ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MuratS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2014 17:32
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2020 10:21
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
06 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat S.

SON 10 MESAJI

Betta
Öncelikle üretim tankınızda bitkilere hiç gerek yok. Hatta çıkarmanız yararınıza olacaktır. Tankta mümkünse su, ısıtıcı, balıklar, yuva ve dişinin saklanabileceği kapalı küçük bir ortamdan başka bir şey olmamalı.

Sizin görmediğiniz vakitler çiftleşiyor olabilirler. Çiftleşme süresince onlarca kez birleşecekler, sabırlı olun. Ortamda aşırı sert kavgalar olmadığı sürece ayırmayın. Birkaç gün daha bekleyin ve hala yumurta yoksa o zaman ayırın.

Bu dişiyi çıkarıp erkeğin yanına hemen başka bir dişi koyarsanız ikisinden biri muhtemelen ölecektir. Bu gibi soruları sağduyunuzla da cevaplayabilirsiniz aslında.

Acele etmeyin. Aşırı saldırgan bir balık türüyle uğraştığınızı unutmayın. Çiftleşmiyorlarsa bir nedeni vardır. Önce siz kendi adınıza elinizden gelen her şeyi yaptınız mı bunu bir düşünün. Kendinizde kusur bulamıyorsanız ancak o zaman kusuru balıklarınızda arayın.

Kolay gelsin.
Betta tankımı yeniden düzenledim
Anladım sağolun. Görsel olarak da çok güzel duruyor.
Betta tankımı yeniden düzenledim
Ercüment Bey elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Sünger fikri çok pratik. Süngerleri neyle yapıştırdınız ve bir de bölmelerin hacimleri ne kadar oldu bu şekilde?
Betta
Çiftleşmeleri üç güne kadar sürebilir, sabırlı olun. Ufak tartaklamalar normaldir, ortam çok gerilirse dişiyi ayırın. Erkek dişiyi yuvaya götürünce olaylar gelişecek :)
Betta
Haha! Maşallah! Belli ki her şey yolunda. Fotoğraf da bekleriz :)

Bu arada üretim akvaryumunuzun boyutları nasıl ve kaç litre?
Betta
Anlattıklarınıza bakılırsa her şey çok yolunda gidiyor gibi. 

Kolaylıklar dilerim.
Betta
Vermek ya da vermemek zorunda değilsiniz o biraz kişisel tercih ve balıkların durumuyla alakalı. Çiftleşmeye geçmeden önce balıkların birkaç hafta boyunca yüksek protein içeren bir diyete sokulmasının sebeplerinden biri de budur. Sağlıklı yetişkinler üreme sürecinde birkaç gün boyunca yemeden durabilirler, bünyeleri elverişlidir. Yem verirseniz erkek büyük ihtimalle yemeyecektir. Dişi ise yiyebilir. Yeminizi buna göre ayarlamanızı tavsiye ederim, yenmeyecek yemlerin üreme tankında çürümesi hoş olmayan sonuçlara yol açabilir.

Sorduğunuz tüm soruların cevapları forumda detaylarıyla mevcut. Üremeye geçmeden önce ayrıntılı şekilde okumanızı tavsiye ederim.
Betta
Rica ederim. Eğer ışıklandırmanız yeterliyse, beslenmeleri güzel olmuşsa ve sularını yeterince temiz tutmuşsanız, 3 ile 4 hafta arası renklenirler. 7-9 hafta arasında da neredeyse tam ihtişamlarına ulaşırlar. Yani yüzmeye başladıklarından 3 hafta sonra renklenmeler görürsünüz.
Betta
Kolay gelsin, sonuçları da haber verirsiniz artık.

Sağlıklı balıklar.
Betta
Hava vermek zorunlu değil. Hatta ev gibi akvaryumun bulunduğu yer koşullarının stabil olmadığı ortamlardaki üretimlerde balıkların labirentleri gelişirken (gelişme sürecinde ve sonrasında) sorun olmasın diye akvaryumun üstü streç filmle veya kalın bir havluyla kaplanır. Yemler sadece kenardan açılan küçük bir alandan verilir. Yani suyun havayla irtibatı bile kesiliyor. Tankınız yeterince büyükse suyun oksijensiz kalmasından endişelenmenize hiç gerek yok. Yavruların harcadıkları oksijen komik miktarlarda oluyor. Yine de havalandırmak isterseniz, tankınız eğer çok büyükse bir ucundan pompayla hava verebilirsiniz fakat hava taşıyla değil, hortumun ucunu tamamen kapatıp, hortumda iğneyle 2-3 adet delik açarak çok çok minimal bir hava girişi yaratabilirsiniz. Ben bunun yerine pipo filtreyi öneririm. Hatta pipo filtre yerine de ilk iki hafta için direkt filtresiz ortamı öneririm. Mutlaka kullanacaksanız pipo tabii ki.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.