ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
susustu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
217
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2016 11:47
Son Ziyaret:
01 Temmuz 2016 17:18
Toplam Mesaj:
204 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasemin karataş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasemin Karataş

SON 10 MESAJI

Cennet Balıkları Çok Hareketsiz
Benim 3 aylık tankımda oluşmuştu.. 30 adet kayıp yaşadım .. üzücü bir durum
Cennet Balıkları Çok Hareketsiz
Akvaryumda Amonyum Zehirlenmesi:
Balığınız sürekli olarak su yüzeyinde yüzüp ağzını sonuna kadar açıp nefes almaya çalışıyorsa buna rağmen boğuluyormuş izlenimi veriyorsa üstüne üstlük tankın suyu da koyu sarı ise balık amonyumdan zehirleniyor demektir. Balık çoğunlukla yarı bilinçsiz ve halsiz olur etrafınada neler olup bittiğinin farkında değilmiş gibi görünür. Suyun yüzeyinden sanki hava almaya çalışıyor gibi olduktan sonra dibe çöker yavaşça ardından tekrar ani bir fırlayışla su yüzeyine çıkar. Tüm bu süreçte ağzını hep sonuna kadar açar ve solungaçları normalden çok fazla çalışır. Gözler normalden koyudur ve balığın bütün rengi olabilecek en koyu rengi alır.
Bu çok ciddi sonuçları olan bir zehirlenme şekli balıklarınızın tümü ölebilir. Test kitiniz yoksa amonyum patlamasını en iyi şekilde sararımış sudan anlarsınız su koyu sarı olduğunda ve bulanıklık başlamışsa balıklarınız zehirlenmeye başlıyor demektir. Biraz garip bir örnek olabilir ama kafanızda daha iyi canlanması için idrar rengini düşünün idrara rengini ve genel olarak kokusunu veren amonyumdur. İdrar kana bulaştığında zehirlenme meydana gelir buna da en büyük etken amonyumdur. Akvaryumlarda da durum çok farklı değildir. Amonyum en çok yiyecek atıklarından ve pisliklerden açığa çıkar. Düzenli dip temizliği yapmazsanız pislikler birikir ve gazlar sızmaya başlar. Su idrar rengi ve kokusunu alır. Test kitiniz varsa aklınızda bulunsun amonyum seviyesi 1 ppm değerini kesinlikle aşmamalı. Tabii ısı ve pH yükseldikçe amonyum değeri daha da az çıkmalı. Bu tip zehirlenme en çok amonyumu parçalayacak aerobic bakterilerin henüz oluşmadığı veya çok az sayıda olduğu yeni kurulmuş tanklarda görülür. Daha geniş bir açıklama ve burada bahsedilen zehirlenme türlerini nasıl önleyebileciğinzi öğrenmek için Yeni Tank Sendromu sayfasına bakın.
Balıklarınız amonyumdan zehirlendiyse bu tamamen sizin suçunuz sayılır. Zehirlenmeye davetiye çıkartan ve özellikle yeni başlayanların en çok tekrarladığı hatalar şunlardır:
Tanka gereğinden fazla yem atılması balıklar doyunca dibe çöken yemler.
Çok az miktarda ve düzensiz su değişimleri.
Tankı daha ilk kurulduğunda ağzına kadar balıkla doldurmak.
Yetersiz kalan filtreleme veya havalandırma.
Amonyum zehirlenmesinin tedavisi yok sadece durumu farkettiğinizde acil önlem alabilirsiniz. Seçebileceğiniz 3 yol var. İlk yol hemen balıkları temiz tamamen yeni suyun bulunduğu bir tanka almak. Alabileceğiniz başka tankınız mevcut değilse ikinci yola başvuracaksınız demektir. Balıkların bulundukları tanka vakit geçirmeden su değişimi yapın. Değişim miktarı en az %70 olmalı. Yeni suyun ısıtılmış olması çok iyi olurdu ama durumun aciliyetini göz önüne alarak suyunuz sıcak değilse ısıtmayı beklemeyin soğuk su kullanın. Suyu mutlaka dipten çekin NH bileşikleri sudan ağır olduğundan dipte birikiyorlar yüzeyden alırsanız amonyum sifonlanmış olmayacak sadece suya dağılmış olacak. Amaç amonyumu en az seviyeye getirene kadar inceltmek. Balıklar kendilerini boğulur gibi hissettiğinden çok güçlü bir havalandırma koyun. Üçüncü yol amonyum nitrit ve nitrat seviyelerini 'anında' düşürdüğünü iddia eden ilaçlar kullanmak. Sakın bunun için Tetra Aquasafe kullanmaya kalkmayın sivrizekanız burada pek işe yaramaz. Aquasafe sadece su değişimlerinde kullanılan suyun klor ağır metal ve amonyumunu yok ettiğini iddia ediyor tankın içinde birikmiş olan amonyumda kesinlikle kullanılmamasını tavsiye ediyor. Bu yollar içinde en az güvenebileceğiniz yöntem kimyasal yöntemdir. İlaçlar seviyeleri kısa süre için düşürürler ama tekrar yükselmesine de genelde engel olamazlar. O nedenle ilaçları sadece geçici olarak kullanın yani ilaçtan hemen sonra büyük bir su değişimi uygulayın. Bu tip bir zehirlenmede işinizi şansa bırakmayın ve en güvenilir olan ilk iki yolu tercih edin. Amonyum seviyelerini düşürdükten sonra beklemekten başka yapabileceğiniz birşey kalmıyor. Kurtulan kurtulacaktır ama çoğunluk büyük bir ihtimalle ölecektir.


