ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Borb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
283
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2019 21:41
Son Ziyaret:
04 Şubat 2023 10:55
Toplam Mesaj:
371 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora B
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 2005
Yaş:
18
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

High-tech Işık Hakkında
Teşekkür ederim, mygos plant plus siparişi verdim. Yorumları hep olumlu, kullanan varsa memnun değil mi?
High-tech Işık Hakkında
Merhabalar, hobide üç yılın ardından ilk kez high-tech bitkili akvaryum kurmaya karar verdim. Akvaryum, filtre, taban vb. her şey hazır suyu bugün dolduracağım karbondioksit ve bitkiler de bu hafta geliyor. Yıllar boyunca farklı şeyleri araştırmam gerekti ve bilgi birikimi oluştu fakat ilk zamanlarda büyük ve küçük akvaryum için bir kısa bir uzun ışık almıştım ondan beri ışıkla ilgili araştırmamı gerektiren bir durum olmadı. Sonuç olarak yeni bir ışık almam gerekiyor fakat ışık seçimi hakkında hiç bir fikrim yok. Bitkiler yakında geleceği için fazla beklemeden bugün internetten ışık siparişini vermeyi planlıyorum. Akvaryumun ölçüleri 98x30x45h. Yüksek ışık isteyen taban vb bitkiler besleyeceğim için iyi bir ışık almak istiyorum, güzel bir bütçe ayırdın fiyatı önemli değil. Mümkünse link de bulundurarak, olmadı isim olarak tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.
Alman Çoban Köpekleri Enerjik Midir?
Schnauzerlere bakmanızı öneririm, bendede var oldukça enerjik bir köpek.
Işık Süresi Ne Olmalı?
Yosunlar gidene kadar 6 saat de tutun, normale dönünce 8-10 arası idealdir.
Yeni Akvaryum Kurdum
Merhabalar, eski akvaryumun filtresini yeninin suyuna sıkın, 4-5 gün bekleyin sonra balıkları ekleyebilirsiniz. Yanlız akvaryumdan doğal olmayan ve boyalı şeyleri çıkarmanızı tavsiye ederim salınım riski oluşturur.
Denizden Toplanan Taşlar?
Sakın tuz ruhu kullandığınız taşı akvaryuma koymayın, minicik bir kalıntı ciddi hasar oluşturacaktır. Bir tane taşa tuz ruhu testini yapın köpürme olmazsa diğerlerini kullanabilirsiniz.
Öldü
Merhabalar, geçmiş olsun. Fanusta mı besliyordunuz?
Karidesleri Kim Yedi?
Karidesler tek beslenmeli, büyük ihtimalle barblar yemiştir fakat diğer balıklarda karideslere risk oluşturuyor.
Osmos Su Ppm Değeri
Merhabalar, benim ppm değerim genelde 13-15 arası oluyor, hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sanırım zaten 0 asla olmuyor, filtreler yeni değiştiği zamanda bile en düşük 6 gördüm. Normal bir durum yani, sıkıntı oluşturmaz.
Akvaryum Nasıl Bir Sırayla Kurulmalı?
[QUOTE=drgeckoo]

açıkçası ben zemin için 3cm lavkırığı üstüne 3cm dere kumu düşünüyorum ama bir petshop çalışanı torf kullanmamı önerdi ve benimde kafam biraz karıştı açıkçası torf hakkında kötü şeylerde duydum suya salınım yapabiliyormuş galiba emindeğilim ama ben lavkırığı-derekumu ikilisini düşünüyorum birde bakteri kültürü olarak hangi markaların hangi ürünlerini kullanabilir örnek verirseniz çok iyi olur pek bir bilgim yokta[/QUOTE]
Torf biraz daha ileri seviye akvaryumlarda kullanılıyor, ilk kurulumunuzda hiç bulaşmayın derim sıkıntı oluşabilir. Kumuda en arkada 4cm önde 2cm lav kırığı üzeri arkada 3cm Önde 2cm dere kumu olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Bakteri kültürü olarak pek bir öneride bulunamayacağım fakat bilindik markalardan kullanmanız uygun olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.