ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ErdemTul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
89
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2018 14:09
Son Ziyaret:
08 Şubat 2024 15:42
Toplam Mesaj:
121 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem 18 litre karides, 65 litre canli doguran, 200 litre melek ve neon

SON 10 MESAJI

Kum Temizlenmeme Sorunu
Merhaba,

Kumu ne kadar temizlernesiniz temizleyin suya eklediginiz zamanda bulaniklasmayi engellemek zor ancak on temizleme yaptiktan sonra ekledigniz kumun olusturdugu toz kisa sure icerisinde cokecektir.
Duzgun bir on temizleme sonrasi kumu tanka eklerken temiz bir pet sisenin icerisine kumu koyun ve once dik olarak akvaryum suyu ile dolduktan sonra ters cevirerek tankin icine bosaltin pet icerisindeki kum bitmeden siseyi tekrar dik olarak tankan cikartin.
Olusan tozlarin buyuk bir kismi sise icerisinde kalacaktir, boylelikle tankin icerisine daha az toz girer.
Saygilar
Erdem
İç Motora Seramik Koymak
Merhaba,

Bulanikligin seramik ile gececegini sanmiyorum ancak oncelikle sebebini bulmak daha dogru olur,
Akvaryum iki gunluk oldugu icin tabanda kullandiginiz malzemeden kaynakli olabilir, oyle bir durumda kisa bir sure sonra kendiliginden gececektir.

Hava Motoru
Tankinizin hacmine gore dis filtre kullanmaniz gerekir, filtre cikisini su yuzeyinde hafif dalgalanma yapacak sekilde ayarlar iseniz zaten hava motoruna gerek kalmaz.
Hava motrolari ilk basta ses yapmasa bile daha sonra ses yapamaya baslayacaktir, akvaryumun altinda kapali bir bolum var ise onun icine koydugunuzda ses sizi cok fazla rahatsiz etmez biraz daha dusuk kalite almaniz problem yaratmaz ancak acikta duracak ise ve ses rahatsiz edecek ise daha fazla para vermek dogru olacaktir.


Tetralarım Ölüyor
Baliklari alip direk akvaryuma koymadiniz umarim, eger oyle bir durum var ise cok fazla sebep aramaya gerek yok.
Akvaryumu kurar kurmaz baliklari koyduysaniz sebebi budur, eger oturmus bir akvaryuma koyduysaniz uyumsuzluk olma durumu vardir.
Tetralarım Ölüyor
Yemleme ile ilgili bir problem yok ise su degerlerinde bozulma olma ihtimali yuksek. Her iki durumdada baliklarda son donemde bir degisiklik gozlemlemis olmaniz gerekiyor.
Isitici ve termometre vardir diye dusunuyorum, onlari kontrol etmekde fayda var.
Eger yapabiliyorsaniz su degerleini olmaniz faydali olacaktir.
Tetralar genelde dayanikli baliktir, onemli bir problem olmadigi ve tek tur olduklari surece kolay kolay olmezler.
Tetralarım Ölüyor
Merhaba,

Akvaryum ile ilgili biraz bilgi verirseniz ve resim koyarsaniz size yardimci olma sansimiz olur.
Tank buyuklugu, filtrasyon, balik cesitleri, dekor, su isisi, su degisim araligi, eger yaptiysaniz su test degerleri.
Hastaligi anlayabilmek icin yem cesitleri ve yemleme araliklari, baliklarda son donemde gozlenen farkli bir durum olup olmadigi gibi.
Saygilar
Alt Ve Orta Seviyede Yüzen Molly
Merhaba,

Molly akvaryumun her tarafini dolasir endiselenecek bir durum yok, hareketli baliklardir. Diski olayini dikkate almak ve iyi takip etmek gerekir.
Yemleme konusunda baliklarin sayisina gore ve yemi bitirme hizina gore miktari ayarlamak gerekir ancak ornegin iki haftada bir gun yem vermediginiz durumda bir problem yasamazlar.
Akvaryumun bitkili olmasi buyuk avantaj, hacim olarak balik sayisina gore buyuk bir tankiniz var bu cok guzel, ileride ureme baslayinca sayi kendiliginden artacaktir zaten.

Saygilar
Erdem
Melek Yumurta Diziyor
Mevcut sekilde yavru alma sansiniz cok zor. Uzun sure yurmutalari korumaya calistiklarini goreceksiniz, o bolgeye hic bir balik yaklastirmayacaklar, daha sonra duruma gore yurmurtalarin yerlerinide degistirebilirler ancak yumurtadan yavrular ciksa dahi onlari baska bir akvaryuma alip farkli sekilde beslemeniz gerekecek.

Benim akvaryumda cok fazla yasadigim zamanlar oldu hatta yavrular yurmurtadan cikti ancak buyutmeyi basaramadim. Ozellikle besleme konusunda buyuk problem oluyor.
Bir sonraki yumurtlama donemi icin yumurta dizebilecekleri duz bir yuzek ayarlayin ve yumurta dizdikten sonra yumurtalari alip farkli bir akvaryuma yerlestirerek bakmaya calisin o zaman basari ihtimaliniz artar.
Diger bir yontem ise bu cifti baska bir akvaryuma alip yurmurta dizmelerini beklemek ve sonrasinda cifti akvaryuma geri koymak,
Saygilar
Filtre Seçimi
Merhaba,

Kullandigim bir filtre degil ancak 800-1000 litre arasi su donduruyor malzemeler ile birlikte 400 civarina duserse 350 litre icin yeterli bir filtrasyon saglamayacaktir. Farkli bir filtre kullanmanizi oneririm.
Balik secimini tekrar degerlendirmenizi oneririm. Karidesler farkli turlerin oldugu akvaryumlarda genelde saklanirlar hem gorsel olarak birsey katmaz hemde gereksiz stres altinda olurlar.
Saygilar
Erdem
Lepistes Balığı Ölümü
Merhaba,

Balik olumleri son 1 ayda basladi demissiniz, dis filtre temizliginide 1 ay once yapmissiniz. Bu temizlik sirasinda yapilan yanlis bir islemden kaynakli su degerlerinde bozulma olusma ihtimalini degerlendirmek gerekir,
Filtre icinde sadece sunger ve aktif karbon var anladigim kadari ile, bakterileri tutabilecek bir malzeme yok. Filtre temizligini mevcut akvaryumdan su alarak mi yaptiniz yoksa cesme suyu ile temizleyip eski malzemeleri yenileri ile mi degistirdiniz?
Bu kadar uzun sure devam eden balik olumleri var ise, baliklarinizin hareketlerinde bir degisim gozluyor olmaniz gerekir.

Eger imkaniniz var ise su degerlerini test etmeniz cok faydali olacaktir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.