ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alper-
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
91
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2013 00:07
Son Ziyaret:
29 Ocak 2018 16:23
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Filiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Filiz

SON 10 MESAJI

Evimdeki Deniz..
[QUOTE=canonay]Merhaba bende ileride 60 litrelik bir tuzlu us tankı kurmayı düşünüyorum. Bu tankın tüm ekipmanları mercanlar ve canlı kayayla beraber 2000 lirayı geçer mi acaba?
Bu arada tank mükemmel.
[/QUOTE]
Nano bir tuzlu su akvaryumunun cok fazla masrafi olmaz.

Arkadan sumpli yaparsaniz Ufak bir askili ps butun ihtiyacinizi gorur.

Refraktometre, isik armatur, su tamamlama gibi Ekipmanlari 2. El tavsiye ederim. Yari yariya ucuz olur.

60 lt bir akvaryuma 10-20kg kaya yeter. Onu da hobicilerden alirsaniz hem canli alirsiniz hem de kg'mi 10 liraya hatta daha azina elde edebilirsiniz.

Yine tuzunu 2. El alirsaniz hobiyi birakan elinde fazla olan arkadaslardan oldukca uygun alabilirsiniz. 10kg tuz 300lt su eder. size 1 sene yeter artar.

Ro gerekli bir ekipman fakat 60lt icin olmazsa olmaz degil. Damacana su ile bu isi gayet saglikli goturebilirsiniz ancak ileride yosunlanma yasamamaniz icin en uygunu hangi damacana arastirma yapmaniz gerekiyor.

Mercanlar akvaryumcularda el yakiyor oldukca pahalilar ama bir o kadar da buyuk ve guzeller. Cok masrafa girmek istemezseniz mercanlardan soft ve lps'nin kolay turlerinin fraglarini tercih etmelisiniz. Yine forumlarda hobiici arkadaslar tanklarinda yer acmak icin cogalan mercanlarindan fraglar olusturup cok uygun fiyatlara satisa cikartiyorlar. Boylece akvaryumunuzda uygun fiyata cesidi cogaltabilirsiniz. aldiginiz fraglar basta kucuk dursa da zamanla buyuyup cogalacaklardir.

Baliklari da ayni sekilde yapabilirsiniz. Hobicilerden alinmis baliklar hem akvaryuma alismistir hem hastaligi yoktur hem de kuru yem aldigi garantidedir.

En son test kitleri gerekli. Ben ilk kurulumda hobici bor arkadastan birseyler alirken kendi teklif etti suyumun amonyak,nitrit, ph ve nitratina baktirdim normal cikti. 4 ay gecti Amonyak ve nitrite bakmaya artik gerek yok. Simdi kendime internetten siparis ettim. Salifert fosfat nitrat ve kh aldim 150 tl civari tuttu. Kh harici Katki daha almadim

Kisacasi eger resif bolgesi, akvaryum portali gibi tuzlu su agirlikli forumlarinin ilanlar bolumunu takip ederseniz 60lt icin konusuyorum 2000 liranin cok altinda ve zamana yayarak akvaryumunuzu maledersiniz. Ama cok makale okumak, bilincli davranmak ve cok sabretmek gerekiyor. [EDIT]alper-,2017-04-28 11:35:43[/EDIT]
Doğal Deniz Akvaryum Kurdum.
Merhabalar, hayırlı olsun.
4 ay önce ben de tuzlu su avaryumu yapmaya karar verdim. Araştırmalara başladım. Bizim buradaki akvaryumcu "1 pS al yeter" demişti. "Kendin yap" meraklısı biri olarak onu da ben yaparım diye düşünmüştüm. Araştırmalarıma devam ettikçe gördüm ki [U]SÜRDÜRÜLEBİLİR[/U] bir tuzlu su akvaryumu için liste çok daha uzayıp gidiyor. Diy projelerimden vazgeçip neler lazım liste yapmaya başladım. Özellikle 2. el ilanları takip ettim. Satılan ürünlerin neden alındığını tek tek inceledim. Sürdürülebilirlik açısından tatlı su ile tuzlu su akvaryumunun ihtiyaçlarının çok çok farklı olduğunu maalesef belirtmek isterim.

Öncelikle deniz suyunun yaşayan bir şey olduğunu öğrendim. Deniz suyu denizde yaşıyor ancak akvaryuma konulduğunda ölüyor. Bu ilk sıkıntı. Şöyle ki: Açık denizde onbinlerce değişik mikrocanlı ve bakteri bir uyum içinde yaşıyorlar fakat açık denizden akvaryuma konmuş bir suda bu canlıların büyük bir kısmı yaşayamıyor ve ölüyor. Bu ölü canlılar akvaryumdaki suyun hem kalitesini bozuyor hem de denizdeki dengeli hali bozulmuş oluyor. Düşmanı kalmayan onlarca değişik zararlı bakteri/canlı akvaryumu ya istila ediyor ya da hastalıklara sebep veriyor.

