ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Byrol51
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Haziran 2020 20:31
Son Ziyaret:
11 Eylül 2020 19:47
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BİROL TASDEMİR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Nigde
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BİROL TASDEMİR

SON 6 MESAJI

Mayalı Co2 sisteminde patlama nedir?
[QUOTE=patrickstar]Recep bey, cümlenin başını okuyunca bir felaket bekliyor insan. Çok şükür olumsuz bir şey olmamış. Mayalı sistemde en sağlıklısı hortumu eksiz kullanmaktır; çünkü araya koyacağınız plastik vana veya "T" dirseklerle yapılan eklemeler gaz kaçağına ve haliyle kötü kokuya sebep oluyor. Checkvalfi mutlaka koymak istiyorsanız şişenin içine hortumun ucunada koyabilirsiniz.[/QUOTE]Hocam merhaba burda cekvalfin amacı akvaryuma şişeden su köpük kaçışını onlemekmi yoksa akvaryumdaki suyun şişeye dolup daha fazla basınç yapıp gaz kaçağı veya herhangi bir sizintiya neden olmasını engellemekmi pek anlayamadım ben
Akvaryumda Çöl Kütüğü
[QUOTE=deepahm][B]Yine Forumdan Necip Bey'den alıntı.
[/B]
AKVARYUMDA HANGİ AĞAÇLAR KULLANILABİLİR:

A) ‘İŞLEMDEN GEÇTİKTEN SONRA’ KULLANILABİLECEK CİNSLER:

1. SÖĞÜT
2. KARAAĞAÇ
3. KAVAK
4. KAYIN
5. LADİN
6. MEŞE
7. ASMA ÜZÜM
8. BALDIRAN
9. BAMBU
10. KOCAYEMİŞ
11. KÖKNAR
12. HİNDİSTAN CEVİZİ

B) AKVARYUMCULARDA SATILAN VE KAYNATILDIKTAN SONRA KULLANILACAK CİNSLER:

1. ÇÖL KÜTÜĞÜ
2. MOPANİ
3. MALEZYA DRIFTWOOD (dıriftvud)
4. MANGROVE (Mango da denir ama Mango esasında bir meyvanın adıdır).

Driftwood: Dalgaların, suyun karaya vurduğu, taşıdığı ağaç kökleri, kırılmış dallar demektir.
Bu kütükler, dallar genelde Güney Doğu Asya’nın Malezya, Endonezya benzeri ülkelerinde dere,deniz,göl kıyısından toplanan ithal ve akuvaristler tarafından ‘tercih edilmesi gereken’ ürünlerdir.

C) TABİATTA BULUNABİLECEK FAKAT KULLANILMASI TAVSİYE EDİLMEYEN CİNSLER:

1. ÇAM
2. SEDİR
3. CEVİZ
4. DİŞBUDAK
5. KİRAZ
6. AKÇAAĞAÇ
7. HUŞ AĞACI

D) AKVARYUMCULARDA BULUNABİLECEK FAKAT KULLANILMASI TAVSİYE EDİLMEYEN ÜRÜNLER:

1. PLASTİK, MERMER, CAM, METAL YAPAY AĞAÇLAR, BİTKİLER, BİBLOLAR, OYUNCAKLAR.
Ancak küçük çocuğunuza hayvan sevgisini, canlı sevgisini, sorumluluğunu hissettirmek için bir 10-15 cm lik, içinde bir iki karides veya japon balığı olan akvaryum ise hayvana dolaşabileceği alanı geniş tutmak kaydıyla başlangıç akvaryumu içine minik plastik ağaç –yunus-dalgıç vs dekor olarak konabilir.

***
Tabiatta dolaşırken rastladığımız güzel formlu ağaç dallarının, akvaryumlarımızda iyi duracağını hem de bedavaya getirmiş olacağımızı düşünürüz ki profesyonel anlamda bitkili akvaryum, nano akvaryum kuran ve yarışmalara girenlerin de tercihi budur fakat her güzelliğin bir bedeli vardır. Bu bedel de ağaç seçimi ve akvaryuma koymadan yapmaya mecbur olduğumuz işlemlerdir.
a) Önceliği dere-göl-deniz kıyılarında bulacağımız kütük ve dallara vermeliyiz. Çünkü bunlar görmüş, geçirmiş, içindekileri boşaltmış, suyla arkadaşlık kurmuş, içindeki akvaryuma uymayacak minik hayvancıklardan arınmış, suyu da içine iyice çekmiş, kıyıya vurduğunda güneşle kurumuş, içindeki böceklerin de besin bulmak için kendisini terkettiği, yaşlı, eski, emekli ağaç kütükleri ve dallarıdır.

Eve getirilir, güzelce yıkanır, kaynatılır, ‘havalandırılır’ yani kurutulur, böylece böceğinden,parazitinden kurtulmuş olur, daha kolay batar ve henüz balık konmamış akvaryuma ekleyebiliriz.

