ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hakan gün
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2007 11:40
Son Ziyaret:
02 Aralık 2009 23:52
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan gün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan gün

SON 10 MESAJI

Maximum 300 YTL
arkadaşlar aslolan canlının hayatıdır,işin maliyeti değil.bugün 300 ytl'ye kurduğunuz akvaryumada 3000 ytl'kurduğunuz akvaryumada sürekli olarak bütçe ve zaman ayırmak zorundasınız.ben geç olsun temiz olsun mantığından yanayım.canlılara ayırdığımız bütçeyi erteleyip teknik ekipmana harcayalım.200 ytl'ye kavanoz kadar akvaryumlar satılıyor bunun yerine 200 ytl'ye 2.el uygun boyutlarda akvaryum alınabilir sonraki süreçlerde ise gerekli ekipman yavaş yavaş tedarik edilir canlıları gerekirse 3 ay sonra ekleyelim bir zararı varmı? ama işe sağlam bir sistemle girmenin hiçbir zararı yok.zaten deniz akvaryumu forumlarında öğrenmemiz gereken en önemli şey sabır yazmıyormu? işte öğrenmeye buradan başlayalım ne zararı var?forumları okuyorum 50 litrelik akvaryumum var ama damacana masraflı çeşmeden doldursam olmazmı diye soru ve olurdu olmazdı gibi cevaplarla sürüp giden bir tartışma okudum.yani en temel ihtiyaç için bile 10 ytl harcamaktan kaçarsak bu hobiyi nekadar sağlıklı sürdürebiliriz? iki gün sonrada yemler çok pahalı diye ekmekmi kırıntılayacağız içine?alternatifler tabii ki vardır ama bence en iyi alternatif iyi bir zemin hazırlayarak bu işe girmektir.maliyet ise 2.el forumları takip ederek minimum'a indirilebilir.ama önce sisteme yatırım.
Maximum 300 YTL
insanlar yakında kavanozda palyanço besleyecek gibime geliyor.allahtan fiyatları japon balıklarına göre daha pahalı.aslında bu hobinin en güzel yanı pahalı olması.inanın eğer ucuz olsaydı heryerde telef olan canlılar ve telafisi olmayan bir eko sistemle karşı karşıya olurduk.bundan kastım parası olmayan yapmasın gibi bir anlayış kesinlikle değil fakat insanlar maddi açıdan değerli olmayan birşeye gerçekten değer vermiyor ölürse yenisini alırız mantığı.heryerde ben yaptım oldu düşüncesi hakim.bir insanı alın kapatın bir odaya önüne verin bir tabak yemek bir bardak su yaşıyormu?yaşıyor.
 
yaşamak denirse.
damsel çiftleşme
volkan bey merhaba ne oldu yumurtalar? çıktımı?
fotosentetik olmayan mercanları yazarmsnz acaba .
barış bey domates anemonu daha çok geceleri aktif olan bir canlı.haftada 1-2 kere karidesle besleyebilirsiniz.tube worm'u akıntı alan bir yere koyarsanız onuda sorunsuz yaşatabileceğinizi düşünüyorum.
gerçi bizde çok yeniyiz bize söz düşmez ama yanlışımız varsa ustalar düzeltir Smile
hakan gün2007-04-16 11:10:59
Nano deniz akvaryumu
merhaba
 
arkadaşlar ben olsam buna yapacağım masrafın üzerine biraz daha ekler daha büyük bir akvaryum kurardım.okan beyin dediği gibi değerlerini sabitlemek sizi hayli uğraştıracaktır.zaten süre içerisinde bu akvaryum size yetmeyecektir.gördüğünüz hemen her canlı sizi cezbedecek,almak isteyeceksiniz ama akvaryumunuzun ölçüleri buna izin vermeyecek.ozaman keşke daha büyük olsaydı diyeceksiniz.bence önceden yapmak daha akıllıca olur.eğer daha büyüğüne bütçeniz el vermiyorsa yavaş yavaş yapın acele etmeyin.konu tuzlu su olunca öğrenmemiz gereken en öncelikli şey sabır.2. el forumları takip edin inanılmaz fiyatlara uygun boyutlarda sistemli akvaryumlar olabiliyor. mesela buna vereceğiniz 250 ytl ye çok güzel sistemli,mobilyalı,uygun ölçülerde bir akvaryum bulabilirsiniz.daha sonra yavaş yavaş motorları alın,daha sonra ps vs. derken güzel ve tam tesisat bir akvaryuma sahip olursunuz.unutmayın,ne kadar büyük akvaryum okadar kolay bakım.
Eminönü anılarınız
arkadaşlar merhaba
 