FORUMDAN ALINTIDIR..[EDIT]susustu,2016-05-27 12:25:24[/EDIT]
Cennet Balıkları Çok Hareketsiz
Banada Anonyaktan etkileniyorlar gibi geliyor... dipte yatıp hava almak için su yüzeyine çıkıyorlar ise amanyok olabilir.. (havanın yeterli olduğunu varsayıyorum)

Hava motoru varmı
Mavi Prenses Aşağı Yukarı İnip Çıkıyor
Şu an streste galiba.. Aşağı yukarı yüzen balık stresten o şekilde yapıyordur..
Dış Filtre
Arkadaşlar 200x45x50 450 lt akvaryumum var ve bu akvaryuma dış filtre almayı planlıyorum...

Bana 5 litreyi çevirecek bir dış filtre önerirmisiniz hangi filtrenin özelliğini okusam hepsi en iyisi

ama 500 litreyi sorunsuz çevirecek ve ek bir filtreye ihtiyaç duymayacağım bir dış filtre olmalı..


green terror beslenecek 2 çift... ( FİLTRE FİYATIDA TABİKİ UYGUN OLMALI)
Dophin C1600 Akvaryumdaki Çöpleri Kaldırmıyor
Dış filtre suyu temizliyor malesef ki kumdaki pislikleri çok temizlemez.. Bu sebeple ben 2 metrelik akvaryumumda iç filtre taktım... iş filtreler mekanik temizlikte iyidir.. dış filtre suyu temizliyor iç filtre kumdaki pislikleri temizliyor.. iç filtre takmadan önce bendeki durumda aynıydı.. ve benim kumumda beyaz silis kum ..
Çok A C İ L Ciklet Yaralandı Ölüyor
Açık olan yaralara tuz sürülmez... Belki mikofish tedavisi uygulanabilir fakat kurtarılabilir mi bilemem...
suyunu değiştirip tuzdan arındırmanızı tavsiye ederim..[EDIT]susustu,2016-05-09 15:19:34[/EDIT]
Çok A C İ L Ciklet Yaralandı Ölüyor
Yaralara tuz sürülmez....
Sarı-beyaz-mavi Prensesler,
[QUOTE=utoku]


Tekrar Merhaba,

Bu sitede genel kanı şu; yapay bitki ve dekorlar zamanda su salınımı yapar...
Peki akvaryum içindeki hava taşı, plastik dış filitre aparatları, iç filitrenin plastik parçaları çok mu kaliteli? Şuan birçok firma herşeyi çinde yaptırıyor. Eheim de dahil olmak üzere. Şimdi işi çözdüler parçaları çinden alıp, başka ülkelerde birleştiriyorlar ama sonuçta malzemeler çin malı...

Anlattığım tüm bu ürünler ne kadar salınım yaparsa yapay bitki ve gemilerde aynı salınımı yapacaktır. Tek dikkat etmeniz gereken gaz yağı gibi bir kokusu olmasın. Bu kokuda olanlar çok adi ve sorun yaşatır.

İyi günler dilerim[/QUOTE]


çok doğru bir tespit tebrik ederim...
Arkadaşlar Bu Taşın İsmini Bilen Varmı ?
Lav taşı akvaryumda kullanılıyor.. Çok iyide bir bakteri tutucu olarak bilinir..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.