ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wetsiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2019 13:46
Son Ziyaret:
27 Mart 2022 15:52
Toplam Mesaj:
62 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kaan öz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kaan öz

SON 10 MESAJI

Bu Bitkinin Türünü Öğrenebilir Miyim ?
[QUOTE=Leof]Zeytin olabilir ancak formu cok bozuk yalraklar arasi cok acik buyuk ihtimalle az isikta buyutuldu ben olsam tekrar alisveris yapmazdim
Ayrica tankinizda sanirim fuzzy alg var [/QUOTE]
Evet yapraklar arası açıklık kafama takılmıştı zaten. Şüphelerim var tekrar alışveriş yapar mıyım aynı yerden bilmiyorum.
Saç-sakal yosunu var ama alıştım, temizliği biraz daha sık yapıyorum :) Teşekkürler.

[QUOTE=AlperDemir]

Size gelen siamensis farklı bir aileden bitki. Sizin aldığınız nomaphila siamensis, almak istediğiniz hygrophila siamensis. İlk fotoğraftaki bitki hygrophila polysperma türünün bir varyetesi olan hygrophila polysperma ceylon türü. Türkiye'de hygrophila polysperma zeytin olarak bilinince, satıcılar tüm varyetelerini zeytin bitkisi olarak satıyor maalesef. Size gelen bitki hygrophila polysperma'nın başka bir varyetesi olan hygrophila polysperma broad.[/QUOTE]
Teşekkür ederim size de. Maalesef haklısınız farklı varyantı olduğunu farketmiştim. Yapacak birşey yok artık.
Bu Bitkinin Türünü Öğrenebilir Miyim ?
Teşekkürler hocam, o zaman adaptasyon süreci için bekleyeceğim tütün (Simamensis) bitkisi için.
Peki ilk attığım görseldeki bitki zeytin mi ? Zeytinse bana gelen zeytin bitkisi ile farklılık var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212679/110520211756241.jpg[/IMG]
Bu Bitkinin Türünü Öğrenebilir Miyim ?
Arkadaşlar merhaba,
Daha önce yosun probleminden dolayı aşağıdaki aynı bitkiden almaya karar verdim. Elimde maalesef 1 adet resim kalmış. Bunu özellikle istememin nedeni panda çöpçülerim yapraklarına fazlasıyla yumurta bırakıyor :) Yaprakları çok soft, sık ve aşırı hızlı büyüyordu. İstediğim yerden budayıp ekince hemen saçaklı kök salıp uyum sağlıyordu.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212679/110520211756241.jpg[/IMG]


Bitkinin ismini hatırlamadığımdan, en son verdiğim 2 bitki siparişinden verdim. Birincisi zeytin diğeri de Nomaphila Siamensis.
Gelen zeytin bu :
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212679/110520211755471.jpg[/IMG]
Tamam bunun yaprakları da soft ama önceki gibi sık değil.

Acaba diğeri miydi diye sipariş verdiğim ve gelen Nomaphila Siamensis :
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212679/110520211755391.jpg[/IMG]
Bu da çok kısa geldi ve yaprağı cidden çok sert. Ürünün görselinden çok farklı bir bitki daha edinmiş oldum böylesiyle.

Aldığım yerle irtibata geçtim, ilk aradığım görseldeki bitkiye 'zeytin' dendi. O aradığım zeytinse, bana gelen zeytin bitkisi neden bu kadar farklı ? Kafamdan deli sorular. Açıkcası beslediğim balıklar sık bitki örtüsünü seviyorlar. O yüzden aradığım bitkinin türü ne acaba? Önerilere de açığım, büyüme konusunda hızlı, yaprakları sık ve budayıp ekilecek bitki konularında. Bir ara da Alternanthera Reineckii (mini olmayan) almıştım, kızarmadı ama çok hoşuma gitmişti.
Balığımın Sorunu Ne Sizce?
[QUOTE=Nilsprite]Merhaba benim japon baligimin karni cok sis internette kaynatilmis kucuk bi parca ispanak yapragi vermemiz gerektigi yaziyordu. Ben de verdim ama yemedi yani ilk yedi ama biraz sonra cikartti fotografini birakiyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227260/181020202152411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227260/181020202152461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227260/181020202154451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227260/181020202154501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227260/181020202157341.jpg[/IMG][/QUOTE]

