ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ironsmith
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2017 14:41
Son Ziyaret:
03 Ocak 2021 18:04
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Demirci
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Demirci

SON 10 MESAJI

Cok Esrarengiz Bir Larva Vakasi
Çok ilginç bir olay, takipte olacağım. Maşallah ya böyle doğal süreçle ortaya çıkan güzel sürprizler çok iyi oluyor. Bir de gelişimini yavaş yavaş gözlemlemek çok heyecanlıdır eminim. Haber ve foto bekliyoruz. :D
Japon Balığımın Anüs Bölgesinde Ki Renk
Durum Güncellemesi

Arkadaşlar, düzenli su değişimi ve bitkisel beslenme yolu ile balığım artık eski sağlığına kavuştu. O mor leke zamanla yavaş yavaş silinmeye başladı ardından balık da diğer balıklar gibi hareketlenmeye başladı. Eski düzenlerine geri döndüler şükür.

Yardımcı olmaya çalışan herkese bir teşekkürü borç bilirim kendime, çok sağolun. [:)]
Daffodil
Gerçekten hoş balıklarmış. Maşallah diyeyim. :)
Japon Balığımın Anüs Bölgesinde Ki Renk
[QUOTE=Emyy]Bol su degişimi yaptıysanız ve hala kanlı leke büyüyorsa mikofish tedavisine başlamanızı öneririm. Balığı ayırıp sadece hava taşı ile suya oksijen verin. Bu ilaçlı suda 3 gün yüzsün, 3. günün sonunda %50 su değişimi yapın, değiştirdiğiniz oranda yine ilaç uygulayın ve yine 3 gün daha devan ettiririn. Bakalım yara gerileme gösterecek mi..[/QUOTE]

Teşekkür ederim.
Japon Balığımın Anüs Bölgesinde Ki Renk
[QUOTE=Emyy]Vatoz var mı akvaryumunuzda?[/QUOTE]

Hayır, toplamda üç tane japon balığı var sadece. Ayrıca bu sorunu yaşayan balık diğerlerine göre çok durgunlaştı. Testinin içinde saatlerce beklediği oluyor.
Japon Balığımın Anüs Bölgesinde Ki Renk
[QUOTE=Abdull4h]Filitrasyonunuza önem vermelisiniz. Büyük ihtimalle Amonyak artışı yüzünden olmuştur. Filitrasyona önem verirseniz yararlı bakteriler Amonyağı oksid ederek Nitrite sonra daha az zararsız ve bitkilerin besin olarak kullanabileceği Nitrata çevirirler. Bol su değişimi yapmalısınız mümkünse dış filitre tercih edin yada iç filitrenizin içine seramik-sünger koyarsanız biyolojik filitrasyona azda olsa katkıda bulunmuş olursunuz. Balıklara Sebze vermeyi unutmayın. Bitki olarak Java fern yada Anubias yakışacaktır Bambuda olabilir.[/QUOTE]

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Balıklar bu akvaryum ortamına daha yeni girdi. Yaklaşık 8-9 gün oldu. İç filtreyi bir kaç gün önce takmadan çeşme suyuyla yıkamıştım. Bunun yararlı bakterileri öldüren bir durum olduğunu öğrendim. Belki yararlı bakteriler daha tam oluşmamıştır. İç filtreleri akvaryumun hacmine oranla gayet yeterli seviyede diye düşünüyorum. Ama sebze vermeyeli üç hafta falan oldu. Akvaryumda bitki olarak saz bitkisi var.

