ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eppicoys
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2013 11:13
Son Ziyaret:
12 Ekim 2014 20:53
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yozgat
Meslek:
ticaret
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet arslan

SON 5 MESAJI

BU HANGİ TÜR BİLEN VAR MI ?
Merhaba balık sever bir abimden almıştım. 2 ay önce kalp krizinden vefat etmiş. Rabbim rahmet eylesin. Renkleri koyu turuncu ( portakal ciklet değil) yavruları sarı renkte oluyor.Kendilerine benzeyen yavruları yok henüz belki beş defa yavru aldım. İnternette araştırdım ama nafile bulamadım. Size güveniyorum.

Yunus Balıklarım Çiftleşmiyor
Merhabalar bende 1 aydır yunus besliyorum.Yaklaşık 25 adet 5 büyük erkek 8 adet dişi diğerleri damızlık olmak üzereler. Şuan 1 tanesinin ağzı dolu.Ama diğerlerinden bir ses yok. Balıkları ilk aldığımda (1 metrelik akvaryuma koydum) nüfus kalabalık çeşit çok olmasına rağmen üstüne üstlük mantara ve parazite yakalanmalarına rağmen hepside çiftleşmeye çalışıyorlardı. Tedavilerini yaptım ve 480 litrelik yeni tanka koydum. Hemen biri çiftleşti diğerleri de kur yapmaya başladı ama ondan sonra ne olduysa anlayamadım. Şuan hiçbirinde ses seda yok. Diğer balık çeşitlerini de çıkardım sadece sarı ve yunuslar var.Ayrıca balık aldığım kişide aynı boydaki akvaryumda 500 adet s.prensens ve saulosi yavru ve mpanga vardı. Sürekli yavru aldığını söylüyordu. Kullandığım yemler sera stick, sera flora ve tetra discus.Akvaryum ölçüleri 150x50x60 sumplu. Tank daha 15 günlük su değişimi veya ekleme yapmadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Yunuslarım hasta mı ?
Evet Vedat Bey dediğim gibi günlük dip çek günlük filtre temizliği yapıyorum. Neyse ki bugün 1,5 metreklik bi akvaryum aldım yalnız balıkçıdan tavsiye istedim. Dün mikofish kullanmıştım bugünde sera bakteria diye bi ilaç tavsiye ettiler bende aldım. Birde onu deneyeceğim umarım çözüm olur. Durumu iyi planları yarın büyük tanka atacağım. Hastaları ise tedaviye devam edeceğim. İlginiz için teşekkürler.Hayırlı ramazanlar dilerim.
Yunuslarım hasta mı ?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Solungaç dipleri kırmızılaştı. Vucudunda yarım cm ebadında kırmızı leke var. Dudakları beyazladı ucu sanki çorap söküğü gibi.

Akvaryum Kapasitesi (litre):180 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: S.prenses, mavi prenses, ıceman ve mücevher

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 26 

Filitrasyon:iç ve dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: tuz ve mavi dezenfektan 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :3 günde bir dip çek yapıyorum.  Yunusları yeni aldım 4 gün oldu akvaryum küçük geldi yarın büyük bir akvaryum kuruyorum ama balıklar geldikleri gibi değil..

Büyük Dış Filtre Yapımı (Fluval Fx5 Tarzı )
Merhabalar, öncelikler çok güzel olmuş sizi tebrik ediyorum. Yeni 1.5 metrelik akvaryum kuracağım. Temizleme problemi için (dibe çöken yem artıkları ve dışkı kalıntıları)  mutlaka dalga motoru almalısınız diyorlar.Acaba kullandığınız motoru (tabi ki su altında çalışabiliyorsa)  akvaryumun içine koyup; önüne ızgaralı bir aparat ekleyerek dalga motoru yapabilir miyiz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.