ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oğuz Kaan KARA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2017 09:53
Son Ziyaret:
27 Mart 2020 14:07
Toplam Mesaj:
14 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz Kaan KARA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz Kaan KARA

SON 10 MESAJI

Betam Çok Ürkek Ve Yem Yemiyor
Çok küçük bir şelale filtre var debisi zaten kısıktı ama ayarını daha da kısığa getirdim umarım düzelir.
Betam Çok Ürkek Ve Yem Yemiyor
Akvaryum boyutları 20*20*20lik küp bir akvaryum
filtreleme şelale filtre ile yapılıyor
akvaryum ısısı 26da sabit
içinde sadece bir tane beta var alalı 7 hafta oldu nerdeyse verdiğim yemler sera betagran tropical softline betta ve hikarinin beta yemi.
Betam Çok Ürkek Ve Yem Yemiyor
Yeni aldığım bettam çok ürkek beni görünce bile köklerin arkasına kaçıyor ve yeme gelmiyor sebebi ne olabilir acaba nasıl düzelte bilirim bu durumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199701/180220182341361.jpg[/IMG]
Bu Yemi Kullanan Varmı?
[QUOTE=Ahmet0816][:'(]Daha once es almiştim eve cok cocuk geliyo rahat veryolardi geri verdim aradan bi kac yil gecti kendi daireme kurayim dedim cok arastirmada yapmadim islatarak veriyorum ufak ufak artık [:'(][/QUOTE]
Sana özel bi tarif veriyim çok zor bi tarif değil hemde çok memnun kalırsın arada kuru yem de verir ufak ufak alıştırırsın kuru yeme :
Benim kendi sayfamda paylaştığım tarif şu şekilde:
Özel dana yüreği karışımı
Malzemeler:
1000 gr Temizlenmiş, yağları, zarları ve sinirleri alınmış dana yüreği
200 gr Tuzlu su balığı eti veya taze karides veya midye içi
200 gr Dana karaciğeri
200 gr Ispanak veya Brokoli
200 gr Havuç
1 Adet Kırmızı etli biber veya 1 kaşık toz kırmızı biber
1 Adet Muz
5 Diş Sarımsak
2 Çorba kaşığı Multi-Vitamin Şurubu (Çocuklar için olandan)
3 Jel Tablet E Vitamini
1 Tablet Lesitin (1000 mg)
1 Çay kaşığı Spirulina tozu
Bu karışıma daha farklı malzemeler de katabilir veya bir kısım malzemeleri katmaya dabilirsiniz. Buradaki forlmülasyon benim kendi deneyimlerim sonucudur ve sadece tavsiye niteliğindedir.
Kesinlikle tatlı su balığı eti kullanmayın. Tatlı su balığından bir takım parazit ve hastalıklar bulaşabilir. Donmuş bile alsanız deniz balığı eti kullanmaya dikkat edin. Deniz somonu Omega 3 yağ asitlerinin yüksekliği bakımından en iyi seçimdir. Karides kullanırsanız tercihen donmuş değil taze karides kullanın. Taze olanının yemi bağlayıcı etkisi vardır. Ben yürek hazırlarken balık etini, karidesi ve midyyeyi dönüşümlü olarak kullanıyorum. Bir sefer balık, bir sefer karides gibi.
Sarımsak antibiyotik etkisi ve bağışıklık sistemine verdiği destek ile önemli bir takviyedir. ! kiloya 5 dişten fazla koyarsanız yemin tadını acılaştırır ve balıklar yemeyebilir.
Karaciğer çok iyi bir mineral kaynağıdır. Ortalığı kan gölüne çevirmemek için karaciğeri hafifçe haşlayarak kullanın.
Ispanak, Brokoli ve Havuç hem vitamin takviyesi açısından hem de yüksek lif içerikleri ile balığın sindirim sistemini daha iyi çalıştırmaları açısından önemlidir. Hafif haşlayarak karışıma ilave edin.
Muz hem içerdiği mineraller açısından hem de yemi bir arada tutma özelliği nedeniyle kullanılır.
Çocuklar için olan multi-vitamin şurubu en ucuz ve karışıma katması en kolay vitamin türüdür.
E-vitamini diğer faydalarının yanı sıra üretimi tetikleyici etkiye sahiptir.
Lesitin hem yemi bağlayıcı hem de dokuları kuvvetlendirici, gelişmeyi tetikleyici etkiye sahiptir.
İPUCU: Spirulina çok yüksek besin değerinin yanı sıra özellikle koyu renk pigmentleri (mavi, lacivert, siyah gibi) canlandırıcı etkiye sahiptir. Ancak, siyah pigment (peppering) riski taşıyan pigeon blood ve pigeon bazlı kırmızı balıklarda kullanılmaması daha iyi olur.
Karışıma kırmızı renkleri canlandırmak için Astaxanthin veya Carophyl-pink katabilirsiniz. Bunun Asyadaki genel kullanım dozu 1 kg yüreğe 1 gram şeklindedir. Ancak renklendiriclerin fazlası karaciğere ve gözün retinasına zarar verir. Bu bakımdan Asya'da renklendirici katılmış yemleri 3-4 gün verirler sonra ara verip 3-4 gün katkısı olmayan yem verirler. Eğer sonucu yeterli bulmazlarsa 3-4 gün daha ikinci doz olarak renklendiricili yem kullanırlar. Bundan sonra bir ay süreyle renklendirici vermezler.
Yeme katacağınız kırmızı biber, havuç, karides ve spirulina zaten rebkleri canlandırıcı özelliğe sahiptir. Çok gerekli olduğuna inanmıyorsanız renklendiric kullanmayınız.
Beyaz ve sarı renkli balıklar için yine renklendirici içeren katkı maddeleri katmayınız veya az miktarda katınız. Yine bu balıkları yüksek oranda renklendirici içeren granül yemlerle de beslemeyiniz. Sonunda pembe veya turuncu balıklara sahip olabilirsiniz. :)
Hazırladığınız karışımı kıyma kıvamında çekiniz ve mümkün olduğu kadar ince tabakalar halinde kilitli buzdolabı poşetlerinin içerisine yayarak dondurunuz. Tabakalar ince olursa elinizle istediğiniz miktarda kırıp balıklara verebilirsiniz. Yürek donmuş olarak da verilebilir ama ben oda sıcaklığında bir süre çözdürdükten sonra balıklara veriyorum.[:iyi:][:iyi:]
Canlı Doğuranlar İçin Yem Listesi
[QUOTE=Mkandemir]Merhaba arkadaşlar.
Canlı doğuranlar için çeşit yapmaya karar verdim.

