ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Raymond
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2007 20:00
Son Ziyaret:
24 Mart 2018 20:19
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan UYAR
Doğum Tarihi:
19 Nisan 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğretim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan UYAR

SON 10 MESAJI

Gaziantepliler
www.eskiliufaksozluk.com    hemşerilerime şiddetle tavsiye ederim bu arada dördüncüsü düzenlenecek zirveye katılabilir sosyal aktivite ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
1 Tonluk Akvaryumum Yapıldı Beraber Kural
Uzun zamandır takip ediyorum akvaryumunuz hoş olmuş güle güle kullanın.Patlar ,patlamaz muhabbetlerinide takip ediyordum hem de merakla.Patlayıp patlamayacağına değilde verdiğiniz emeğin hüsranla sonuçlanıp şevkinizin kırılmasına üzülürdüm.Yine de tebrik ediyorum bir öğrenci olarak bu aşamaya kadar getirmeniz çoğu akvaristi cesaretlendirmiştir.Bu arada akvaryumunuzla ilgili yorum yapacak olursak (ilerde daha güzel olacağı kesin tabii) balık restoranlarındaki alabalık tanklarına benzememesi hususunda biraz daha çalışma yapmak gerekecek sanırım.Tabi bu da maddiyata bağlı.Gönül isterdi ki  sitemizdeki değerli üyelerimizin ( kargo ücreti alıcıya ait olması koşuluyla ,kimsenin adına konuşmamak adına ,tabi bu arada sizin adınızada konuşmuş gibi oldum ama aklıma ilk gelen buydu ) budadıkları bitkileri veya akvaryumlarında bulunan ve çıkarmayı düşündükleri bitkileri size göndermeleri ve daha hoş bir akvaryum haline gelmesi.Eğer tanganyika veya malawi beslemeyecekseniz bu akvaryumun bitkilendirilmiş hali çok güzel olacaktır.

Saygılarımla...
Bitki Tankım ve Canlı Doğuranlar

  FOTOSENTEZ HIZINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

1. Dış Faktörler

a. Işık Şiddeti : Karanlık ortamda bitki klorofil taşısa bile fotosentez yapamaz. Işık seven bitkilerin fotosentezi ışık şiddeti arttıkça artar, gölge bitkilerinde de ışık şiddeti arttıkça fotosentez hızı biraz artar, ancak ışık bitkilerine oranla artış daha azdır.

b. Işığın Dalga Boyu : Beyaz ışık birden fazla ışığın birleşmesi sonucunda oluşur. Bitkiler ışığın bazı dalga boylarını emerken (soğururken) bazılarını yansıtırlar. Fotosentezde en çok kırmızı ve mor ışık, en az ise yeşil ışık soğrulur.

c. Ortamın Sıcaklığı : Fotosentez enzimler sayesinde gerçekleştirilir. Proteinler ısıdan etkilenirler. Bundan dolayı fotosentez sıcaklıktan enzimler gibi etkilenir.

d. CO2 Yoğunluğu : Bitkilerde CO2 yi devreye sokan fotosentez enzimleridir. Enzimlerin hız kapasitesi sabittir. Bundan dolayı CO2 miktarı arttıkça fotosentez hızı artar, fakat belli bir noktadan sonra sabit kalır.

e. Mineral Tuzlar

Mg : Klorofilin yapısında olduğundan dolayı çok fazla olması fotosentezi hızlandırır.

P ve Ca : Enzimleri aktive ettiklerinden dolayı bunların artması fotosentezi hızlandırır.

Fe : ETS elemanlarının yapısına girdiğinden ve klorofil sentezinin ara reaksiyonlarında kullanıldığından dolayı demirin çok olması fotosentezi hızlandırır.

Ayrıca; amino asit, vitamin ve organik baz gibi moleküllerin sentezinde mineraller harcandığı için, yetersiz mineral ortamında bitki gelişmesi yavaşlar.

