ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
savquee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2014 13:59
Son Ziyaret:
09 Haziran 2014 19:12
Toplam Mesaj:
83 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar Savcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Karabük
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar Savcı

SON 10 MESAJI

180 Liraya Yem
Beyler dün akvaryumcuya gittim artemia yemlerin konserve şeklinde sunulduğu bi konserve kutusu gösterdi fiyatına 180 lira dedi bu fiyat doğrumudur 40-50 verilirde 180 liralık konserve artemia yem ne kadar faydalıdır ve bu parayı hakedermi sizce ?
JEBO - Lifetech 825 dış filtre 1000 l/h
Akvaryum hacmi      : 200 litre
Balık türü ve sayısı  : 9 adet GreenTerror

Arkadaşlar bir abim hediye olarak '' jebo - lifetech 825 dış filtre 1000 l/h '' modeli 3 hazneli dış filtre hediye etti. Kendisi sorunsuz kullanıyormuş fakat gürültüsünden şikayetçiymiş ve 105 litrelik akvaryumunu çok iyi temizliyormuş. Malzeme olarak aşağıdan yukarıya sırasıyla elyaf+elyaf+sünger kullanmış. Bende bu akşam kurup deneyeceğim 200 litrelik akvaryumumda ama bu fazla sesli çalışmasının sebebi ne olabilir. (Sesten kasıt motor sesi yani su şırıltısı değil) 8 ay kullanmış hiç bir sorunu yok suyu çok berrak yapıyor diyor. Ben kristal parlaklık için 3 hazneye aşağıdan yukarıya sırasıyla hangi filtreleme malzemelerini kullanmalıyım. Zeolit, aktif karbon gibi malzemeler kullansam nasıl olur. 3 haznenin sıralamasını nasıl yapmalıyım..?

Dış filtre konusunda acemiyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim ..
savquee2014-05-15 10:28:14
GreenTerror & Mantar
[QUOTE=mesutok]Bence gerek yok ben onu size aklınızda bulunsun diye ekledim konuyu inatçı mantar türü hastalıklarda faydalanmanız için, zaten ilaç kullanmışsınız, ertesi güne geçti diyorsunuz, Bence tedirgin olmanıza gerek yok ilerlemez bence hastalık. Zaten bir ilaç etkisini en az 2 gün 3. güne doğru göstermeye başlar, biraz sabırlı olun izleyin. Mavilik ilacın suda yoğun olduğunu gösteriyor birde metilen mavi kullanılırken tankta tedavi boyunca sadece hava taşı kullanmak lazımki, diğer filtrelerin süngerleri ilacı emmesin etkiyi öldürmesin diyedir. [/QUOTE] Ertesi güne geçti demedim bugün ikinci gün dedim dün akşam farkettim dedim hastalığı. yarın akşama kadar gözlemdeyim bu akşam su değişimi yapıp aynı ilaca ve tuza devam edeceğim. yarın akşama kadar bi değişme olmazsa o merhem tedavisine başlayacagım. Sadece hava taşı ve iç filtre çalışıyor. İç filtrenin süngerini elyafını aktif karbonunu zaten çıkarttım. sadece hava üflüyor şuan. Yemlemeyide kestim dün akşamdan beri günde 1 kez azar azar vericem. 

savquee2014-05-06 13:59:36
GreenTerror & Mantar
Alp bey mesut beyin paylastigi linki incelemenizi oneririm faydasini gorenler olmus. Kremi suda eritip tanka uygulayacaksiniz yada yeme yedirip baliga vereceksiniz zaten düşundugunuz gibi degil :)

Mesut bey ilaci aldim ama suan hali hazirda tankim zaten masmavi yarin aksama kadar dokunmayacagim yarin aksam da ilerleme devam ederse yahut hastalik gecmezse terramycin tedavisine basliyacagim. Bu arada link icin ayrica tesekkur ederim.
GreenTerror & Mantar
konuyu okudum derhal terramycin alıp öğlen kullanmaya başlıyorum. verdiğiniz linkteki resimdeki balıklar kadar olmasada o şekilde oluşan beyaz pamuksu oluşum ve balıklarımı kaybetmek istemiyorum. Konuyu tamamen okudum ve olumlu yanıt alan çok kişiyi gördüm. Zaten öneren arkadaş su ürünleri mühendisimiymiş neymiş baya biliyor konuyu. Şuan işyerindeyim hastalığın gelişimini gözlemlerimi herşeyini bu konuda paylaşıcam umarım krem faydalı olur. 
GreenTerror & Mantar
Canlıdaki Belirtiler: Kafa bölgesinde çıkan pamuksu delikli gibi beyaz yapı.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece GreenTerror (8 adet / 4e4d 8 cm boylarında )

