ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
keremunlr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2022 23:06
Son Ziyaret:
30 Aralık 2022 17:06
Toplam Mesaj:
6 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem Ünlüer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem Ünlüer

SON 6 MESAJI

Betta İçin Filtre Önerisi
Merhaba tekrardan 10 litrelik akvaryum buldum bir tanıdığımdan. Şu an olan betamı ona aktaracağım. Bunun için filtre olarak ne önerebilirsiniz?
Betta İçin Filtre Önerisi
Merhaba ben yaklaşık 2 aydır Betta balık besliyorum. Akvaryumum 4 Litre haftada bir su değiştiriyorum her gün besliyorum ama tek tip yem ile besliyorum. içinde şu an sadece ısıtıcı var. Balığımın kuyruğunda beyazlama vardı bacto fish kullanıyorum şu an. Akvaryumumu ileride büyütüp bitki vb alacağım ama şu an hangi filtreyi almam gerektiğini bilmiyorum. Hava motoru ile çalışan pipo filtreleri kullanmam zor olur çünkü çoğu sesli çalışıyor ve uyuduğum odada bakıyorum. Aklımda Dophin SFP16 modeli var. Bir de internetten temin edebileceğim hazır yem olarak ne temin edebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Balığım Hafif Yan Yüzüyor
[QUOTE=OnlyBetta]

hayır kesinlikle iç filtre almayın onun yerine en küçük pipo filtre ve sessiz tek çıkışlı bir hava motoru alın pipo filtreyi ona bağlayın, iç filtrede çok akıntı yapar akvaryumunuzda bettayı yorgun düşürüp öldürür.[/QUOTE]
Araştırıp bunu buldum uygun mudur sizce? Bir de en az kaç W değerinde hava motoru alayım? Yeni başladığım için çok fazla bilmiyorum kusura bakmayın. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237655/221220220053141.jpg[/IMG]
Balığım Hafif Yan Yüzüyor
[QUOTE=NahTur]
Çakıl taşları beyaz bile olsa salınım yapabiliyor. Dere kumu almışken birde bakımı kolay bir canlı bitki koyun tilki kuyruğu olur, elodea olur, gerçek bitki , mis. Elodea'yı kuma ekmeye bile gerek yok . Suya bırak uzar. Bir de tek çesit değilde bi kaç çeşit yemle beslenirse canlı daha sağlıklı olur. Çok çeşitli ama az besleyin. Kumda yem artığı birikmesin.
Haftada iki kez dip çekimi, dinlenmiş su ekleyin. 5 litre azmış yalnız. İlerde daha büyük bir akvaryum alırısınız. Ben 10 litreden az tankta beta beslemedim.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim. Bir de İç Filtre almama gerek var mı? İnternette benimki gibi küçük akvaryumlar için Sunsun HJ111B İç Filtre 200 L/h 2W model bir filtre buldum.
Balığım Hafif Yan Yüzüyor
[QUOTE=NahTur]
Merhaba, öncelikle akvaryumunuzda doğal olmayan ne varsa çıkaran mesela plastik bitki gibi. Sanırım çakıl taşları da mavi boyalı gibi. Onlarda salınım yapıyor olabilir . Bu sebeplerden dolayı balığınız zehirleniyor olabilir. En temizi sarı dere kumudur. Betalarda yan yatma ve şişip yüzememe kabızlıktan da kaynaklanıyor olabilir. Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun ve biraz ezip akvaryuna atın ama fazla değil yalnızca bir tane bitirince bir tane daha . Ama özellikle doğal olmayan bitki kum süs gibi şeylerden uzak durun. Kolay gelsin.[/QUOTE]
Çakıl taşları beyaz renk bir problem olur mu bilmiyorum ama dediğiniz gibi sarı dere kumu alacağım. Akvaryumum 5 litrelik ve 1 tane betta besliyorum. Şu an sadece ısıtıcım var başka ne almamı önerirsiniz?
Balığım Hafif Yan Yüzüyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237655/211220222308201.jpg[/IMG] Merhaba fotoğrafta gördüğünüz gibi Betta balığım yan yatıyor. Arada böyle yapıyordu ama düzeliyordu artık korkmaya başladım sizce ne yapmalıyım? Küçük bir akvaryumda besliyorum. Akvaryumda sadece ısıtıcı var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.