ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Byuzbas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2020 11:57
Son Ziyaret:
25 Kasım 2020 11:27
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak yüzbaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak yüzbaş

SON 2 MESAJI

Sump İçin Akvaryumdan Çıkış Deliği
[QUOTE=Fatih T]Madem deleceksiniz, burada dediğiniz gibi ya taban camını ya da yan camın üstüne yakın bir noktayı. Her ikisi de filtrasyonda aynı işlevi görecek önce bunu bilin. Tabandan açılan camlarda sump eğer altta olacaksa dik bir boru ile direk su sumpa ineceğinden daha dar bir boru ile bu işi yapma şansınız var. Yandan açılan camda dirsek olacağından ve sumpta yine akvaryum altındaysa 3 dirsek konulması gerektiğinden nispeten daha geniş borular kullanmanız gerekecek. Ancak olası bir açılan delik çevresinde ki su sızdırmasında delik, taban camındaysa tüm suyu boşaltabilir. Yok yan camın üstüne yakın bir noktadaysa suyun yalnızca deliğin olduğu noktasına yakın genellikle toplan suyun %25 i kadarlık bir kısmı sızacaktır. Aralarındaki mantık farkı budur. Ancak genellikle doğru yapılan işçiliklerde sızdırma sorunu kullanılan ekipmanın slikonla sıvanması esnasındaki hatadan değil, kılcal çatlakların zamanla ilerlemesinden kaynaklanır. Taban camının üzerindeki basınç, dolayısıyla stres yan cama oranla daha fazladır. Dolayısıyla doğru yapılmamış işçilikte risk taban camında daha fazladır.

Sonrasında kaldı kule sistemi ya da durso sistemi. Durso standart taşırma sisteminden farklı olarak fazlalık suyun sumpa gidişini sağlamaz, onu adeta vakumlar. Dolayısıyla hava faktörü en aza iner ve ses doğru uygulandığında sıfırlanır. Ancak bu sistemin tam olarak güvenilir olabilmesi için bahsettiğiniz hacimler için 3 delik açılması gerekir. Bunlardan birinde aşağı bakan dirsek suyun tam içinde olur, diğer dirsek fazlalık suyu atar, 3. delik kimi sistemlerde emniyet borusu kiminde ise tanka su basmak için kullanılır.

Sizin anlattığınız bilgilere istinaden delme olayına girmemenizi tavsiye etmekle birlikte, illa girecekseniz tek delik ile bu işi çözmenizi, durso ile sonrasında uygulaması tecrübe gerektiren bir sisteme bakmamanızı tavsiye ederim. Taban camınızı, yada yan camınızı deldirin, 100 lük ya da buna yakın ölçülerde (ustadaki bıçaklara göre yada fabrika) pvc kullanın. Arkadaşların gösterdiği şekilde karşılıklı kilitleme aparatlarını slikonlayarak kullanın. İniş borusu içinden de pompanın çıkış hortumunu geçirin. Bu sayede anlattığınız bilgilere göre en az başınızı ağrıtacak yöntemi seçmiş olursunuz.

Saygılar [/QUOTE]

Gayet açıklayıcı çok teşekkür ederim bir sorum daha olacak 140*55*65h bir akvaryum yaptırıyorum sağ ve sol üstten temiz su ortadan ise 2 telikle kirli su taşıyacağım. Ancak kirli suyu taşırken önüne kule sistemi yapıp alttan mı çekmek yoksa üstten mi çekmek lazım bitki + balık bakıcam.
Özel Yapım Akvaryum
Özel bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum 180-80-80h 1 ton veya 200-80-100h 1,5 ton ölçülerinde ancak internette ne kadar dolaştıysam bu ölçülerde hiçbir akvaryum görmedim. Acaba akvaryum için en boy genişlik oranı filan varmıdır. Yani kafamıza göre ölçü yaptırabiliyormuyuz ? Yoksa şu boy için şu genişlik şu yükseklik gibi sabit bir oran var mı? İçerisinde bitki ve balık besliyeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.