ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OguzKarabal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2017 00:37
Son Ziyaret:
05 Kasım 2017 01:55
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz Karabal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz Karabal

SON 6 MESAJI

Akvaryum Kurulumu
Anladım. Canlı doğuranları İyisi ben gözden çıkartayım. Melek, Cüce gurami ve bir tane sürü balığı neon diye düşündüm. Uygun olur mu?

Ve tabiki asıl diğer sorularım dış filtre ısıtıcı vb ghibi nelere ihtiyacım olur?
Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Kemal0680]Böyle bir karma akvaryumdan canlı doğuran yavrusu almanız zor olacaktır. Melekler ve guramiler lepistesleri rahat bırakmazlar ve ayrıca yavruları afiyetle yerler, hele de melekler tam bir avcılar. Tavsiyem ya karma canlı doğuran ve rasbora, neonlar ile karma bir akvaryum yada tek tür melek olmalıdır.[:)][/QUOTE]

Dediğim gibi yavru alma niyetim yok zaten olur da 3-5 kurtulursa hayır demem sadece :D hepsi bir arada yaşabilirse süper olur.
Akvaryum Kurulumu
Merhaba Arkadaşlar,

Bu hafta 288lt 120(b) x 40(e) x 60(y) bir akvaryumum gelecek.
İçinde Melek, Cüce Gurami, neon, Lepistes, Plati beslemek istiyorum.
Daha önce hep küçük akvaryumda (Max 70 lt) balık beslediğim için nasıl ekipmanlar almam lazım kum seçimi ve yemleme nasıl olması lazım?
Özellikle aşırı cep yakmayan sessiz bir dış filtre önerisine açığım. dış filtre içine ne almam lazım dolu setlerden alınca yeterli olur mu? başka ne almak gerekir ısıtıcı vb gibi?

Özetle yukarıdaki balıkları içeren karma bir akvaryum yapmak istiyorum. Akvaryum kurmam için gereken adımlar nelerdir? Yavru alma amacım yok 3-5 canlı doğuranlardan çıksa çıkar.

Şimdiden teşekkürler
Akvaryum Boyut Tavsiyesi
Sanırım bildiğim sulardan devam edeceğim. Chiclid türlerinden vazgeçip canlı doğuranlar ile devam edeceğim belki melek de koyabilirim yavru almaktan vazgeçersem. Dolayısıyla 100 x 40 x 60 yeterli olur diye düşünüyorum. ileride Malawi bakarsam 2 türü aşmayacağım bu ölçüler için 1 er koloni için 1e 3 d için yeterli olur sanırım. Teşekkür ederim herkese bütün yardımlarınız için en azından yükseklikten kazanılan litre balıklar için (Melek gibi balıklar hariç) çok yeterli olmayacağını anlamış oldum.
Akvaryum Boyut Tavsiyesi
[QUOTE=lufo]Merhabalar;

Beslemek istediğiniz türler için yükseklik pek bir şey ifade etmiyor açıkçası. Minimum olarak 100*40*50 yerine 100*50*50 yapmanızı tavsiye ederim sarı prenses ve demasoni için. 1 erkek 4 dişi olmak üzere besleyebilirsiniz. 3. tür için 130*60 çok rahat olacaktır.[/QUOTE]

Öncelikle teşekkür ederim. Koridora koymak istediğimden dolayı en olarak çok oynama yapamıyorum olursa 45 cm en yapabilirim maksimum. Anladığım kadarıyla yükseklikte 3. tür eklemede sıkıntımı gidermeyecek. Maksimum ölçüm 120 x 45 x 60 olacak ama dediğim gibi 1 metreyi çok geçmek istemiyorum olabilirse yükseklikten hacim sıkıntısını gidermek istiyorum.

Bu arada tür olarak önerilere açığım lepistes ve platiler böyle bir akvaryum için boyutsal olarak göz doyurmayacağından dolayı bildiğim tür olarak bu iki tür aklıma geldi. Göz doyuracak boylarda ve renkli bir tür önerisine de açığım.
Akvaryum Boyut Tavsiyesi
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce 40 lt akvaryumda ve 70 lt akvaryumda canlı doğuran beslemiştim ama akvaryum konusunda çok tecrübeli olduğumda söylenmez. Şimdi yeni eve geçtim ve büyük bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Planım şu şekilde Sarı Prenses ve Demasoni karma bir akvaryum düşünüyorum.

Akvaryumu özel yaptırmayı planlıyorum. Arkasına kayalık desenli 3D fon koyacağım. 100 x 40 x 50 düşünüyorum. Akvaryum hacmini arttırmak iki tür karışık beslemek için iyi olacaktır diye yüksekliği arttırsam 100 x 40 x 60 yapsam uygun olur mu yoksa boyu mu artırmam gerekir? Yükseklikte etki Ediyorsa 70 cm yükseklikte yapabilirim. Akvaryum imalatçısı cam kalınlığı 8mm 100 x 40 x 60 için yeterli gelir dedi 10mm gerekir mi ?

Tür olarak 3. bir tür koyma imkanım olur mu?

Boy olarak 130 cm zorlayabilirim ama eşim 110 cm'den uzun istemiyor yer olarak uygun olmayacağını düşünüyor bu konuda bir ikna sürecine girmem gerekir. :D Kusura bakmayın bir anda çok soru ile foruma katıldım ama bu hobiye geri dönmüşken adam akıllı giriş yapayım dedim.
Şimdiden teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.