Dediklerinizi en yakın zamanda uygulamaya çalışacağım çok sağolun.
Japon Balığımın Anüs Bölgesinde Ki Renk
Arkadaşlar merhaba, maalesef balıklarımın birinde böyle bir durumla karşılaştım. Kuyruk ile anüs bölgesinde böyle bir renk durumu var. Kıpkırmızı değil biraz mora çalıyor. Olabildiğince net çekmeye çalıştım fotoğrafları. Yaklaşık üç aydır hiç birbirlerini yaralamadılar ayrıca, aralarında bir agresiflik de yok. Dün gece bir şeyi yoktu, sabah böyle gördüm balığımı; yemi de gayet istekli yedi. Ve sadece balığın sağ tarafında bu renk değişimi görülebiliyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193753/020220171135571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193753/020220171136151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193753/020220171136341.jpg[/IMG]

Bu da balığın öbür tarafından görünüşü:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193753/020220171136511.jpg[/IMG]

Lütfen yardımcı olabilir misiniz?[EDIT]Ironsmith,2017-02-02 11:38:47[/EDIT]
Balıkların Stresli Durumu
[QUOTE=RuLing]


Akvaryum boyutu ufak fakat stres için tek neden bu olamaz.balıklar ufak kavanozda epey bir yolculuk etmiş,yeni bir akvaryuma geçiş yapmışsınız.Bu 15 litrelik akvaryumda döngü tam anlamıyla oluştumu? Bu durum suyun oturmamasından kaynaklanıyor olabilir,su değerlerinizi kontrol etmenizde fayda var.bunun dışında ışığı 1 hafta hiç açmayın başka bir sorun yoksa10 güne alışırlar.[/QUOTE]

İç filtreyi yeni akvaryuma takalı beş gün falan oldu. Normalde suyu 5 litrelik satılan sulardan kullanıyordum, bu sefer yarı yarıya hazır su ve dinlendirilmiş arıtma suyu ayrıca balıkların bulunduğu kavanozdaki su ve bitkilerin geldiği kavanozdaki suyu da ekledim. Işığı o zaman kapalı tutayım bir kaç güne alışırlar İnşallah çok teşekkür ederim.
Balıkların Stresli Durumu
Öncelikle boyut olarak balıklar küçükler, büyük bir japon balığı almadım. Önceki akvaryumlarında böyle bir sorun yoktu, bu yeni olan bir durum. Akvaryumun yeterli boyutlarda olmadığının farkındayım. Ama bu şartlarda elimden geldiğince iyi bir ortam yaratmaya çalışıyorum. Sizce tek sebep akvaryumun büyüklüğü mü?
Balıkların Stresli Durumu
Arkadaşlar merhabalar, konu başlığından da anlaşılacağı üzere balıklarım da bir stres durumu var. Üç tane japon balığım var, ilk başta Ankara'da on litrelik ama sekiz litresini dolu tuttuğum bir akvaryumda beslemeye başladım. Bir kaç gün içerisinde bana oldukça alışmışlardı; beni gördükleri anda cama gelip yem aranıyorlardı.

Eğitimimin sona ermesi sebebiyle balıkları İstanbul'a getirdim. Akvaryumdan taşları alırken, taşları aktardığım kavanoz akvaryuma biraz sert çarptı; görünüşte bir şey yoktu ama mikro bir çatlağın ileride su basıncıyla birlikte akvaryumun parçalanmasına sebebiyet vereceğini düşündüm ve akvaryumu orada bıraktım.

Velhasılı balıklar bir kavanoz içinde seyahat etti, belli aralıklarla kapaklarını açıp havalandırdım. Maalesef bunu yaşamak zorunda kaldılar. Ardından yaklaşık 15 litrelik bir akvaryum satın aldım. Çok daha ferah güzel bir yapısı var ama balıklar eskisi gibi değiller. Bir haftadır içindeler alışıyor gibiydiler ama şimdi testinin yanına çekilip hareketsiz takılıyorlar. Bazen aktif olarak yüzdüklerini görüyorum temelli bir hareketsizlik değil ama yemi yerken yemi kapıp hemen dip seviyeye kaçıyorlar. Eski deli dana gibi yem bekleyen hallerinden eser yok. Ankara'da 9 watt gücünde olan ampule kağıt sarmıştım. Işık rahatsız ediyor galiba diye bugün kağıt sardım biraz daha hareketlendiler ama hala bir stres durumu mevcut.

Sizce zamanla balıklar bu yeni ortamlarına alışabilir mi? Bu çekingen tavırları ne zaman sona erer? Önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.