Sıcaklık: 30'C

Filitrasyon: Güçlü bir İç Filtre (elyaflı, bulaşık süngerli ve aktif karbonlu), haftada 2 kez dip çekimi ve haftalık %20 su değişimi.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kaya tuzu eritip kullandım, Deep Depozur Mantar ilacını reçetesinde yazdığı şekilde kullandım. 


Arkadaşlar dünden beri balıklarımda mantar var. Farkettiğim zaman hastalık bulaşan balıkları alıp karantinaya aldım Kaya tuzu erittim havasını eksik etmedim oksijenli kalsınlar diye. Deep dezopur mantar ilacı (%25 metilen mavisi) reçetesine göre döktüm. Işığı açmadım ve 30 dereceye kademeli olarak yükselttim. Daha başka ne yapmam gerekmekte Düzenli dip çekimi su değişiminide yapıyorum bugün ilk gün yani bir gece geçti henüz ama hastalığın ilerlemesinden korkuyorum. Daha başka yapabileceğim şeyler varmıdır ??



Değişiklikler:
-Akvaryumun yeri değişti ve yeri değişirken bir çok farklı kaba sular konuldu ve yeniden tanka boşaltıldı. Kapların dezenfektesinden şüpheliyim.
-Yer değişikliği sonrası akvaryumdaki balıklar strese girmiş olabilir.
-Filtreye annemin yastığından aldığım elyafı koydum. Yeterince dezenfekte etmedin ondan mantar bulaşmış olabilir.
-Dip çekimi sırasında balıkları strese sokmuş olabilirim.
-Balıklarım çabuk büyüsün diye biraz fazla yemleme yaptım tetra discus kırmızı yem kullanıyorum hepsini tüketselerde gözle göremediğim yem artıkları suyun dengesini bozmuş ve mantar oluşturmuş olabilir.

bu taşlar akvaryuma olur mu?
Ürgüp Göreme bölgesinden geliyor diye biliyorum bu kayalar. Ben sürekli kullanıyorum. Peyzajlarda uygun fiyata satılıyor. Oto yıkamacıda tazyikli suya tutturup kaya tuzlu suda yarım saaat kaynatmanız yeterli olacaktır. 
Akvaryum ve Ağaç Kökleri
Akvaryumum 200 litre ve henüz yetişkin olmayan 8 cm boylarında 3e 3d gt besliyorum. İleride 1e 1d olarak kalacaklar (eş tutarlarsa / tek eşliler) İhtiyaç görürsem dahada ileride büyütürüm akvaryumu biliyorum geniş alan sevdiklerini. 

Doğal ortamları güney amerika olup, bulundukları suların ph değerleri malawi cichlidlerine oranla daha düşük. Bu yüzden gt akvaryumlarında genellikle (kayalık dekorların yanına) hafiften ph düşsün diye mangrow kökü kullanılıyor. Ben sadece görsel amaçlı bir kök düşünüyorum ama hangi ağaçtan ne şekilde kökü kopartıcaz nasıl temizliycez suya salınım yapmadan nasıl koyacaz bunu öğrenmek istiyorum. 

Tecrübeli arkadaşlar lütfen bilgilerini esirgemesinler...
Akvaryum ve Ağaç Kökleri
GreenTerror akvaryumumun ortasina dekor amacli ve dogal ortamlarini daha iyi taklit edebilmem icin agac koku koymak istiyorum fakat istedigim boyutlardaki kökler akvaryumcularda cok pahali olarak satiliyor. Sokaktan mango kökú de bulamiyacagima gore bana bir akil verirmisiniz. Hangi kökü suya salinim yapmadan nereden bulabilirim ve akvaryumuma koymadan once nasil bir islemden gecirmeliyim ?
Green Terrorcüler Buraya
Ben bunların dişilerinin rengini beğenmiyorum 6 erkek 0 dişi şekilde baksam ne gibi kargaşalar ortaya çıkabilir. Amaç yavru almak değil. şov amaçlı 6 erkeğin oluşturabileceği sorunlar neler olabilir. (kapasite yeterli )

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.