(Alıntıdır)

Bitki Tankım ve Canlı Doğuranlar
Sanırım yeşil renkli aydınlatma kullanmışsınız.Yeşil renk bitkilerin fotosentez yapmaları için en son ihtiyaç duyacakları renktir.Bitkilerinizin gelişimi adına yanlış bir tercih olmuş.
Deniz Kumu
İnsanlar imkanları ölçüsünde aparatlara,malzemelere sahip olabilirler.Eğer kaliteli bir dış filitreniz varsa ve su değişiminizi  haftalar hatta aylarca yapmasanız sorun olmuyorsa kesinlikle ince kum bulanıklık yapmaz hatta tavsiye ederim.Ancak dış filitreniz yoksa ve filitreleme işlemini birden fazla iç filitreyle sağlamaya çalışıyor ve bunları haftada veya iki üç günde bir temizlemek zorunda kalıyorsanız.Eliniz sürekli akvaryuma girip çıkıyor,iç filitrelerin tazyikli su çıkışları akvaryum tabanında dalgalanmalara yol açıyor ve tabandan yükselen kumlar temizlediğiniz iç filitrelerinizi tıkamaya başlıyorsa o zaman denizlerde neden iç filitre değil de midyelerin,süngerlerin vb canlıların filitreleme işlemi görmelerinin ne kadar akıllıca olduğuna kanaat getirirsiniz Smile
Siyanobakter (Yeşil Su) Mücadelesi...
Deniz bey çalışmalarınızı bizimle paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum.Yanlız anlamadığım birşey var bu problemle mücadele yollarını aktarmışsınız bu yollar külfetli ve zahmetli yollar değil mi?.Neden akvaryumun suyu komple değiştirilmiyor,yeni baştan kurulum yapmanın ne gibi bir sakıncası var.Bu sorunu kökten çözmez mi ?.En azından ben öyle yapmıştım.Yoksa bu yöntemdemi işe yaramıyor.?Raymond2007-07-14 23:25:02
Deniz Kumu
Selam ;

        Benim sizinle paylaşmak istediğim şey deniz kumundan akvaryum için nasıl faydalandığım olacak.
        Tatilden dönüşte yanımda 20-30 kilogram kadar kum getirdim.Sahildeki dalgaların vurduğu yerden,dipten çıkarmadım yani.Hatta kumsalda kalınlıklarına göre bazen ordan bazen burdan derken bayağı kum aldım.Kumu  suyla birlikte elekten (kalburdan,süzgeçten) geçirdim ta ki o denizin dibinde bulunan( kumun içinde de hafifte olsa vardı) ince kum gidene kadar.Çünkü ince kum akvaryum içinde ya iç filitrenin içine girecekti ya da suyun en ufak dalgalanmasında suyu bulandıracaktı (ki balıkların en ufak hareketi bile buna yeterliydi).Sonra kumu sıcak suyla bir kaç defa daha yıkadım,kaynattım,kaynatırken içine kaya tuzu attım.En sonunda tuzu atabilmek için tekrar duruladım ve akvaryumun içine koydum.Deniz kumu suyu sertleştirir derler içine birde mango kökü koyulursa suyun sertliğide alır diye düşündüm(besleyeceğiniz balığın cinsine göre su sertliğini ayarlamak size kalmış).    
        Sonuçta enfes bir görüntü,su parası hariç bedavaya getirilmiş bir hobi malzemesi ve verilen emeğin karşılığında birşeyler yapmanın getirdiği sevinçle izlenen güzel bir akvaryum.
      
        Saygılarımla...
Filitre susturucusu
Fikir güzel,iyi akıl etmişsiniz ancak hava taşını takınca da sanki hava vanasından havayı kısmışsınız gibi  filitreden daha az hava çıkabilir.Ancak hava taşına gerek kalmadan başka bir yöntemde sesi giderebilir.İç filitreye bağlı hortumun boyunu uzatın yani vanaya uzun bir hortum ekleyin. Hatta vanayı ne kadar açarsanız açın ses gelmediğini göreceksiniz.Akvaryumunuza verilen hava azalmaya uğramadan en maksimum şekilde yerine ulaşmış olur.
Gaziantepliler
Gaziantep'de akvaryumcu az olduğu kadar akvaristte az demekki.Aslında şimdi kocaman bir yer açayım güzel bir dükkan olsun vatandaşa hizmet edelim  desen batarsın.En iyisi kebapçı açmak o da olmassa tatlıcı.Bizim oralarda en iyi balık ölü ve kızarmış balıktır.Aslında insanlar besliyorlar beslemiyor değiller de forumda pek kimse yok heralde.
Bitkili nano denemem
Ufuk Bey ;

Sağ ve sol köşelere Eusteralis stella,beyaz kumun olduğu yere akvaryumun tam ortasına yani Anubias barteri var-nana- eklemeyi düşünürmüydünüz ?

Eusteralis stella

Anubias barteri var. - Nana -

Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.