ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aatasbasi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2014 07:17
Son Ziyaret:
25 Ağustos 2015 10:02
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Taşbaşı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Taşbaşı

SON 10 MESAJI

Mavi Yunus ciklet yavrularımda ölümler
Yemlerim sera ve tetra. Teramisin bildiğimiz bakteri kremi. Yine forumda ki deneyimli arkadaşlardan öğrendim "acaba enfeksiyon mu var diye" yemle beraber verdim ama fayda etmedi. En garibi aynı yerde sp ler var hiçbir sorun yok onlarda 😕
Mavi Yunus ciklet yavrularımda ölümler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: döne döne yüzmeleri halsizlik, öldükten sonra pörtlemiş gözler ve ani ölüm

Akvaryum Kapasitesi (litre): 360 lt ama yavrular yavrulukta

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses, Mavi Yunus, Yaşayan kaya 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sü değerleri normal setlik PH7.5
Sıcaklık 26-27 derece

Filitrasyon: Sump 3000lt/s ve iç filtre 1000l/s

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera marka vitamin ve yine forumdan okuduğum teramisinli yemleme

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

2haftada bir %15 su değişimi.

Yavrularım kendi çevrelerinde aniden ters yüz döne döne yüzerek ölüyorlar. her gün 1-2 yavruyu bu şekilde kaybediyorum. Ayni yerde SP yavruları (1 hata daha büyükler sadece) var. SP yavruları sağlıklı ama Mavi Yunuslar maalesef ölüyor. Acil Yardım...

Myriophyllum Scabratum Bakım
 Myriophyllum Scabratum ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş yok mu?
Myriophyllum Scabratum Bakım
Merhaba,

Bir kaç hafta evvel Myriophyllum Scabratum aldım ve akvaryumuma ektim. Şu anda çoğu yapraklarını döktü ve dal gibi kaldılar ancak uçlarında da yeni filizler bitti. Bu filizlerin bağzılarını kesip ektim şimdi bekliyorum. Bu bitkinin bakımı nasıl olmalı ve bu bitki neden yapraklarının tümünü döküyor. Bu bitkinin bakımı ile ilgili detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim. 

Akvaryumum Fluval Flora 30 lt ve 13W florasan mevcut. İçinde kiraz karides ve neon tetra mevcut.
Şeffaf suda nokta nokta taneler
[QUOTE=ByRecep]                  Yemleme konusunda, sera vipagran verdiğimde 1,5-2 saat kadar çok çok küçük partiküllerin suda olduğunu görüyorum.Bir süre sonra gerek iç filtre gerekse vatoz tarafından temizlendiğini düşünüyorum.Bir kaç çeşit yem daha veriyorum, bu duruma onlarda rastlamadım.Keyifli hobiler [/QUOTE]

Sanırım benim için son çare ciddi bir su değişimi olacak :(
İlk Malawi Akvaryumum
[QUOTE=yasin7k]Alper Bey akvaryumunuzu çok beğendim.
Yalnız sump ın sol kısmında Karanlık çıktığından göremediğim kısımlar var burada kullandığınız mavi süngerlerden biri cam seviyesinin üstüne çıkmış herhangi bir tıkanma halinde etrafa taşma olması ihtimali olabilir gibi geldi .Ama dediğim gibi orayı karanlık olduğundan ötürü tam olarak göremiyorum (hatalı da olabilirm ).
Tasarım için tebrik ederim. Saygılar.
[/QUOTE]

Öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Sumpın sol tarafı seramik substrat elyaf gibi filtre malzemeleri ile dolu. O süngerin altında bulunan camın altından su akışı sağlanıyor. Elektrik kesintisinde, su o süngerin 4-5 parmak seviyesine kadar geliyor. Üzerine takılı olan camın 4-5 parmak üstü gibi düşünebilirsiniz. Bu sebeple taşma olmuyor. Hatta ciddi bir boşluk dahi söz konusu. O süngerin orada olmasında ki amaç es kaza elektrikler kesildiğinde yavrular filtre alanına geçip elektrik geldiğinde orada su dışında kalmasınlar diye. :)
aatasbasi2014-09-12 13:32:22
Şeffaf suda nokta nokta taneler
[QUOTE=baskurtlu]Sump piril piril sorun tankta diyorsunuz.
O zaman sorunun sebebi tankin fazla güneş almasi veya isiklandirmasi olabilir.[/QUOTE]

Akvaryumum Çok gün ışığı alan bir yerde değil. Sadece sabah güneşini alıyor. Işıklandırma ise normalde T5 21w X 6 florasan. Ancak bunların 3 tanesini kullanıyorum 2 Beyaz 1 sarı (Kodları şu anda aklımda değil). Akvaryumum 360 lt ve 120UzunlukX50GenişlikX60Yükseklik. Seachem Purigen de deniyorum ama dediğim gibi sump pırıl pırıl. Acaba akıntı ile ilgili bir sorun olabilir mi ? Sump üsten overflow sistemli ve akvaryumun ortasında. Su pompasının akvaryuma girişi ise sağ köşede. Direkt ön cama bakıyor. İç filtrem ise sol köşede. Onunda su çıkışı ön cama bakıyor. Sumpta ilk elyafımda bu partiküller toplanıyor. Ama hala akvaryumun içinde sıkıntı yaratacak şekilde gözlemliyorum. 

