ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alperen Keskin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2013 03:03
Son Ziyaret:
18 Ekim 2018 16:33
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alperen Keskin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alperen Keskin

SON 10 MESAJI

Akvaryumda Çay Kullanımı ve Kullanım Oranları(Yenilendi)
350 litrelik bitkili canlı doğuran ve inci gurami akvaryumumda kılıç kuyrukların ve lepisteslerin ağızlarında mantar oluşumu gözlemledim ve çay kullanmaya karar verdim. Çayı demleyip gün içinde toplam bir ince belli çay bardağı kadar olacak şekilde akvaryuma ekledim. İki gün boyunca hem dış filtreyi hem de iç filtreyi çalışır vaziyette tuttum. Işıkları hiç açmadım, 25 derecelik sıcaklığı değiştirmedim ve hiç yem vermedim. İki günün sonunda mantarların kaybolduğunu ve balıkların eskisinden çok daha canlı ve atak olduklarını gözlemledim.
Türünü Belirleyemediğim Bitki
Sevgili arkadaşlarım, bir arkadaşımdan hediye olarak gelen ve fotoğrafını ekte paylaştığım bitkinin türünü malesef bilememekteyiz. Bilen arkadaşlar bizi bilgilendirirse çok seviniriz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155244/150120182008281.jpg[/IMG]
Amazon Bitkisi Gelişim Süreci
[QUOTE=Sheyda27]Bu bitkiyi illa kuma mi gommek gerekiyor.tasa veya koke sarilsa bir priblem teskil eder mi acaba[:?][/QUOTE]. Bu bitkinin köklerini mutlaka kuma gömmek gerekiyor; ama en az bunun kadar önemli bir mevzu var ki o da asla yerinin değiştirilmemesi gerektiği. T8 ile aydınlatma yapılıp bir ya da iki ay hiç yerinden oynatılmazsa alttan sürgünler vererek akvaryumun her tarafından fışkırmaya başlıyor.
NEDEN ANKARA ?
10 yıl önce Taymur'a yaptırdığım akvaryum hala ilk günkü gibi sağlam ve pırıl pırıl. Tavsiye ederim.
Botia Macracantha alırken nelere dikkat etmeliyiz?
 Merhabalar, mesajı yeni gördüm, kusura bakma. Makrakantalar birçok arkadaşımızın forumda yazdığı gibi saldırgan bir balık değil, aksine son derece barışçıldır. Ben yaklaşık 18 cm'lik makrakantalarımı neon, lepistes, pilati gibi türlerle ve son dönemde de karideslerle beraber bitkili tankımda bakıyorum. Hiçbir türün sayısında azalma olmadığı gibi karideslerimin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Fakat Amerikan Cichlidleri makrakantaya göre hem daha sert bir tür, hem de iki türün su şartları birbirine uygun değil. Bazı arkadaşlar amerikan tanklarına mangrov kökü ekleyerek ph seviyesini düşürdüklerini ve bu durumun da makrakantalar için uygun olduğunu savunuyorlar; fakat mesele ph ile sınırlı değil. Bu balıkların cichlid çöpçüsü olarak bakılmasının yanlış olduğuna dair birçok makale kaleme alındı. Amerikanların yanına mutlaka bir çöpçü koymak istiyorsan ters yüzen çöpçü veya leopar vatozu tercih edebilirsin. Son tahlilde 'beraber yaşarlar mı?' dersen, evet yaşarlar. Ama buna yaşamak denirse :)
Alperen Keskin2014-12-18 16:56:26
Makrakanta
15 yıldır makrakanta beslemekteyim. Elimden en az 40 makrakanta geçmiştir. Şu anda 22 civarı makrakantam var. Bazıları 18 cm boya ulaşmış vaziyette. Bu kadar tecrübeye karşılık makrakantaların bir kez olsun karides yediğine şahit olmadım. Aynı akvaryumda yüzlerce kiraz karidesim var. Ayrıca neonlarım, canlı doğuranlarım mevcut. Makrakantalarım kocaman cüsselerine rağmen ne canlı doğuran yavrularıyla, ne karideslerle, ne de karides yavrularıyla ilgilenmiyorlar. Salyangozlar dışında hiçbir canlıya iliştiklerini veya yediklerini görmedim. Bu arada akvaryumun yoğun bitkili olduğunu da belirteyim.
Çınar hücrelerinden bile gelişebiliyor.
Tek ihtiyacı ışık. Ne gübre ne de karbondioksit istiyor. Günde 6 saat aydınlatmayla tek bir yaprak birkaç ayda ormana dönüştü.
Katil Salyangozlar
Gerçekten doyurucu bilgilere sahip, muhteşem bir paylaşım olmuş. 17 sayfayı da büyük bir merakla ve kafamdaki tüm sorulara tek tek cevap bularak okudum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Makrakanta ( Chromobotia Macracanthus )
Köksal Bey, verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bende de şu anda 12 adet macracantha var. 2 tanesi yaklaşık 15 cm boyunda, diğerleri ise 5 ile 10 cm arasındalar. Üretim için uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. Bu konuda çok hevesli olsam da çok zorlu bir yolun başında olduğumuzun farkındayım. Fakat bu balıkların hareketliliği, canlılığı, güzelliği, yem yeme ve oyun oynama sırasında çıkarttıklar sesler ve yaptıkları hareketler beni yüreklendiriyor. Kendi tecrübelerime dayanarak vermem gereken bir bilgi ise şu: Galiba en yavaş büyüyen balık türlerinden birisi Botia Macracanthalar. 15 cm boyuna yaklaşan iki macracantham nerdeyse 7 yıldır bende. Aldığımda 5 cm civarındaydılar. 400 litrelik bir akvaryumda, son derece akıntılı ve yumuşak bir suda bakıldılar. Yem olarak günde 3 kez sırasıyla Sera Vipachips, Sera Vipan, Tetra Pond; ayrıca haftada birkaç kez salatalık dilimleri, temizlenmiş balık dilimleri ve dondurulmuş kan kurdu veriyorum. Hepsini büyük bir afiyetle silip süpürüyorlar. Hatta küçüklerin büyüklerin önünden yemi kapıp götürmesini izlemek inanılmaz komik görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Üretim için şimdilik biraz daha sabredip büyümelerini bekleyeceğim veya piyasadan daha büyük boylarını bulmaya çalışacağım. Herkese tavsiye edebileceğim muhteşem canlılar.
Sera Vipachips Haricinde Kaliteli Dip Yemi
Sera Vipachips dışında Tetra Min Tropical Tablets ve JBL Novo Fect kullanabilirsin. Ben macracanthalarım için kullanıyorum. Gayet memnunum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.