ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bursia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2018 11:26
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2020 10:34
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat TURAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nihat TURAN

SON 10 MESAJI

Lepistes Doğumu Yakın Mı
Doğuma yakın, arka taraf uçta yavruların gözlerini görebilirsiniz.
Sera Bettagran Vs Tetra Betta
Ben Sera Bettagran kullanmıştım. Granül olarak geçmesine rağmen toz formunda paketlenmişti. Erkek ve dişi betalarım ve yavruları severek tüketiyorlardı.
Bazı betalar ciddi anlamda yem seçebiliyorlar, o yüzden denemeden kesin bir şey demek zor. Muhtemelen Bettagran'ı kabul edeceklerdir.
Halfmoon Betam Hakkında Onerilerinizi Bekliyorum
Hagen kum'un demir içermediğinden, pas yapmadığından, suya salınım yapmadığından emin olun.
https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_nicin_reeflowers_siyah_kum_kullanmamali_k927848.asp

Mutlu hobiler.
Meleklerin Türleri Ve Cinsiyetleri Nedir
1 ve 2 numaranın türü Emre hocamın dediği gibi. 3 numaranın türü ise Smokey.
1 numara erkek, 2 ve 3 numara dişi gibi duruyor.[EDIT]bursia,2020-07-23 23:41:24[/EDIT]
Akvaryumda Niçin Reeflowers Siyah Kum Kullanmamalı
Benim akvaryumum da da aynı markanın aynı ürünü pas yapmıştı. Bitkileri öldürmüş ve şeffaf dişi betamı kırmızıya çevirmişti.
Dinlenmiş Su
48 saat öneriyorum. 24 saat dinlendirilmiş su kullandığımda balıkların yüzeylerinde veya akvaryumun belirli yerlerinde ufacık baloncuklar oluşuyor.
Yem Çeşitliliği
Tetra Pro Algea ve Tetra Pro Color'u severek tüketiyorlar. Tavsiye ederim.
Goldfish Giriş...
Bunlar niye bu kadar tatlı yaa :D
Betta Hiç Dişi Olmadığı Halde Yuva Yapıyor
Selamlar, aramıza hoşgeldin dostum. Betta'nın köpük yapması keyfinin yerinde olduğunu gösterir. Ben de betta'mı aldığımda o ilk günler sürekli köpük yapıyordu, muhtemelen bardaktan kurtulduğu için çok sevinçliydi. :)
Kendi Bettalarımda kullandığım ve önerdiğim yemleri aşağıya yazıyorum, özellikle cips olan yemlere bayılıyorlar. Yemleri Hepsiburada üzerinden çok uygun fiyata temin etmiştim.

Tetra PRO Algea -spirulina katkılı cips yem
Tetra PRO Color -canlı renkler için üretilmiş cips yem
Sera Bettagran -kaliteli ve hemen hemen tüm bettaların severek yediği granül yem

Haftalık su değişimlerini aksatma :) Mutlu hobiler.
Beta Yavrularını Kısa Sürede Büyütme Rehberi: 4 Ay
==Bu makale bir çeviri metnidir. Profesyonel bir çeviri değildir, hataları mazur görün. Keyifli okumalar.

En deneyimli yetiştiricilere kaçınılmaz bir şekilde bu soru soruluyor, bu yüzden daha iyi ve daha hızlı bir şekilde yavru balıklarınızı nasıl büyütürsünüz, buna değinmek istiyorum.

