ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Terapii
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2020 15:57
Son Ziyaret:
10 Aralık 2022 12:40
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Give Me Five
Doğum Tarihi:
23 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Söyleyecek sözün yoksa, susacaksın!

SON 4 MESAJI

Neon Çiftleşme
Vay be ilk defa karşılaştım neonların yumurta dökümü ile. Benim akvaryumumda sadece tabanda heryeri kaplamış monte carlo mevcut acaba çiftleşme de işimi görür mü?
Diatom(kahverengi Alg ) Sorunu
[QUOTE=ferbay]Öncelikle geçmiş olsun. Diatomun sorunu genelde kullandığınız sudaki silikattan kaynaklanıyor. Zamanla geçecektir. Ama tankı ele geçirmemesi için bazı tedbirler almak lazım. RO sistem su kullanamiyorsanız dış filtrenize silikat tutucu eklemenizi tavsiye ederim. Ben silicatex kullanmıştım. Silikat tutucular yosunun çoğalmasını durdurur fakat temizlemez. Temizlemek için otocinclus ve cüce vatoz tavsiye ederim. Cam ve bitkilerdeki yosununu süngerle temizleyebilirsiniz. Bu arada tanka CO2 vermekten vazgeçmeyin aksine biraz daha artırmanızı tavsiye ederim. CO2 yi keserseniz bitkilerin gelişimi tamamen duracağı için bir süre sonra çürümeye başlayıp bitkileri yok edecektir. İnşallah en kisa zamanda kurtulursunuz ancak sabır göstermeniz gerekiyor. İyi hobiler dilerim.[/QUOTE] 2020 Yılının son günlerinden bu durumu 2 kere yaşamış birisi olarak yazıyorum. Sorun kesinlikle diatomdur. Ferbay nickli arkadaşın bahsettiği durum bunun özeti ve çözümüdür. Su döngüsü tam oturmamış yeni akvaryumlarda sık yaşanan bir durumdur. Yaşayan arkadaşlar tankları küçükse içme suyu (damacana ve arıtma) ile çözüme kavuşturabilirler. Silicatex neredeyse piyasada yok ama gerçekten etkili bir kimyasal balık yüküne veya bitkilere de hiç bir zararı yok. Tek sorunu sudaki silikat ile birlikte fosfatı da bir nebze tutuyor olması bu yüzden de yeşil nokta yosununa davetiye çıkarıyor. Engelleme adına çok az da olsa fosfat takviyesi yapılabilir. Seachem in phosguard ürünü de bahsi geçen silicatex e muadildir. Başladığı anda kullanım sağlarsanız orada dur demiş olursunuz. Sorunun çözüme kavuşmasından 1-2 ay sonra kullanımına son verebilirsiniz. Hafifçe yıkanarak (toz haline getirmeden) tekrar tekrar kullanılabilir. Ben çok uğraştım, araştırdım umarım yaşayanlar için faydalı bir yazı olmuştur. Geçmiş olsun.[:iyi:]
Şelale Filtreye Silicatex Kullanımı Hk.
Cevap için teşekkürler, bitkiden emin misiniz isterseniz bir kaç fotoğrafını daha koyabilirim.
Şelale Filtreye Silicatex Kullanımı Hk.
Merhabalar;

Akvaryum Bitki Evin'den Monte carlo diye edindiğim bitkilerin aslında monte carlo olmadığını öğrendim. Sizin fikirleriniz nelerdir? (kendisine sorduğumda millete bakma yukarı doğru büyüyorsa vur makası demişti)

İkincisi de dikkat ettiyseniz yaprakların üzerinde yosunlanma başladı. Sitede daha önce sorunu yaşayanların açtıkları konulardan edindiğim bilgiye göre Diatom. (Yapraklardan sert bir baskı sonrası temizlenebiliyor.) Ramshorn ve karides eklemesi yaptım tank şu an 17. gününde, su olarak dinlendirilmiş ve sera aquatanlı çeşme suyu kullandım. Diatomu çabuk atlatabilmek adına silikatex kullanacağım ama filtrem şelale tipi filtre, nasıl kullanacağım hakkında bir bilgi verebilir misiniz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223733/170520201638411.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.