ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tian
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2017 08:17
Son Ziyaret:
28 Şubat 2024 13:30
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
omar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

HW design te4m

SON 10 MESAJI

Akvaryumu İkiye Kesmek
Arkadaşlar selam,
Elimde atıl olarak duran ve tipini beğenmediğim bir akvaryum var.
Yaklaşık boyuları 100x45x35cm gibi birşey.
Akvaryum yandan sumplı. Ben bunu Sump tarafı kalacak şekilde diğer ucundan kesip ikiye ayırsam diyorum. Aklımda bazı şeyler var fakat denemedim henüz.
Sizin tecrube ettiğiniz bir durum mudur ?
Avuç içi taşmalaların elmas kesicileri var su veya kuru kesime uygun. Bu işe girmek ne kadar akıllıca olur ?
Temsili bir resim koyuyorum:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198819/050220191758241.jpg[/IMG][EDIT]tian,2022-03-18 10:08:58[/EDIT]
3d Arkafon Yapımı Ve Montaj İçin Fikir
Aslında montaj için bolca akvaryum silikonu kullanınca sorumun cevabini aldim... boşluklar kalmıştı ama genel olarak parça parça yerlerdi ve su girebildiği noktakara girdi.
filtrasyon iyi olunca problem olmuyor
tahmin ettiğiniz gibi bir pislik sözkonusu değil yosunsa bizim türün en sevdiği yemek zaten [:D]
3d Arkafon Yapımı Ve Montaj İçin Fikir
Bitti dediğim noktada son bir iki kat ( tatmin olana kadar) renklendirme yapmıştır.
Fugapool renklendirirken de bauhausda ufak su bazlı renklendirici boyalardan almıştım. 7-12tl falandı diye hatırlıyorum. Markası Permolit Permokolor olsa gerek.
Güzel bir hobi. Şimdiki akvaryumumuzda 3D dekor yok fakat bu iş çok zevkli. Bir defa yapınca insan devam etmek istiyor.
Akvaryumdaki tek cüce vatozum ufak ufak katmanları kazımıştı bu arada ek bilgi olarak onu da söyleyeyim [:)))]
Tuhaf Bir Beyaz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198819/121120182146451.jpg[/IMG]
akvaryum camı ve ışıklardan iyi bir resim çekemedim malesef ben de çektiğim fotoyu siyah beyaz yaptım kuyruktaki serit belli oluyor
Tuhaf Bir Beyaz
Arkadaşlar selamun aleykum elimde 18 adet ikola yavrum var 4-6cm kadar oldular.
İştahları yerinde keyiflerinde bir sıkıntı yok yalnız içlerinden bazılarında üst yüzgeçte zedelenme gibi bir durum söz konusu.
Daha önce kavga eden duboisilerimde gözlemlediğim gibi sırt yüzgeçleri açık renkte ve en uç kısımları zedelenmiş gibi.
İçlerinden yalnızca birtanesinde de kuyruk etrafını tam tur saran saki bantmış gibi beyaz bir şerit oluştu kuyruk dibinden kopacakmış yada sonradan monte edilmiş gibi duruyor. [:/]

Acaba bu bir hastalık mı bilemedim ilk defa böyle bişey gördüm yorumlarınızı alabilir miyim? Metilen mavisi+kaya tuzu kullanmayı planlıyorum. Şuana akvaryumumda kadar hiçbir ilaç kullanmadım.
Bitkilerin Dibine Kurşun Bağlamak
arkadaşlar selamun aleykum elimde 18 adet ikola yavrum var 4-6cm kadar oldular iştahları yerinde keyiflerinde bir sıkıntı yok yalnız içlerinden bazılarında üst yüzgeçte zedelenme gibibir durum söz konusu daha önce kavga eden duboisilerde gözlemlediğim gibi yalnızca birtanesinde de kuruk etrafında saki bantmış gibi beyaz bir band oluştu kuyruk dibinden kopacakmış gibi duruyor :( acaba bir hastalık mı bilemedim. Erime falan yok ilk defa böyle bişey gördüm yorumlarınızı alabilir miyim?
Ic Sump Ve Arka Cam İcin Siyah Fon
Benim de yandan sumplu akvaryumum var içinin görünmemesi için arkafonla aynı renk pleksi kesip yapıştırıldı. Boya ile uğraşmaya gerek yok. Cam boyası falan kullanılabilirsin belki ama pleksiyi sikonla yapıştır içten gitsin ;)
Tasarım Önerinizi Bekliyorum
Balıkları akvaryumun içeride hayal ettiğimde genel görüntü gayet yerinde. Daha önce söylediğin gibi siyah kum yapmışsın [:iyi:] Sana tavsiyem (illaki yapacaksındır) arka camı çok koyu hatta siyah renkle kapatman. Böylece balıkların renkleri daha ön plana çıkacaktır. Kaya seçiminde daha sert köşe hatlarına sahip kaya bul bence.Bu hali ile de geçer not alırsın benden [;)]
Bu arada Demasoni ve msobo magunga sanki daha güzel görsellik oluşturuyorlar. [:?] prensese çok benziyorlar ayırt edemiyorum ben [:)))]

güzel bir video buldum;