Hepimiz bir zamanlar oralarda (betta forumlarında) bulunduk. Tam gelişmiş güzelliklerinin (erişkin hale gelme süresinin) sadece 2 ya da 3 aylık olduğunu iddia eden bazı yüksek profilli yetiştiricilerin web sitelerinde, Aquabid listelerini okuduk ya da çeşitli bettaları gördük, sonra 4 aylık kurbağa yavrularımızda hüzünle baktık ve nerede yanlış yaptığımızı kendimize sorduk. :)

Bettalarınızı hızlı bir şekilde büyütmenin avantajları elbette, her 3-4 ayda bir başka bir yuva hazırlayarak tekrar üretim gerçekleştirerek, 7-8 ayda yaptığınızdan çok daha hızlı bir şekilde hedeflerinize ulaşmanızdır. Çoğumuz Betta üretimine yakalandığından beri, özellikle onların sahip olduğu neredeyse sınırsız renk ve desen kombinasyonları sebebiyle, sonraki nesillere mümkün olan en kısa sürede erişmek ister. Bununla birlikte, siz de bu üreticilerden birisi olabilirsiniz. Betaları yetiştirmek çok rahatlatıcı bir eğlencedir. Onların yavaş büyümelerini dert etmeyin. Eğer balıklarınızı göstermek veya satmakla ilgileniyorsanız ve belirli bir süre içinde mümkün olduğunca büyümelerini istiyorsanız aşağıdaki bilgiler sizin için yararlı olabilir.

[B]Su[/B]

Su kalitesi, en önemli olduğunu düşündüğüm şey budur. Çoğu yeni yetiştirici, yavruların büyümesini en üst düzeye çıkarmak için suyu gerektiği kadar sık değiştirmez. Bunun yaygın bir nedeni, pek çok dürüst/vicdani yetiştiricinin, suyu yalnızca haftada bir ya da iki kez değiştirmenin, büyüme tankındaki sağlıklı amonyak ve nitrat / nitrit seviyelerini koruyacak kadar gerekli olduğunu hissetmesidir. Bu övgüye değer olsa da, balıklarınızın sağlıklı kalması için daha iyi bir yol izlediğinizden emin olun. Haftada iki kez su değişimi, yavrularınızın en iyi şekilde büyümesi için yeterli değildir.

Bunun açıklamaları basit olmaktan uzak. Bilimsel çalışmalar, betta dahil çoğu balığın, büyümeyi engelleyen bir hormon salgıladığını kanıtlamıştır. Betta topluluklarında (forumlarında), bu büyüme hormonunun daha küçük yavruların büyüme potansiyelini bastırdığı ve büyük yavrulara avantaj sağladığı yaygın olarak söylenmiştir.
Bu durum aynı yumurtlamadaki yavrular arasındaki bazen dramatik büyüklük farklarını açıklamak için uzun bir yol olsa da, bu hormonun aslında balığın büyümesini sınırlandırmak için çalıştığını ve böylece balığın, bulunduğu ortamı büyütmesine gerek kalmadığına inanıyorum. Doğada bu, herkes için yeterli alan ve kaynak olmasını sağlayan kullanışlı bir araç. Yumurtlama tankında ise sadece rahatsız edici. On galonluk (37 litre) bir tankta birkaç yüz genç balık, su değişimi olmadıkça büyümeyi ciddi şekilde sınırlamak için yeterli miktarda hormon üretecektir. Büyüme tanklarımdaki suyu her gün en az % 50 değiştiriyorum. Diğer başarılı yetiştiriciler, mükemmel sonuçlar ile günde % 80-100 oranında bir değişim bildirmişlerdir.

Su değişiklikleri yavrular 2 haftayı doldurduktan sonra başlamalıdır. Üretime yarı dolu bir tankla başladıysanız, balıkların 2 haftalık olduğunda her gün düzenli olarak 1 galon (3,8 litre) su eklemeye başlayabilirsiniz. Bu işlem 4-7 gün sürecektir ve bu süreden sonra yavru genellikle sifonlamayı (hortum ile dip çekimi) kolaylaştıracak kadar büyüktür. Çok küçük bir hava hortumu ile sifonlama yapıp tankın dibindeki atıkları (veya ölüleri) dikkatlice temizleyin, zira canlı bir balık yavruya veda etmek istemeyiz. Dip yeterince temiz olduğunda suyun kalan 50%’sini berrak bir bardakla üstten kaldırabilirsiniz (hava hortumuna gerek duymamak için). Böylece iş biraz daha hızlı olur ve kazayla yavru balık alıp almadığınızı görebilirsiniz. Suyun yarısı alındığında, tankınızı temiz ve dinlendirilmiş suyla tekrar doldurun. Günde 50%-70%’den fazla su değişimi yapılmasını tavsiye etmem. Balıklar sudaki tüm hormon temizlendiğinde daha hızlı büyürler. Ancak bu hassas yaştaki yavrular tam su değişikliklerinde strese girdiklerini tecrübe ettim.