Jbl novo color
Jbl novo guppy
Sera vipan
Tetra Pro Algae Crisps
Rotifish artemia flake (elimde mevcut)
Tropical staple flake (elimde mevcut)
Tetra tips (elimde mevcut)

Ne dersiniz?[/QUOTE]

Kardeşim benim elimdeki yemler bunlar yem olarak en kaliteli ve verimli yemlerde toplamaya çalıştım sanada faydası olur bunları da bi araştır istersen.
Elimdeki yemler:
Sera flora
Sera vipan
tetra pro algea
Tetra pro enerji
Tetra pro color
Tetra pro vegatable
Tropical spurilinalı ve proteinli pul yem
Tropical sarımsaklı pul yem
Tropical spurilina tablet yem
Rotifish yumurtasız artemia
Bu Yemi Kullanan Varmı?
[QUOTE=Ahmet0816][:((]Denicez artık duskuslari aldigim kişi dananyuregi ve kankurdu ile beslemiş kuruyeme aliştirmaya calişiyorum butun yemleri denicem.[:((][/QUOTE]
Ahah allah kolaylık versin kardeşim en olmadı yemleri ıslatarak ver [:lol:][:lol:]
İlk defa mı dıscus besliyorsun
Bu Yemi Kullanan Varmı?
[QUOTE=wolfson]

Kendi sitesinde deniz balıkları diyor hocam tatlı su balıkları ibaresi yok o yüzden dedim ama kalitesini kokusundan bile anlayabilirsiniz [:)][/QUOTE]
Valla hocam kokusu çok güzel değişik bi aroması var [^_^]

[QUOTE=Ahmet0816]Ocean Nutrition Discus Formula Pellets aldim iştahla yiyolar ama New Life Spectrum Finicky Fish Formula denicem acaba ıkıside ayni yemmi? [/QUOTE]

Nls de en iyilerden biridir alın derim pişman olmazsınız aynı olmasa da araştırmalarına göre eş değer yemler bu yemi alırken Nls de önermişlerdi bu daha mantıklı geldi içerik bakımından onu deneyip deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz :)
Bu Yemi Kullanan Varmı?
Satın aldığın yerde ve etiketin üstünde tatlısu da da kullanabileceğim yazıyordu elemana fazlasıyla övünce merak edip denemek için aldım bakalım nasıl bi sonuç elde edecez teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)
Bu Yemi Kullanan Varmı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199701/060920171015081.jpg[/IMG]

Bu yemi kullanan arkadaşlar sizce bu yem nasıl bir yem kalitelimi ve protein mi yoksa bitkisel bir yem mi yardımlarınızı bekliyorum :)
Balığım Sanırım Hamile.
Fazla bişey yapmana gerek yok kardeşim öncelikle sakin olman gerek :) balığı ya ayrı bi tanka al bol bitkili veya rafyalı yada imkanım yok diyorsan bi yavruluk al doğuma 1 gün kala anne balığı içine at sonra otur keyifle doğurmasını bekle inan onu beklemek bile çok büyük keyf :)) doğumdan sonra anne balığı ya ruluktan çıkart ve yavruları anaç balıklara verdiğin yemleri ufalayarak ver ilk2 ay protein ağırlıklı besle sonra bitkisele geçersin çok fazla yemleme yapma kabız olabilirler az az ver ama sık ver günde 3 4 öğün hayırlı ve bol yavruluk hobiler dilerim :) [EDIT]Oğuz Kaan KARA,2017-09-06 10:08:08[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.