Biraz araştırmakta fayda var. Öncelikle o renkli, salınım yapma potansiyeli yüksek olan taşlardan kurtulun. Yazık ediyosunuz balıklara...
Çöpçülerim Tembel
Suyun yüzeyinde olmaları alışma sürecinden çok suyun dengesi ile alakalı. En son saydığımda 15 tane panda çöpçüm vardı; gece gündüz sürekli aktifler. Kendi tecrübelerimden bahsetmem gerekirse;
Budama, dip çekimi ya da toprağı fazla oynatınca bu dediğiniz suyun yüzeyine çıkma olayını gözlemliyorum. (Diğer balıklarım da keza öyle)
Yetişkin çöpçülerim yüzeye çıkıp oksijeni alıp dibe iniyor, ama yavru çöpçüler bu durumu fazla tolere edemediğinden yüzeyde kalma eğiliminde oluyorlar. Asıl neden oksijensizlik. Ben bu gibi durumlarda ışığı açıyorum, bitkiler 2-3 saat içerisinde fotosentezle dengeyi tekrar kuruyor, yüzeyde balık kalmıyor. Dikkat etmek lazım sürekli bir sirkülasyon olsun akvaryumunuzda.
Otocinclus Affinis (oto Cat
1 yıldan fazladır 3 adet otocat besliyorum. Gündüzken, çalıştıklarını hiç görmüyorum desem yeridir. Vatoz için attığım dip yemini yerken bir kere bile görmedim. Yani normaldir, görmediğiniz zaman ya da geceleri çalışıyorlardır.
Kavanozlar, Teraryumlarim Ve Böcekler (sayfa 17)
[QUOTE=MertGezer]
Merhaba,
1.Pistia cok buyuyor ve isigi fena halde kesiyor diye degistirdim. Karideslerin umursayacagini sanmam ama kurulumun en basindan eklemenizi tavsiye ederim.
2.helantium, subulatadan kucuk diye kullandim ama subulata olur tabiki, diger tanklarimda var. hatta saz yerine sadece subulata bile koyabilirsiniz bence.
3.rotundifolia lar yerine kullanabileceginiz cok cesit var kolaylardan derseniz “elodea” haricinde tilki kuyrugu, yada ona cok benzeyen ama bence daha guzel olan Myriophyllum pinnatum yada guppy grass tercih edebilirsiniz bunlarin tamami cok ciddi filtre islevi gorecektir.
Kolay gelsin
[/QUOTE]
Teşekkürler. Pistia ya da diğer su üstü bitkilerini kurulumdan biraz sonra eklemeyi düşünüyorum ki başlangıçta ışığı kesmesin.
Önerilerinizi dikkate alacağım. Myriophyllum pinnatum hoşuma gitti ama TR'de Myriophyllum Mattogrossens buldum onun da bakım ihtiyacı zor kategorisinde. Yurt dışında bulunan birçok şey maalesef burada biraz zor bulunuyor. [:)]
Kavanozlar, Teraryumlarim Ve Böcekler (sayfa 17)
[QUOTE=MertGezer]Merhaba,
Bütün kavanoz ve şişelerimle ilgili bir güncelleme yapmak istedim. Eve 2 yil once tasindigimiz icin neredeyse tamami yeni kurulum.

13,5 litre - aralık 2019 kurulum.
Ekipman: 11wat floresan ampul, tabanda tropica soil.
Son 6 aydir ekosistem kendi kendini idare etmeye basladi, isigi kapatan limnophila lari temizleme disinda, ayda 1 (2 lt / icme suyu) su degisimini, yapmis olmak icin yapiyorum. Tds 100/150, diger tum degerler stabil. Bunun haricinde, haftada 2/3 kez olmak kaydi ile (2 canli 1 kuru yem) yemleme yapiyorum.
7 porophancax normani ve neocaradina populasyonuna sahip, ayrica, nerite “clithon corona”, ramshorn ve trompet salyangozlarida “Melanoides tuberculata“ var. Bitki listesi ilk yaptigim giristekinin aynisi sadece su ustu bitkisinde pistia dan limnobium laevigatum a dondum. Tamami cok kolay bitkiler. Baliklar gecen sonbaharda urediler ama yavrulari alamadim bu sefer kavanozum bol, ama “pistia olmadan asla” derlerse yapacak birsey yok. 10 adet balikla basladim, 2 erkegi geri verdim, bir baligi kedimiz avladi ve su an 2E/5D yola devam ediyorlar. Eskiden ortada olan devasa moss agacini cikarinca karidesler artik o derece artamamaya basladi :). Her nekadar istemesemde yakin zamanda ciddi bir budama yapmam gerekecek.

Onden gorunum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213877/280920201300141.jpg[/IMG]

Arkadan gorunum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213877/280920201301161.jpg[/IMG]


[/QUOTE]

Merhabalar,
Ben de takipteyim hatta fanus kurulumum için ilham verdiniz bana :)
Sormak istediğim birkaç şey var;
Pistia'dan neden başka su üstü bitkisine döndünüz ? Misal karides besleyecek olsam, hangisi daha çok yavrulara ev sahipliği yapar, ? Ben pistia düşünüyorum ama kulurulmdan 2-3 hafta sonra eklerim gibi.
Hel. tenellum yerine subulata nasıl olur acaba ? Mevcut akvaryumumda zeminim subulata kaynıyo, kök salmadığı yer yok acaba fanusta ters mi teper bilemedim.
Son olarak saz ve moss'ta ilave edeceğim ama R. ve L. rotundifolia'ları istediğim yerde bulamadığım için bunların yerine alternatif ne öneririsiniz ?
Akvaryumda Yeşil Nokta Ve Saç Yosunu
Eğer Co2 veriyorsanız nedeninin büyük bir çoğunluğu dengesiz olmasıdır. Difüzörünüzü gördüğüm kadarıyla mayalı sistem tarzı kullanıyorsunuz ve dengeli vermek nerdeyse imkansız.

Mekanik olarak temizleme ve sık su değişimi yararlı olacaktır.
Vatoz Aç Kaldı
Hangi tür dip yemi kullanıyorsunuz ki yere düşmeden yiyorlar.
Bence yere düşse bile hemen çözünmeyip, kısa sürede bitmeyen yem kullanabilirsiniz. Benim kullandığım yemlerden biri sera wels chips; iş görür bence.
Arada kabakta verebilirsin haftada 1 çatal yardımıyla, aç kalacağını zannetmiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.