Bir ihtimal ise yemleme konusunda mı hata yaptığım. Çünkü bu hobide 4-5 aylık tecrübem mevcut. Mevcut balıklarıma günde 2 sefer 1 tatlı kaşığı kadar (eksisi yoktur fazlası vardır) yem veriyorum. Kullandığım yemlerde sera ve Tetra marka granüller (Sera Protein bazlı Tetra bitkisel bazlı).

Değerli bilgi deneyim ve yorumlarınızı bekliyorum.
İlk Malawi Akvaryumum
[QUOTE=Keremalpay]Tebrikler, gerçekten görsel olarak çok hoş olmuş.
Ben de, bitki eklemek istiyorum ancak bitkiler hakkında çok az bilgi sahibiyim.
Anubiasları tanıdım ancak, diğerlerinin ne olduğu hakkında fikrim yok.
Öneri alabilirsem sevinirim.[/QUOTE]

Şu aralar 30 lt lik bir bitki akvaryumu projem mevcut. Bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyorum.Ancak şu bir gerçek: Ne kadar iyi besleseniz de, benim deneyimlediğim, Sarı Prenses, Mavi Yunus ve Yaşayan Kaya üçlemeli akvaryumda anubiasların yeni filizleri kemiriliyor. Ben Amazon Kılıç ve Anubias çeşitleri denedim. Başka türleri ne yazık ki afiyetle yendi. Malawi akvaryumunda bu forumda ki üstadlarımızı dinledim ve Anubias çeştlerini kullandım. Amazon Kılıç ta güzel oldu ancak anubiaslardan daha fazla zarar gördüğü için çıkardım. Tavsiyem kalın yapraklı ve balıkların tadından hoşlanmayacağı bitkileri incelemeniz yönünde olacaktır.  Forumda ve sitede çok detaylı bilgiler mevcut.

http://www.akvaryum.com/Bitkiler/

[QUOTE=Keremalpay]tam da tatlı su midyesi de koymayı düşündüğüm, gün tankınızı görmek iyi oldu 
tatlı su midyelerini araştırırken, haklarında; tek başlarına doğal filtrasyon sağladıklarını, sumpa gerek olmadığını, söyleyen yazılar okudum.
sizlerin bu konudaki fikirleri nelerdir?
[/QUOTE]

Tatlı su midyeleri tek başına yeterli değil maalesef. Şu anda bile hem 3000 lt/saatlik sump ve 1000 lt/saat lik iç filtre ile filtre sorunları yaşıyorum. Su dengesini koruma amaçlı yararları tartışılmaz benim için. Öldüklerinde ise balıklara yem sağlıyorlar. Ancak kesinlikle bir filtre mekanizması şart. Buda kullandığınız akvaryum ebadı ve beslenecek türler için değişiklik gösterecek bir konu :)

İyi Hobiler
İlk Malawi Akvaryumum
[QUOTE=Cnkrtnc]Hocam bu akvaryum ilk malawi akvaryumunuz olabilir ama kesinlikle ilk akvaryumunuz değil :) . Tahminimce daha önce tropheus besliyordunuz . Balık seçiminiz fena değil yaşayan kayaların içinde sadece bir erkek olduğundan emin olun çok ama çok agresif balıklar :) . Sağlıklı balıklar dilerim .[/QUOTE]

Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Akvaryum maceram şu şekilde başladı: Sıfır bilgi ile bir akvaryumcudan bu akvaryumumda bulunan balıkların bir kısmını aldım 50 LT bir akvaryum ile beraber. Daha sonra ciddi bir araştırma ile bu akvaryumun yetersiz olduğunu anlayıp bu akvaryumu tasarladım. Tabi bu akvaryumu yaparken 1-2 ay siteleri ve forumları ciddi şekilde inceledim. Sonuç olarak bu akvaryumum ortaya çıktı :)

İnanın Bir erkek sarı prensesim var yaşayan kayalarım yanında melek kalır. :) Güzel dileğiniz için teşekkür ederim 



aatasbasi2014-09-12 09:23:12
Şeffaf suda nokta nokta taneler
[QUOTE=ByRecep]
               Fotoğraflara bakıldığı zaman bakteri kültürünün oturduğu görünüyor.Yüzde 40-50 su değişimi yapıp durumu gözlemleyiniz.Moss tan olabilir mi diye düşünüyorum, gelişimi nasıl çürüme felan varsa suda partiküller oluşturabilir.Keyifli hobiler 
[/QUOTE]

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Moslarımda çürüme yok. Zaten mosslar sumpın içinde ve kafa motoru girişinde de elyaf mevcut. Geçen hafta %50 su değişimi yaptım ve bana biraz daha artış varmış gibi geldi. Bu haftasonu ciddi bir su değişimi yapmayı düşünüyorum.aatasbasi2014-09-05 07:10:17

[QUOTE=baskurtlu] Seachem purigen koyun,ve kristal gibi olsun..[/QUOTE]

Sumpın içinde ki su pırıl pırıl. Tankın kendisinde bir sorun var gibi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.