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=E6uAQpu9aIc[/VID]
Akvaryum Dizayn Merkezi Sorumsuzluğu
Hayırlı olsunu seçeyim hocam :) bizim insanımız böyle malesef dükkan açarlar ticaret için sanırsın ki paraya ihtiyaçları yok doymuşlar mecburiyetten çalışıyorlar
zorlama olsa şişirme iş yapılır amma böyle rahat ve relax iş yaptıran müşteri bulamazlar.
Hee ne oldu benim çevremde birkaç arakdaşım vardı özel akvaryum düşünen benim izlenimlerim neticesinde başka akvaryumculara bakacaklar. Belki çok para kaybetmezler koymaz adamlara fakat bir bilinç oluşursa eğer ne ala. Müşteri velinimettir.
Akvaryum Dizayn Merkezi Sorumsuzluğu
Arkadaşlar merhaba,
Normal şartlarda böyle bişey yapmam mamafih sizinle durumu paylaşmassam içimde kalacak.
Öncelikle mail ile fiyat teklifi alındı. Sonra kardeşimi yönlendirdim. Uygun bir fiyata ince uzun kabaca 120x28x28 ebatlarında yandan sumplı bir cam a cam boş akvaryum sipariş ettik.
Siparişi verdiğimizde hafta sonu gelmek üzereydi ve pazar günü başlayacağı bilgisini verdiler. Hay hay acele olması düzgün iş olsun dedik ve bekledik. Bekledik... ve bekledik...
Fakat arayan olmayınca kardeşim aramaya karar verdi. ( Bu arada kapora verildi. İletişim bilgilerimi verildi.) Henüz başlamadıklarını söylemişler. Yoğunlarmış. Dedim hadi biz de yoğunuz biraz daha izin verelim. Tam tarihleri şuan veremiyorum ama ben mail ile 5 Eyl. sabah saatları yazıştım. Yanlış hatırlamıyorsam kardeşim de ertesi günü gitmişti.
Gel zaman git zaman bizim 2 tonluk akvaryumu [:P] bitirdik hazır diye aramışlar.
Babam iş çıkışı ben uğrarım araç bende siz merak etmeyin dedi. Bu bahsi geçen akvaryum dizayn merkezine gidip 1 saat bekleyip bir de akvaryumun bitmediğini görmüş ve biraz söylenmiş. Keşke bitti demeseydin oğlum ona göre gelirdik. Adamlar silikonlamaya devam ediyorlarmış. Sump giriş veçıkış kısmındaki su girişi için plexi bir parçayı cam üzerinme yapıştırmışlar ama ona sıktıkları silikonla bir başka akvaryum yapılır.Kafa motoru bölmesindeki plexi parçayı delmek istemiş kırmış. Ona yapıştırıcı boca etmiş alta kadar süzülmüş. Siyah silikon kullanmış ki bize sormadı. Silikon işçiliği berbat ötesi.
Camları da zımparalamamışlar babam benim yazımda zımparaladı dedi. Akvaryum arkasına mavi fon istedik kendinden yapışkanlı mavi fon yapıştırmışar sağolsunlar.(Ben kendim daha iyi yapıştırırdım) Onu da son dakkada yapmışlar teslim etmeden önce.
Yani anlıcanız akvaryum dizayn merkezi ya çok amatör yada bize stajyer biri denk geldi.
Neyse eve geldikten sonra biraz söylendik falan yıkayalım dedim temizlensin. Cam köşeleri o kadar keskinki tek tek onları önce zımparaladım. Sonra nasıl birşey sürülmüşse camlar yağlı gibi sil babam sil yıka babam yıka zorla çıkardım. Herşey bir tarafa Sump bölesindeki camlara bişeyler yazmışlar onları da silmeden takmışlar. Elimi de sokamıyorum dar bir bölme Fesuphanallah dedirttiler yani...
İşiniz düşer mi bilmem yada forumda kendilerinin adres bilgileri var bu başlığı görürler mi bilmem. Memnuniyetsizliğimi dile getiriyorum. [:kotu:][:kotu:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.