Balıkları ayrı ayrı kavanozlara yerleştirdikten sonra her gün 100% su değişimi yaparak büyümeyi hızlandırabilirsiniz.

[B]Besleme[/B]

Her zaman en iyi yiyeceği beslemenizi tavsiye etmeme rağmen, yiyeceğin su kalitesine ikincil olduğunu buldum. Peletler (granül yemler) ve büyük su değişimlerinden başka hiçbir şeyde 4 ayda kritik büyüklüklere ulaşamadım. Canlı ve dondurulmuş gıdalar hızlı büyüme için kritik değildir, ancak balıklarınızın sağlığını ve genel durumunu iyileştirir, bu da daha iyi bir boyuta katkıda bulunur; bu nedenle mümkün olduğunda bunları kullanın.

Bu teknik kullanılarak 8-12 hafta içinde boy göstermesi için genç bir betta alabileceğini söyleyen IBC yetiştiricisi Rob Panerio tarafından ilginç bir yavru büyütme yöntemi anlatıldı. Büyük miktarda su değişimi ile büyük miktarlarda yüksek proteinli canlı yiyeceklerle yavruları beslemeyi birleştiriyor. Yiyecek seçimi balığın mevcut büyüklüğüne tekabül eder; Bir yavrunun ağzına başarıyla sığabilecek en büyük yemeği sunar. Elinden geldiğince günde birkaç kez besleme yapar. Aşırı beslenmeden kaynaklanan birkaç yavru kaybı rapor ettiğinden dolayı, biri bu yöntemi aşırı düşünebilir. Ancak, belli ki sonuçlar doğuruyor! Daha önce de bahsedildiği gibi; o yavru tanklarında büyük miktarlarda su değişimi yapıyor, zamanının büyük bir bölümünde, gösterişli, tam boyutlu bettalar üretiyor.

Günlük büyük su değişimlerinin, özellikle de değişecek birden fazla büyüme tankı bulunduğunda, çok zaman alabileceğini biliyorum. Bunu başarmak zor olabilir, özellikle çoğumuzun çalışmaları, aileleri ve balıklarla ilgili olmayan diğer aktiviteleri de yapması gerekiyor. Ancak, balığınızı büyütmekte sorun yaşıyorsanız, sadece bir kere denemenizi rica ediyorum! - Sadece ne olduğunu görmek için. Sonuçlardan memnun olacağınıza eminim. Sık su değişimi ve iyi yemekler daha iyi büyümeye teşvik etmenin yanı sıra, balık olgunluğa ulaştığında daha iyi görünüm sağlamasına da katkıda bulunacaktır. Öyleyse kollarınızı sıyırın ve suda oynayın! Bence buna değeceğini keşfedeceksin.

[B]Kaynak:[/B] http://bettasource.com/more-betta/breeding/power-growing-fry
Çeviri: Nihat TURAN

7,5 aylık betta yavrularımın neden videolardaki 2 haftalık yavrulara denk olduğunu düşünürken araştırmaya girdim ve bu makaleyi buldum. Ben bulana kadar hiç bir Türk forumunda veya videolarda böyle bir bilgiye rastlamadım. Üstelik bu makalenin 2006 yılında yazılmış olması beni üzdü. Bende daha fazla kişiye yardımcı olsun diye böyle bir çeviri yaptım. Umarım işinize yarar. Mutlu hobiler. [:)][EDIT]bursia,2019-03-24 10:15:23[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.