İkinci sıkıntı da denizden alınmış kum! Aynı şekilde açık denizden soğurulan kimyasallar, akvaryum gibi dar bir alandaki azıcık suda salınım yapmaya başlar. Mesela bu yüzden hiç bitmeyen bir yosun sorununuz olabilir.

Son olarak denizden toplanan canlılarda akvaryuma birtakım istenmeyen istilacılar ve parazitler taşınıyor. Akvaryumda olmasını istemeyeceğimiz onlarca canlı var. Bir forumdaki şu konuyu inceleyebilirsiniz:
[URL]http://www.resifbolgesi.com/forum/topic/42293-bilinmeyen-canl%C4%B1-tan%C4%B1mlama-rehberi-haz%C4%B1rl%C4%B1k/[/URL]
Ben de denizden bazı canlılar koymak istiyorum fakat bizim denizlerimizde ya akvaryumu riske atmaya değmeyecek görselliği düşük canlılar var, ya da akvaryum uyumu olmayan canlılar. Yine de hoşunuza giden bir canlı olursa öncelikle ufak bir karantina akvaryumunda gözlemelemek gerektiği kanaatindeyim.

Tuzlu su hobiciliğinin her bir bölümü ayrı bir bilimdalı gibi. ışıklandırma, filtreleme, katkılar, testler, su kimyası, hastalıklar, ana ekipmanlar, yardımcı ekipmanlar, üretim, bakım, dsb, sump tercihleri, refrigum, karantina vs vs vs... Madem ki bir başlangıç yapmışsınız öncelikle hiç vakit kaybetmeden zararlı ve yararlı canlılar hakkında bilgi edinmenizi öneririm. Ayrıca su kimyası da en önemli başlıklardan biridir. Biraz zor ve sıkıcı bir konu başlığı fakat okudukça anlaşılıyor ki bunları bilmeden ve düzenlmeden maalesef kısa ve orta vadede sorunlar kaçınılmaz oluyor. Kalsiyum, amonyak, nitrat, nitrit, demir, fosfat, Ph, ve tabi ki tuzluluk değerleri bilinmeden tuzlu su hobiciliği maalesef uzun soluklu olmuyor. Bu değerler ayrıca akvaryumda bir sorun varsa onları da haber verir ve canlı kayıpları yaşanmadan önlem alınması sağlar. Tatlısuda hiçbir değer bilmeden dinlendirilmiş musluk suyu ile senelerce canlı kayıpsız deneyimlerim oldu ama tuzlu suda isler böyle gitmiyor.

Son olarak demek istediğim, balık alırken alacağınız balık hakkında da bolca araştırma yapmanızdır. Tang türleri en az 400lt hacim ister.

