ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
furkanakbas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2019 22:27
Son Ziyaret:
04 Ekim 2022 01:27
Toplam Mesaj:
79 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Furkan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 2003
Yaş:
21
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Furkan

SON 10 MESAJI

Akvaryum Işığı Rengi Ne Olmalı?
Akvaryumumda RGB led var. İçinde bir tane küçük anubias bitkisi var. Biraz loş akvaryum sevdiğimden ışığı en düşük seviyede tutuyorum. Beyaz ışık en güzeli tabi ama lacivert, kırmızı olanları da fena değil.

Yanlışlıkla kumandaya elim değince rengarenk yanmaya başlıyor ışıklar. Balıklar korkuyor tabi.

Farklı renklerin balıkların psikolojisinde etkisi var mıdır? Kırmızı, mavi, yeşil gibi mesela.
Ilk Hobim Ve Akvaryumum
Çok güzel bir seçim yapmışsınız. Bana çok sevimli ve çalışkan geliyorlar [:)]
Artık Başlama Cesaretini Kendimde Buldum. :)
Kesinlikle bu kadar büyük bir akvaryum ve sarı prensesle başlamanızı önermem. Bi ayırabildiğiniz veya ayırmak istediğiniz vakti belirlemek için 50 tl akvaryum tavsiye ederim. Büyük bi işe girişip başarısız olursanız hevesiniz aniden sönüp balıkları ve akvaryumu elden çıkarmaya çalışabilirsiniz. Gerçekten söylüyorum ilk kez ise büyük risk almayın. Ben akvaryumumu kurmuştum her şey çok güzeldi. Sonraki hafta bi balığım hasta oldu ve çok moralim bozuldu, streslendim ve ilaç falan hızlı karar verip hata yaptım. Bütün akvaryumu boşaltıp yeniden dizdim. Tabi biraz karakter meselesi bu. Ben çabuk pes eden birisiyim. Neyse kolay gelsin, bol şans.
Damızlık Lepistes Kaç Tl Eder
Bilmediğimden soruyorum hamile bir balığı başka akvaryuma koymak, su değerleridir falan riskli olmaz mı?
Lepistes Mi Molimi?
Ben lepistes almaya gittiğim akvaryumcudan moli alıp çıkmıştım. Sebebi sıradan balık şeklinde daha çok benziyor oluşuydu. Buna karar vermek için balıkların özelliklerine bakmanız gerekli bence. Size uygun olanı seçin.
Moliler hastalığa çok hassastır maalesef. Lepistes yavrularını yemeyi çok sever. Ben 5 tane moli almıştım 4 dişi 1 erkek olarak. Sıra sıra dişilerin hepsi (galiba yetersiz temizlikten) sıra sıra öldü. Bu aralarında aylar süren sıralı ölümlerin arasında bir dişim doğurdu 10 veya 11 tane. Ben de şehir dışındaydım ve annem bu işlerden korkuyordu yani ayıramadım yavruları. Ama şaşırtıcı biçimde hiçbir yavru kaybı vermedim. Bu arada canlı bitki falan yoktu yani yavrular yürek yemiş gibi büyüklerin üstüne sürdüler. Büyükler de dokunmadılar. Neyse dişilerin hepsi öldü ve akvaryumda baba ve 10 yavrusu kaldı. 1 ay sonra babanın 1 gözü şişti. Gittikçe ağırlaştı ve öldü maalesef. Ancak son gününde bile hareketliydi güzel balığım. Yavrular akvaryumu sardılar zaten. Bir çöpçü ekledim falan demem o ki moli reisler yavrularına dokunmadı.
Bunları anlatmamın sebebi sohbet olsun yani 2 cümlede anlatabilirdim, bol şans sorunuz varsa sorun moli ile ilgili.
Molim Hasta Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214745/310520191642391.jpg[/IMG]
Balığın gözü şişti. Onun dışında iştahlı ve hala hareketli. Noluyo anlamadım. Tek yemle besliyorum şimdi başka yem almaya gidecektim. Onla ilgisi olabilir mi?
Isıtıcısız Akvaryumda Betta
Ufak akvaryum çok elektrik harcamaz. Litresine bağlı ve içinde kalmasın halledersin babanla. harçlığından kısıversin :)
Moli Hamile Mi? Resimli
Gözüme çok güzel göründü ve bi kök anubias aldım :). Lakin bu yavruların saklanması için yeterli değil ve dediğiniz gibi yavruluk aldım. İnşallah bayram tatilinde doğurmaz... teşekkürler
Yeni Akvaryum Hakkında Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Benim kumun oturması 24 saati almıştı. Tamamen eski berraklığına 48 saatte ulaştı. Filtre çalışır halde beklerse hallolur ancak bir gün sonra filtreyi temizlediğimde baya toz, kir çıkmıştı. Tavsiye ederim.

Balığı veya bitkiyi koymadan bakteriyi ekleyebilirsiniz de kullanım sonrası su berraklaştıktan sonra balığı hemen eklemenizi tavsiye ederim. Bitkiyi bilemiyorum.
Yeni Akvaryum Hakkında Tavsiyelerinizi Bekliyorum
[QUOTE=sharkemre]Yukarda yazdığım gibi karides ve beta düşünüyorum ayrıca olmazsa olmaz cüce vatoz da koymayı düşünüyorum.Beta ve karideslerle beraber sizce hangi balığı ekleyebilirim ? 60 litre çok büyük bir hacim değil o yüzden bilinçsizce çok fazla balık doldurmakta istemiyorum.Siz ne önerirsiniz ? Birde kum olarak öneriniz nedir ve bu tanka ne kadar yeterli olur ? Birde suyu dolduralı bugün ikinci gün olmasına rğamen camdaki küçük baloncuklar halen geçmedi sizce normalmidir ? Motoru 1-2 saat çalıştırdım şuan kapak kapalı su hareketsiz duruyor.[/QUOTE]
Merhabalar :)
Öncelikle söyleyeyim ki bütün verdiğim bilgiler bu forumdan elde ettiğim bilgilerdir.
Akvaryumu boş çalıştırmanın anlamı yoktur.
Kum olarak ben bitki kumu kullanıyorum (aquaclay) ancak bu tip tanklarda siyah hagen kum kullanılıyor genelde. Görünümü çok hoş.
Bakteri kültürünü unutmayın. Yoksa canlıları ilk koyduğunuzda risk fazla olur. (Bunun hakkında bilginiz yoksa forumda yüzlerce konu var.)
Kum miktarı olarak min 5 max 10 litre kum tavsiye edilir.
Ben 50 litre akvarumumda 5 litre kullanıyorum. Bir iki litre daha olsa fena olmaz.
Baloncuk hakkında fikrim yok maalesef.
Bu kadar ara ile ekleme çok zekice fikir. Gerçekten risk almadığınız kesin. Konunun takipçisiyim, güncelleme yaparsanız sevinirim. Bol şans

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.