ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yuuji
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2022 22:17
Son Ziyaret:
21 Aralık 2022 15:51
Toplam Mesaj:
8 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İtadori Yuuji
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İtadori Yuuji

SON 8 MESAJI

100x41x51 205 Litre Balık Tavsiyesi
[QUOTE=natural49]
teşekkür ederim daha önce melek baktım ve bitkiler akvaryumlarda çok güzel duruyorlar ama baktığım bir tür olduğundan şimdi hiç denemediğim birşey olsun istiyorum bu arada apisto derken Apistogramma cacatuoides den mi bahsediyorsunuz biliyorsunuz apistolar çok çeşitli tür çok fazla [/QUOTE]

Herhangi bir Apistogramma erkeği olur gözünüze hangisi güzel gelirse.
Fluval 406 Vs Sunsun Hw-304b Hangisini Almalıyım ?
Fluval varken Sunsun konuşulmamalı bile.Tereddütsüz fluval alabilirsiniz.
100x41x51 205 Litre Balık Tavsiyesi
Yükseklik 51 ise ana tema olarak 5li 6lı tek tür melek olabilir ama ufak boylarda alın.Yanına 6lı çöpçü sürüsü,1 tane tetra sürüsü(kırmızı burun öneririm),1 tane erkek Apisto,cüce vatozlar salyangozlar ile doldurabilirsiniz.Kum olarak kuvars silis kum dekor olarak kökler kayalar bitki olarak arka sıralara sazlar kök etraflarına da basit türler eklerseniz güzel görüntü elde edersiniz.
Betta Da Görme Problemi
Isıtıcıyı ucuz az kullanılmış 2. el alabilirsiniz.Smart,Atman markalar olur.Tetra bu iki markanın bir tık üstü.Paraya kıyacaksanız kesinlikle Eheim veya Jbl alın.Tetra bu iki markanın yanına bile yaklaşamaz.
50cm 40 Litreye Ne Konulur
Canlı doğuran topuna hiç girme.Hacim az hemen üreyecekler yer kalmayacak suda.Akvaryumda kum göremedim eğer kum yoksa kum edin bir de ısıtıcın yoksa ısıtıcı edin 50 wattlık yeterli gelir.Canlı olarak tecrüben yoksa japon iyidir.Biraz daha zorlasın istersen zemine hagen eklersin birkaç tane çok basit bitki eklersin birkaç kök veya kaya.Canlı olarak tetra türlerine bakabilirsin.Limon tetra,kıiraz tetra vs. bunlar dayanıklı tetralar.Barb bakabilirsin.Direkt ayrı olarak karides bakabilirsin.Seçenek bol aslında
Sajica İç Parazit (muhtemelen)
200 litrede 10 adet sajica yavrum vardı.3 4 cm cıvarı aynı batının yavrusu.Akvaryuma ekleyeli 10 gün oldu.3 çeşit yem veriyorum ama bu yemler genelde protein ağırlıklı sadece bir tanesinin içeriğinde bitkisellik var.Balıklarım normalde akvaryuma yaklaşınca direkt yüzeye koşup yem bekliyorlar.Dün sabah aynı şekilde besledim besledikten 1 saat sonra akvaryum dip çekimi yaptım her zaman yaptığım gibi suyunu da geri ekledim.Dışarıya çıktım gece 12 gibi geri gelebildim.Normalde yemleme yapacaktım ama dipteydi hepsi ve yemezler düşüncesi ile yemleme yapmadım.Bu sabah kalktım akvaryuma gittim baktım yavrulardan bir tanesi ölmüş.Hemen akabinde diğer balıklara baktım.Hepsi bir kenara çökmüş bekliyorlardı.Bazılarının rengi kararmıştı.Ve bir tanesinde beyazımsı şeffafımsı dışkı gördüm.Direkt iç parazitten şüphelendim.Az bir yem verdim ama yüzüne bile bakmadılar.Yani iştahları da yok.1 günde nasıl olabiliyor anlamadım ama tedaviye başlayacağım.Eczaneden flagyl alıp direkt ağız yolu ile tedavi etmeyi düşünüyorum çünkü daha karantina tankı edinemedim.Ayrıca sarımsaklı yem de edineceğim.Bu hastalığın sebebini cözemedim ama kullandığım yemler kaliteli hepsi tropical marka.Yavru büyütmede de proteinli yemler öneriliyor.Bunun dışında metabolizmaları hızlı çalışsın diye su sıcaklığı da 26 derecelerde.Flagyl'yinin dozajını bilmiyorum ama balıklar küçük.Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
200 Litre Orta Amerikan?
[QUOTE=EmreKircan]Sajica ve rainbow canlı doguran ile bakılmaz. Patates ederler . Tetraların hızlı türleri ile bakılabilir. Sadece ciklet türlerini birlikte bakın. Hacim düşükse kendi aralarında bölge kavgası edeceklerdir.[/QUOTE]

Yok tetra ve canlidoguranlara beraber tutma gibi bir amacim yok zaten sadece diger cikletlere gore daha bariscil olduklari soyleniyor ozellikle rainbowun bu yuzden ekledim.Evet sadece saydigim ciklet türlerini ekleyecegim.Her balık türünden 1 tane olucak yani balik basina asagi yukari 50 litre.Bir de sunu merak ediyorum diyelim erkek sajica aldim yanina disi rainbow koydum,zebranin da disisisini aldim ama ates agiz erkek.Problem olur mu? Baliklari sadece erkek veya sadece disi seklinde mi almaya calisayim?
200 Litre Orta Amerikan?
Merhaba 200 litrelik bir tanka basit,barışçıl sayilabilecek orta amerikanlar koymak istiyorum.Aklımdaki türler:
Rainbow
Sajica
Zebra
Ateş Ağız
Sajica ve Rainbow yeterli hacimde tetralarla,canlı doğuranlara bakılabiliyor diye biliyorum,zebra biraz sert,ateş ağız ise sessiz sakin bir balık diye geciyor besleyenler de bu şekilde yorumlar yapmış.Bu 4 türü beraber aynı tanka koyabilir miyim? Koyamazsam hangileri beraber yaşayabilir?Ufaktan mı almalıyım yoksa büyük de alabilir miyim?Dekor tavsiyeleriniz nelerdir?
200 litrede başka türler de bakabilirim ufak bir malawi grubu gibi.Sizlerin de tür önerilerinize açığım.Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.