Takibinizdeyim, hayırlı hobiler dilerim.[EDIT]alper-,2017-03-01 01:20:06[/EDIT]
Akrilik Levha Nasıl Birleşir...
[QUOTE=suhip]Herhangi bir levhacıya gidip sorman yeterli ellerinde varsa satıyorlar yoksa alacağın yeri söylerler iyi insanlarsa bende şişesini 25 tl ye aldım tabi pek çok reklamcıya sora sora buldum. [/QUOTE]
Tabelacılar da aklımdaydı ama bulunduğum yere en yakın aklıma eczane geldi, sağolsunlar bayağı bir gerdiler beni :D Medikalci hanım bana ne diyeceğini şaşırdı, sıkıldı, "eeeem" dedi, soracak soramıyor, ben söyledim akvaryum akrilik yapıştıracağım "haaa tamam" dedi rahatladı, " izinsiz vermezler ki" dedi en son teşekkür ettim çıktım. Hay Allah'ım ne akvaryummuş arkadaş, derdi bitmiyor :D[EDIT]alper-,2017-01-19 22:57:01[/EDIT]
Akrilik Levha Nasıl Birleşir...
Elimde akrilik levhalar var, durso sistemi icin kesip yapistirmak istedim. Yapistirmak icin kloroform lazim. Nereden bulunur? eczaneden... Eczanelere kloroform sordugum zamanki halleri bende travma etkisi yapti. Dikkatlice bakip "ne yapacaksin" diye sormalari beni resmen cileden cikardi. Birine tam adam kaciracagim diyecektim vazgectim! Herkes yok dedi gonderdi. En son medikalci hanim izinsiz falan vermezler dedi ciktim gittim. Vazgectim! Giderim karakoye istedigim boyda yaptirip gelirim...[EDIT]alper-,2017-01-19 21:40:01[/EDIT]
Kurbağa Bacağındaki Kitle Nedir?
Hic aklima gelmedi lakin gayet mumkun. Peki nasil bir uygulama yapilabilirm? Kas yapayim derken goz cikarmayayim. Icini nasil bosaltabilirim? Ateste dezenfekte edilmis igne ile delsem bosaltsam, sonrasinda nasil bir tedavi uygulayabilirim pek fikrim yok. Cocuklugumdan beri ailecek cok cesitli canli besledik ama kurbaga bakimina yabanciyim. Kedi kopek olsa antibiyotik batticon vs olmadi veteriner gibi birsuru secenek var da 10gr'lik kurbaga ne? Şu canı sagligina kavusturmak istiyorum insaallah. [EDIT]alper-,2017-01-19 00:47:57[/EDIT]
Kurbağa Bacağındaki Kitle Nedir?
[QUOTE=Kromatit]Hem kitleye hem de sağlam bacakta aynı yere dokunarak kitlenin daha sıcak veya soğuk, daha sert veya yumuşak, daha oynak veya sabit olup olmadığına bakar mısınız?[/QUOTE]
Kurbağa et parçası gibi maalesef. Çok zayıf ve sağlıksız. Elime aldığım zaman parmağımın ağırlığı ile bir yeri kırılacak/kopacak diye korkuyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155212/180120172015281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155212/180120172015471.jpg[/IMG]
Herhangi bir ısısı yok. (Kurbağalar soğukkanlı canlılar olduğu için ortam ısısında olması gerekmez mi?) Kitle yağ bezesi gibi birşey, sert ve oynak ancak içinde yapışık. Şu anki amacım solucan kurt gibi canli yemlerle besleyip kilo aldırmak. İnşaallah hem gelişimini, hem de bacağındaki o sşeyin durumunu bu başlık altında takip ederiz.

[QUOTE=sina cen]African clawed frog mu acaba ? Benimkinde de böyle şişler var ama aldığımdan beri.[/QUOTE]
Albino kurbağa diye geçiyor adı. Bu forumda da arkadaşlardan birçok kişi beslemiş, incelemelerini paylaşmış. Su içinden hiç çıkmıyorlar, nadiren su yüzeyine biranlık çıkıp bir yudum hava alıp tekrar görece karanlık bir şeyin altına giriyorlar. Geçen gün akvaryumcuda bayağı büyümüşünü gördüm(kibrit kutusu kadar) Biraz derisi kalın birşeydi. Balıkları yuttuğu için akvaryumcuya geri vermişler. Cinsleri bununla farklı mıydı yoksa aynıydı da bu gıdasız kaldığı için mi böyle kaldı bilemedim. [EDIT]alper-,2017-01-19 00:40:24[/EDIT]
Kurbağa Bacağındaki Kitle Nedir?
Merhabalar,
geçen gün arkadaşımın evinde küçük çocuğu için 1 sene önce aldığımız kurbağanın (albino) içler acısı halini gördüm ve küçük akvaryumu ile evime getirdim. Akvaryumun ve Kurbağanın durumu hiç iyi değildi. su pislik içinde. 2 lt kokmuş kumu yıkamak için 100lt su harcadım, yine de koku gitmedi. En nihayet sirkeli suda beklettim, koku gitti, kuruttum kaldırdım. Kurbağa hiç iyi beslenmemiş, bir deri bir kemik kalmış. Pembe olan rengi gitmiş yerine her türlü hastalıklı renk gelmiş, ayrıca bacağında da bir kitle çıkmış!

Metilen mavisi suda 3 saatlik bir banyodan sonra kendi akvaryumuma aldım. Akvaryum dediğim yarısı su dolu bir fanus, paludaryum da diyebiliriz. Filtre sunsun 400 lt/sa,toplam su hacmi 25 lt civarı, İçindeki canlılar 1 kırmızı betta, 2 neon tetra, 1 beyaz tetra, 1 de kuru bölümde semender var. 10 günde bir %60 su değişimi. Anubias, top yosun ve 1 kök lotus(zenkeri) bitkiler mevcut. Ayrıca Küçük bir mangrov kökü var.

