ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
matikler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2014 21:01
Son Ziyaret:
19 Şubat 2017 16:50
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Atikler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
diş hekimi çene cerrahı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Atikler

SON 10 MESAJI

beyaz beneği bir türlü durduramıyorum.
Bende aynı problemi Mesut beyin saolsun tavsiyeleri ve yardımlarıyla yenmiştim. Isı durumunuz zaten 28- 30 arası olduğu için hastalığı yenme açısından iyi akvaryumunuz 160 lt ama illa ana tankta uygulayacaksanız yada balıklarınızın hepsinde az çok beyaz benek varsa ben her gün 80 lt akvaryumumda 20 lt ye 5 ml biyo ıchtyo çözelti (kullanımında da mevcut) kullanarak 6. günde tamamen atlattım bu dönemde konsantrasyon azalması olmasın diye su değişimi yapmadım hava motoru hep açık zaten ama seviyesini biraz daha arttırdım ve ek olarak karartma uyguladım. Bitkilerimde bile hüç bir sıkıntı olmadı gül -cobamba-çınar umarım atlatırsınız ilk başıma geldiğinde hepsini öldürmüştüm balıklarımın tekrar olunca yeni aldığım plati yüzünden aynı şeylerin tekarlayacağını düşünmüştüm ama atlattım :)
Oliver Knott Bitkili Akvaryum Tasarımı
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler.Benim merak ettiğim sadece özel bir filtre sistemi var mı bu tarz kurulumlarda normal bildiğimiz dış filtre mi kullanılıyor birde sadece son resimlerde filtreyi sağ arka lavların ve bitkilerin arkasına saklamışlar gibi gözüküyor hacim olarak çok küçük ısıtıcı ve filtreler mi kullanmaktalar acaba ve son olarak bu kadar su nasıl berrak gözükmekte özel bir kimyasal fln kullıyorlar mı ? 
Yosunu yiyen balık veya başka bir şey varmı?
Öyle bir durumla karşılaşmadım tam tersi bitki üzerindeki yosunlaşmaları da yiyebiliyorlar ama direkt bitki akvaryumumda bulunan çınar, cobamba, gül ve cüce saz bitkilerine herhangi bir zararları olmadı  matikler2014-04-26 00:18:59
Yosunu yiyen balık veya başka bir şey varmı?
cüce vatoz aldığımdan beri mıknatıslı yosun sileceğini yerinden oynatmadım cüce vatozlardan önce hergün siliyordum 
beyaz benek
         Beyaz benek tamamen geçti cevaplar ile yardımcı olan (özellikle mesut bey) herkese çok teşekkürler. Artık yeni aldığım aktif karbonu bir haftaya yakın çalıştırarak ilacın tutulumunu sağlamaya çalışacağım. 6 gün denilen dozda biyo ıchtyo, sıcaklığı kademeli 29 c ye kadar çıkarıp tankı karartma işe yaradı bitkilerimde ufak tefek deformasyonlar oluştu ama toparlayacağını düşünmekteyim sonuç olarak bu işler için ufak bi karantina tankı şart yeni alınan balıkta denildiği gibi 2 hafta karantina tankında beyaz benek gözlenip gözlenmediğine artık dikkat ederim sanırım :)
Antik Efes Tetralarım
Çok güzel olmuş tebrik ederim sanki su altında kalmış antik kentte balıklar yaşıyormuş izlenimi yarattı bende :) yalnız bazen bu taşlar salınım yapabilmekte ortaokulda hobiye ilk başladığımda evdeki kapadokya heykelini içeriye koymam suyun bembeyaz oluşu ve balıkların ölümü kötü bir tecrübe olmuştu benim için gerçi sizde böyle bir durum yok tekrar tebrikler :)
göz fungusu tedavi süreci yardım lütfen
Benimde tek platimde böyle bir durum oluşmuştu bir tanesinde var diye ana tankta ilaç kullanmak istememiştim metilen mavisi ile dediğiniz gibi banyo işe yaramamıştı hatta kulak çöpü ile lokal zarar vermeyecek şekilde uygulama yapmama rağmen sonuç malesef ölüm oldu daha tecrübeli arkadaşlarımız tedavi konusunda yardımcı olabilirler umarım diye düşünüyorum geçmiş olsun ..
beyaz benek
 Bıyo ıchtyo tedavisinin 5. günü geçti çok fazla beyaz benek görülen balıklarımdaki beyaz benekler yok oldu sadece tek bir molim in kuyruğunda 2-3 nokta beyaz benek var. Normalde tedavi 4- 6 gün denmekte sizce artık ilacı uygulamayı bırakmalı mıyım yoksa son balıkta bile tek nokta kalmayana kadar devam ettirmeli miyim. 
beyaz benek
biyo ıchtyo ya başladım bakalım 2 . günde pek bi değişiklik yok iki tane balığımda beyaz benek halen var ama diğerlerine bulaşmıyor en azında dediğiniz ilaç etkili olabilir ancak başlamışken  ilaç değiştirmek şimdilik istemiyorum. Bir de anladığım şöyle bir durum var tankın su hacmi 60 lt olmasına rağmen ciddi miktarda ilaç tüketimi yapılıyor bu gidişle heralde 3-4 50 ml lik şişe kullanıcam  hastalık geçince kullanmam için aldığım yeni aktif karbon fln derken büyük tanklarda bu iş ciddi maliyet çıkartabilir o yüzden karantina tankı her zaman denildiği gibi bulunması lazım .
beyaz benek
Dün Akşam tedaviye başladım 30 ml ekledim ısı şu an 28C bu sabah baktığımda beneklerde  bi değişiklik yoktu devam edicem tedaviye su değişimini de olumlu cevap alırsam tedavi sonunda dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum gelişmeler umarım iyi olur buradan bildirim yaparım 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.