Kaynatma işleminde Tencereye sığmayan parçalar olursa, onun da çözümü evde hanım olmadığında en yüksek sıcaklığa ayarlanan ve sabun-deterjan hiçbir temizlik maddesi konmayan, Bulaşık Makinesine konurlar, isteğe bağlı bir iki tur yıkanır, kurutulurlar.

b) Karada, ormanda dolaşıp toplayıcılık yapacaksak... Ölü, kurumuş ve yukarıdaki listedekilerden toplayabiliriz, veya canlı olanları beğenmiş isek başkasının malı değilse toplar eve getiririz, aynı işlemlerden geçiririz fakat akvaryuma koyamayız, balkona-bahçeye güneş gören yere asarız, yağmur-kar-rüzgar özellikle de bol güneş almasını sağlarız, ne kadar süre, 1 yıl.

Neden? Yaş ağaçların bitkilerin malum Özsuyu var, özsuyunda şeker var, reçine var, kabuğunda gizli toksik maddeler var, barındırdığı Parazitler var. Bunlardan arınması gerekiyor. Kaynatmakla gider diye de bir kural yok. Yeterince Havalanmamışsa, eskimemişse, kurumamışsa dikkatli olmalıyız. Özsuyu içinde gizli kalmışsa suyu köpürtür, kendi üstünde de beyaz lekeler, köpükler oluşur, bunun anlamı akvaryum suyunu bozuyor demektir.

c) Ceviz olmaz çünkü kabuğunda juglon denilen bir tür kristal toksik madde barındırır. Kaynatsan, kabuğunu soymuş olsan da içinde kalır.

d) Çam olmaz çünkü özsuyu yanında ciddi reçinelidir, kessen kurutsan bile uzun süre reçinesi içinde kalır, çıkartamazsın, bitmez.

e) Akçaağaç ve Huş ağacı olmaz, sert ağaçlardır, içlerindeki yağlı maddeden özellikle Huş ağacında kurtulamazsınız.

f) Kokulu ağaçlar Sedir gibi olmaz ama... eğer öleli çok olmuşsa, denize,göle,dereye düşmüş, devrilmiş, yıllarca orada yaşamışsa, içindeki Yağı, Reçineyi boşaltmış ise, gözenekleri su dolmuş ise eve getirilir klasik işlemden geçirilir.

g) Sakıncası olmayan ve getirdiğimiz, kuruttuğumuz yurdum ağaçlarının parçalarında/gövdesinde akvaryuma koymadan delici bir aletle delikler açın ve derinde hala yaş özsu-reçine-kimyasal-küf vs var mı, gerçekten kurumuş mu kontrol edin. İçiniz rahat etmedi tekrar kaynatın ve eskimeye, kurumaya bırakın.

h) Asma üzüm kökü olur ama ağırlığına rağmen batırmakta zorlanırsınız, deli eder.

i) Topladığınız parçaları, kaynatıp kuruttuktan sonra kabuğunu soymanız ve zımparalamanız da gerekiyor, bazılarının kabuğu yaşken daha kolay soyulur.

j) Söğüt dalları suya faydalıdır, nitratını azaltır. Meşe yaprakları da aynı işe yararlar.

k) Güney Doğu Asya’dan ithal ürünler akvaryuma tanik asit bırakır, bu suyu yumuşatır, PH oranını düşürür, ilk başta su sararabilir fakat filtrasyonumuz açık olduğundan bu sarılık kısa sürede yok olur. Çiklit balık için suyun PH’ı fazla düşük olmamalıdır.

Dilerim genel bir sorunun yanıtını bilebildiğim kadarıyla toparlayabilmiş, verebilmişimdir.

Hepinize sağlıklı sulu-bitkili-canlılı, iç dekoru-düzeni internetteki güzel örnekleri görerek geliştirdiğimiz, modern-şık akvaryumlar ve keyifli hobinizin devamını dilerim.

Takashi Amano gibi yaratıcı olamayız belki ama onun, Oliver Stone ve benzerinin yaptıklarını örnek alabiliriz.
Kötü icat yapacağına iyi kopya yap, görüşünü geliştir, zamanla sen daha iyisini yap düşüncesine katılırım. [/QUOTE] hocam merhaba kekik ağacını kullanabilirmiyiz akvaryumda
Paludaryum kurarken adım adım
Merhaba dağ kekiği bitkisi akvaryum da, su içinde kullanilabilirmi?
Akvaryum Işıklandırması
Hepinize selamlar. Bu hobide biraz yeniyim,60×40×35ölçülerinde ithal, kapaklı bir akvaryumum var. Bitkili bir sistem kurmayı planlıyorum.Akvaryum kapaklı olduğu için armatür şeklinde bi ışık kullanamicam.Sizden ricam ,kapaklı bi akvaryum icin nasıl bir aydınlatma kullanmalıyım.Kapagı çıkarabilirim fakat tepe filtrem var,çok çirkin görünür.Bitkileri ise kolay bitkilerden secicem.
59x25x27 High-tech Kurulumu
[QUOTE=FTAquascaping]

Kırtasiyeden Bir adet siyah bir adet beyaz karton alıp kafama göre şekillendirdim. Led aydınlatma ise bildiğimiz şerit ledler ile yapıldı.[/QUOTE][ cok tesekkur ederim harika görünüyor...
59x25x27 High-tech Kurulumu
Merhaba harika bi kurulum olmuş ellerine sağlık..rica etsem arka fonu nerden buldun ve Nasıl yaptığını ogrenebilirmiyim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.