bence alış-veriş yaptığımız esnafın öncelikle işini ne kadar ciddiyetle yaptığına dikkat etmeliyiz.tabiiki herzaman düşük maliyetle  almak istiyoruz ama ucuz ürün iyi ürün,yada pahalı ürün iyi ürün gibi bir anlayış hiçbir zaman olmamalı.bende esnafım ve esnaflık yaptığıma inanıyorum.evet ürünlerim pahalı ama kesinlikle bozuk-kötü ürün satmıyorum.müşteri ona yönelse dahi bu mal kötü/eski siz almazsanız zaten çöpe atılacak diye uyarıyorum.illaki onda ısrar ederse enaz%50 indirim yapıyorum.bir malın bir maliyeti vardır ve esnaf bu maliyet üzerinden kar yapmak zorunda.yoksa işini döndüremez.ama bu kar 1'e alıp 1000'e satmak anlamında kesinlikle değil.hele hele zaten bozuk olan yada kullanılsa dahi uzun ömürlü olmayacak,müşterinin elinde kalacak malı fahiş fiyatlarla satmak hiç değil.müşteri benim dükkanıma giriyor şu ürün ne kadar 90 lira ama diyor karşı dükkanda 30 lira peki diyorum ürünü gördünüzmü? tamam diyor siz 60'a verin.yani karşı dükkanın iki katı fazlasına benden almayı tercih ediyor.sonraki konuşmada ortaya çıkıyorki daha önce oradan almış ama aldığına alacağına pişman olmuş.
yani arkadaşlar ne alacağınızı biliyorsanız ve az-çok fiyatını biliyorsanız kazıklanmak söz konusu değildir. müşteri herzaman en iyisini ve en ucuzunu ister bizde toptancıdan mal alırken yada dışarıda başka bir esnaf arkadaşımızdan bir ürün alırken en iyisini ve en ucuzunu istiyoruz.ama bakıyoruz ürün iyi fiyatı iyi daha fazla pazarlık yaparak malı öldürmenin karşımızdaki esnafın ekmeği ile oynamanın anlamı yok. benim semtimdeki herzaman uğrayıp selam verdiğim akvaryumcu at107 için 110 ytl istedi eminönünde at107+at 103'ü 95 ytl ye aldım üstelik 10 taksitle. ben müşterime asla bir seferlik bakmam.herzaman en iyisini en ucuza vermek için çalışırımki işi olunca tekrar bana gelsin.çünkü bu şekilde dükkanımızı ayakta tutabileceğimize inanıyorum.ama neden diğer satıcılar bu gözle bakmaz anlamış değilim.
 
esnaflık zor zanaat...
Royal Dottyback

volkan bey merhaba

 bu soruyu kafamda soru işaretleri olduğu için sordum.insan beslediği canlıdan yavru almak istemezmi  ama şimdilik türleri tanımaya çalışıyorum.çok ilginç canlılar var ne yapacağını hangisinden besleyeceğini şaşırıyor insan.mesela niger trigger.kendimi tutmaya çalışıyorum ama sabrında bir sınırı var allahtan avrupa yakasında bildiğim biryer yok

teşekkürler iyi dilekleriniz için.

Royal Dottyback

bahadır bey merhaba

birtane almış bulunduk sağolsun kayaların arasından pek çıkmıyor  bu arada maroonların arası çok çok iyi. ilginçtir daha önce başına gelen varmı bilmiyorum dün akşam anemona karides vermek istedim biri elimi anemona yaklaştırdığımda fena halde saldırdı. bir iki ısırık yedik.şaka maka insanın canınıda acıtıyor .

Royal Dottyback

merhaba

arkadaşlar akvaryuma 1 bubble anemon ve 1 adette royal dottyback ekledim.yanlız sitedeki omurgalılar bölümünde okuduklarım biraz kafamı karıştırdı.bu türün akvaryumda üretilebildiği  ve aşırı agresif bir tür olduğu için tek beslenmesi gerektiği yazıyor. bu balık tek başına nasıl üreyecek . yani buna bir eş almalımıyım?yada alırsam maroonlarda yaşadığım sitresi tekrar yaşamama sebep olabilirmi?

canlı kaya yapılabilir mi? resimli
[QUOTE=BursaspoR]

Normal,bildiğimiz kayanın canlı kaya olacağına hiç akıl erdiremedim doğrusu.Bilen bir arkadaşımızın bu konuya açıklık getirmesini rica ediyorum.

Saygılar,

[/QUOTE]

arkadaşlar dağdan bayırdan toplanan kayalar canlı kaya olabilme özelliğine sahip ise neden tonla para veriyoruz? kg.8 usd az para değil enazından benim için. ekolojik denge'de ayrı bir konu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.