canlılar Nedir
Selam arkadaşlar. Nano karides akvaryumum var. Fakat akvaryumum içinde mikro kurtçuklar belirdi. Bunların ne olduğu konusunda bilgi verebilecek olan varmı acaba ? Yavru karides böyle olmaz heralde ? Sinek mi kurtladı akvaryuma acaba? Ya da karideslerle ya da sümüklü böceklerle bir ilgilisi varmı acaba bu hayvanların ne olduğu ve kötü birşeyse nasıl kurtulacağım konusunda çok acil yardım lütfen. 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=1T27DldnaNc&feature=youtu.be[/VID]
KIRMIZI KEREVİT KATLİAMI
Bilgiler için teşekkür ederim , balıkçıdan yemlik karides aldım,akvaryuma attım onları büküyorlar şimdilik 
KIRMIZI KEREVİT KATLİAMI
2 çöpçü daha gitmiş... :) Peki size başka bir soru, deniz ürünleri satan bir dükyandan hamsi alsam? Her gün 1-2 tane atsam işe yarar mı? Bir zararı olur mu acaba? Suyun kirlenmesinden korkuyorum ama böyle de gözle görülen bir kirlilik var, tuttugun yiyor bu canlılar...
KIRMIZI KEREVİT KATLİAMI
Arkadaşlar bugün sabah bir heves ve sevinçle gidip aldığım akvaryum içinde çok güzel gözüken bu tatlı yaratıklar aslında ciddi anlamda birer avcı... 

Procambarus Clarkii Red  yani kırmızı tatlı su istakozu...Katil Kerevit...

Akvaryum içerisinde 10 tane lepistes , 3 moli , 5 tane çöpçü ve 1 tane vatos vardı... Öglenden beridir yem veriyorum ne atarsam yiyorlar yemeye de akvaryum içerisindeki balıklardan 2 moli , 1 lepistesi canlı canlı yediler... 

Akvaryumunuz canlı doğuran ise ve bitkiler varsa bu türü hiç tavsiye etmiyorum. Akvaryumumda 8. saatte 3 balık yediyse yarın sabaha kadar birşey kalmayacak heralde.. Sabah sabah canlı kalanları toplayıp akvaryumcuya götürüp teslim etmekten başka çarem yok. Bu kerevit türü uyumludur deniliyordu formlarda halbuki, 


kerevitlere bir heves hindistan cevizi satın alıp yuva yaptım... Sonuç eğer bu canlıları beslemek istiyorsanız, 8 saatlik tecrübeme dayanarak söyleyebileceğim sadece bu canlıları besleyecekseniz sorun yok besleyin , ama başka türden canlı doğuran türünden balıklar bu yırtıcı canlılara ancak yem olur! 


Bunun dışında akvaryumdan kaçma girişiminde bulunuyorlar sürekli.. Bir cam kestirip akvaryum üstünü kapatmak lazım. Mızır bakım gerektiren yavru bebek gibi bu canlılar, bitkileri kökünden söktüler tamamen kendi düzenlerini oluşturmaya çalışıyorlar hatta sürekli birbirleri ile bile kavga halindeler...Ellerindeki kıskaçlar ile durmadan yüzen balıklardan avlama çabasındalar... Mundar oldu balıklar..
Kerevit? Istakoz ? Ne bunlar?


2 hindistan cevizi satın alıp, matkap ve çekiç yardımı ile  ortasından yardım ve mağara yaptım, sonra kaynattım iyice bunu yapacak arkadaşlar aman dikkat kırmızı boya çıkarıyor hindistan cevizi. Sonra da akvaryuma yerleştirir yerleştirmez hemen içine girdiler mağaraların :) 

Kerevit? Istakoz ? Ne bunlar?
Selamlar, kıbrıs'ta daha evvel karides ve kerevit türevini bulamadığımdan bahsetmiştim, Bugün bir akvaryumcu bu hayvanlardan getirtmiş, bende aman ne güzel kaç zamandır istiyordum deyip 3 tane aldım. Sitedeki ansiklopedi'den de baktım ama türleri ne bir türlü anlayamadım?

Dikkatimi çeken şey ise şu, bilhassa çöpçüler ve vatoz'a saldırıyorlar fakat yavaş hareket ettiklerinden dolayı yakalayamıyorlar bir türlü ama böyle giderse sanırım akvaryumdaki balıkları yiyecek bu ilginç yaratıklar... 

Akvaryum içerisinde 10 tane kadar lepistes 4 tane çöpçü ve 1 vatos var. 

Arkadaşlar bunların türü ne ? Ne yer bu canlılar ? Akvaryum içerisinde nasıl bir ortam hazırlamam lazım ? Birbirleri ile kavga ediyor gibi de gözüküyorlar.





KKTC
Karises satan yer ya da birileri varmi be baylar tanidiginiz??
Akvaryumdaki Bilinmeyen Yumurtalar
Çok teşekkür ederim Gönenç bey, sagolun :)

Arkadaslar. Yumurtalarin buyuk kismi catladi, ufak akvaryum icerisinde igne ucu kadar 10 larca adi salyangoz belli belirsiz dolanmaya basladadi. Bol protein kaynagim oldu ana akvaryum icin artik :))
Akvaryumdaki Bilinmeyen Yumurtalar
Bu adi salyangozların zararlı olup olmadığı konusunda o kadar çok şey okudum ki zararlı mı zararsız mı hangisine inanacağımı vallahi şaşırdım... 3-5 gün sonra karidesler yumurtladığı zaman karides yumurtalarını yemesinden korkmuyor da değilim hani..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.