Açıkçası zaten sınırı aşmış olan bu sistemde kurbağa biraz fazla oldu. Gün aşırı solucan/salyangozla besliyorum. Biraz rengi kendine geldi. Gayet iştahlı, kilo almasını sağlamaya çalışıyorum. Ancak SOL bacağındaki kitlenin ne olduğu hakkında bir fikrim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
Burada göbeği yediği solucandan mütevellit şiş :D
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155212/180120171539591.jpg[/IMG]
Sorun sol dizinde. Birlikte almıştık, dizinde böyle bir kitle yoktu.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155212/180120171540021.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155212/180120171540071.jpg[/IMG][EDIT]alper-,2017-01-18 16:29:28[/EDIT]
Bu Balast 2 Tane 24 Watt Floresan Acarmi
[QUOTE=NewAkvarist] buyuk gecmis olsun elektrikle ilgili hic bi bilgim yoktur cidden bukadar sorunluysa hic ugrasmayim en iyisi[/QUOTE]
Selahaddin hoca bu islerde ehildir. Dediklerine uyarsaniz skinti cikmaz. Ben de kendisinden bircok kez yardim aldim eksik olmasin. Benim yazida carpildigim balast ile sizin elektronik balast farklilar. Bendeki gibi bir sebepten carpilma olmaz ama hic bilginiz yoksa kendiniz yapmayin. Ben anlatilirsa anlayacak kadar biyorum.
Bu Balast 2 Tane 24 Watt Floresan Acarmi
[QUOTE=selahaddinn]İcin rahat olsun Ondan bozulmaz başka birşey yapmadıysa sana tavsiyem yoksa interneten T5 florasan soketi al kendin yap okuma yazmanın var şekil ortada yaparsın sen sadece kendine güvenmen yeterli.
Şemada L harfi ile gösterilen florasan uçlarını gösterildiği gibi sayı ile belirtilen kilemense gir iki ayrı florasan nin iki uçlarını gösterildiği gibi bağla diğer boşta kalanları 21-22 ye gir yapamam dersen yazdığımı bir elektirikciye göster.
ÖNEMLİ NOT :Elektirik Şakaya gelmez elektirige bağlamadan montaj yap test zamanı fişi takarken kimse florasanlara armatüre dokunmasını fişi tak kontrol kalemi ile test et kaçak yoksa kullan[/QUOTE]

Hayatımda belki 50 kere çarpılmışımdır ama unutamadığım en büyük ve ölümcül çarpılmamı bir floarasan yüzünden yaşadım.

18'li yaşlardaydım o zaman ki oturduğumuz evin terası vardı, boy boy akvaryum yapıp kendi halimde çeşitli şeylerle uğraşıyordum. Mevsim yaz, hava sıcak, yerler ıslak, ayak çıplak, t8 florasanı klemenslere takmışım, kabloların bağlantılarını da yapmışım, nasıl olsa arada balast var çarpmaz diye lahmacun tutar gibi bir şekil tutmuşum, fişe takmamla sol serçe parmağımdan o birkaç saniye yerle gök arasında gidip gelmemi unutamam. Alternatif akım saniyede 50 idi değil mi? İşte o elli dalganın her biriyle bir göğe çıktım bir yere çakıldım! Bu kadar kısa sürede bu kadar fazla dayağın yenebileceği başka bir şey bilmiyorum! Çarpılmamı nasıl sonlandırdım harıtlamıyorum ama fena yamuldum. Birkaç metre öteye gidip çöktüm kaldım.

O gün fişin takılış şekline göre balasta fazın veya nötrün girdiğini, %50 şansla nötr girerse fazın floarasanda dolaştığını öğrenmiş oldum. Gençliğin cesaretiyle "en fazla çarpılırım canım yanar" derdim ama işin içine cihazlar girince [B]ELEKTRİK ÖLÜMCÜLDÜR[/B] dikkatli olalım, ehil insanlardan yardım alalım.[EDIT]alper-,2017-01-12 00:11:10[/EDIT]
Yapraklarda delinme
Merhabalar. Yeni konu acmak yerine bu baslik altina yazmak istiyorum. Benim de 20 litrelik fanusta dis filtreye zeolit ekledikten sonra kirmizi lotuslarin yapraklari delinmeye basladi. Anubiasta sorun yok ama lotuslarin cok narin yapraklari oldugu icin belki once onlar etkilendi. Her gun 1 damla Reeflowers'in sivi gubresinden damlatiyordum sorun yoktu. 10 gunde bir %60 su degisimi yapiyorum. 1 betta 3 neon tetram var.1 de semender. Aslinda 6 aydir bir problem yasamiyordum. Zeolit su an bas supheli durumunda. Zeolit Acaba kattigim gubredeki elementleri mi tutuyor?

Ekleme: biraz arastirinca zeolitin elementleri tuttugunu ogrendim. Bitkili akvaryumda gercekten zarari oluyor bizzat yasamis bulundum. Kenarda yarim litre zeolitim vardi, hazir dis filtre temizligi yaparken kullanayim dedim. Oturmus bir akvaryuma kendi kendime is cikardim[:cik:] yarin aksam ilk isim zeoliti geri cikartip sungeri geri eklemek olacak.[EDIT]alper-,2017-01-11 00:36:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.