ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
apaydin2148
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2015 07:30
Son Ziyaret:
21 Haziran 2019 14:00
Toplam Mesaj:
47 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Apaydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah Apaydın

SON 10 MESAJI

Temizmama.com Balık Yemlerini Kullanan
[QUOTE=pelerinlikedi]Yaklaşık bir yıl oldu sanırım,10 adet yavru melek almıştım. Kedi kumu ve premium köpek mamasıyla birlikte Tropical fish ve Chiclid Fish yemlerinden almıştım. meleklere başka hiçbir şey vermedim şimdiye kadar, neredeyse avuç içi büyüklüğüne ulaştılar, sağlıklı ve severek yiyorlar. Kesinlikle tavsiye ederim. Hobide ithal mala bağımlılığa gerek yok.[/QUOTE]

Bende bu mesajı yazdıktan birkaç gün sonra almıştım. Balıklar yiyor ama benim gördüğüm en önemli sıkıntı yemi akvaryuma attıktan sonra dibe çok çabuk çökmesi, hatta atar atmaz yarısı dibe çöküyor.
Balıklarım Teker Teker Ölüyor
[QUOTE=Sheyda27]Maalesef balik yukunuz litreye gore fazla baliklar kucuk olsada sayi fazla ve su degisimi yeterli degil o akvaryumda %50den asagi su degisimi yapmamalisiniz.baliklarin hepsindemi bu omurga egriligi var eger oyleyse olum sebebi bu cunku boyle baliklar cok yasamaz.genetik bir bozukluk var kardes ciftlesmesinden olusuyor genelde bu sorun.[/QUOTE]

Bir balikta daha var. Kardes ciftlesmesi olmadi cunku yeni dogan baliklar ergenlige ulasamadan öldü. Erkek ve disi yetiskinleri farkli yerlerden almistim akvaryumu kurarken. Yani bu baligin kardes ciftlesmesi sonucu dogmasi imkansiza yakin bir sey. Bu egrilik son 15 gundur felan var bu arada onceden boyle degildi.

Balik sayisinin fazla olmasi bu belirtileri gostererek olmelerine mi sebep olur? İlk belirtiler karnin cokmesi, kuyruklarin buzulmesi, dikey yuzme gibiydi. İc parazit belirtisi olarak yorumlamistim.
Temizmama.com Balık Yemlerini Kullanan
Merhaba;

Daha önce kedi mamalarını kullanıp memnun kaldığım temizmama balık yemi de piyasaya sürmüş.

https://www.temizmama.com/tropical-fish-food-mix-granulat


Balıkları için kullanıp memnun kalan var mı?

Analiz değerleri için yorum yapabilir misiniz? sizce kullanılan bileşenler uygun mu?
Balıklarım Teker Teker Ölüyor
Evet omurga eğirliği de var maalesef, ben hastalığa yordum şahsen.

50 litrede besliyorum ama sadece 4'ü yetişkin geri kalanlar 2-4 aylık yavrulardı. Su değişimleri hafta %30, yemleme sıklığı günde 2 kere. Bazen kapsülsüz artemia, arada sarımsaklı yem şeklinde.
Balıklarım Teker Teker Ölüyor
Merhaba Arkadaşlar;

Lepistes akvaryumumdaki balıklarım son zamanlarda ölmeye başladı. 40-50 balıktan 10 tane kaldı. Başta iç parazit olduklarını düşünüp sarımsaklı yem verdim 3-4 gün. Daha sonra flagly tedavisi uyguladım, o da işle yaramayınca sera baktopur direct kullandım. Bu da iş yaramadı zannedersem. Dünden itibaren de balıklarda kuyruk erimesi başladı. İlk ölmeye başladıklarında kuyruk erimesi kesinlikle yoktu, iç parazit belirtileri gösteriyorlardı.

Balıkların sın halinden örnek:
[IMG]http://i.hizliresim.com/L3Yl10.jpg[/IMG]

Columnaris gibi görünüyor ama emin olamadım. Bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
Aşırı Artemia
Tüm bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Tecrübe ederek öğreniyoruz her şeyi :)

Bundan sonra fazla olanları dondurma yoluna gideceğim.
+40 Yeni Doğmuş Lepistes Yavruları Kayıp
Bende de aynen 40+ yavru lepistes kaybolmustu, ben buyuklerin yedigine veya dogal yollardan ölüp salyangozlarin yedigine yormustum. Sizinki daha enteresanmis :)
Aşırı Artemia
Merhaba arkadaslar

Cumartesi aksam ilk defa artemia cikarmayi denedim, Rotifish mix alip hepsini kullandim.Bugun eve geldigimde neredeyse tamami cikmisti. Yaklasik 40 kadar yavru lepistes ve 10 adet yetiskin balik icin cikan artemialarin 1/4 kadarini baliklara verdim ama akvaryumun heryeri yuzen artemia oldu. Akvaryumda binlerce artemia yuzuyor :) Aşiri artemianin zarari ne derece cok olur bilgilendirebilir misiniz ?[EDIT]apaydin2148,2016-05-16 21:03:57[/EDIT]
Lepistesim Başı Yukarda Kuyruğu Aşağıda Yüzüyor
Maalesef gidici gibi. Benim balığımda böyle yüzüyordu 5 güne öldü. İç parazit diye düşünüp sarımsaklı yem verdim ama fayda etmedi. Forumdan iç parazit tedavilerine bakabilirsin.
Bitki Tohum Denemem
Konuyu takipteyim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.