ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
utkuuuuu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2023 22:19
Son Ziyaret:
06 Kasım 2023 08:34
Toplam Mesaj:
7 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
UTKU EFE ERTEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

UTKUUUU

SON 6 MESAJI

Çöpçü Balığım Yan Yatıp Daireler Çiziyor
Merhaba akvaryumumu kuralı 3 hafta oldu 56 litre 27 balık var su değişimlerini günü gününe yapıyorum fazla yem vermiyorum bugün baktığımda çöpçü balığım yerde yan yatıyordu dürttüğüm titreyerek daireler çizmeye başladı ve dipte yatay şekilde hareket edip bir süre yan şekilde hareketsiz kalıyor napmalıyım diğer balıklara bir şey olurmu ve çöpçüm ölürmü ?
Yeni Kurduğum Akvaryumumda Problem Varmı
[QUOTE=Rhyno]

Buradaki malzemerden water regülatör ve bacteria feeder yazan malzeler dışındakiler gereksiz sayılır. İchthyo beyaz benek için kullanılır. Crystal water dedikleri ürün su berraklastirici ama zaten bakteriyel döngüsü oturmuş akvaryumda su berrak olur.

Bacteria feeder bakteri kültürü değil bakteri besinidir adı üstünde. Olan bakteri popülasyonunu arttırmak için kullanılır. Örneğin bakteri kültürü kullandıktan 24 saat kadar sonra şişe üzerinde yazan oranlar kadar eklenir.

Water regülatör ile bacteria feeder arasındaki şişenin ne olduğunu çıkaramadım.

Balık kaybını önlemek için dinlenmiş su ile iki üç günde bir %40-50 arasında su değişimi yapın hem sudaki amonyaki uzaklaştırmış olursunuz hem de fazla tuzu.


Daha önce de dediğim gibi boyalı kumu çıkartmanızda fayda var suya salınım yapıp balıkları yavaş yavaş zehirler.
Birde iç filtre yanına pipo filtre kullanırsanız daha iyi olur.


Yem olarak ahm yerine sera,tetra,dajana, tropical gibi kendini ispatlamış markaların yemlerini kullanmanız balıklarınızın sağlığı için daha olumlu olur. Ama yinede mümkünse canlı yükünü azaltmanızı tavsiye ederim.

Son olarak bu ürünleri aldığınız yer mi tavsiye etti?[/QUOTE]. Evet aldığım yer bakteri kültürü demişti birde
Yeni Kurduğum Akvaryumumda Problem Varmı
[QUOTE=Rhyno]


Merhaba.
Buna benze bir konuyu daha önce açtınız.

En baştan itibaren yazıyorum.
1- Akvaryuma tuz koymuşsun vatoz 1 dakika bile yaşadıysa otur dua et. Deniz akvaryumumu bu bu kadar tuz atıyorsun yada hastalık mı var kim dedi tuzu at diye.
2- Daha öncede açtığın konuda aynısını yazdık bakteriyel döngünün oturmadığını çok erken ve çok fazla canlı yükü eklediğini ve filtrasyonun yetersiz olduğunu.

Yanlış ve yetersiz olan kısımlar.
Akvaryum neredeyse baştan aşağı yanlış. Hepimiz bu hobiye başlarken hata yaptık fakat yazılanlara kulak asılmamış gibi geliyor bana.

Öncelikle balıkları elden çıkartma şansınız varsa çıkartın.

Şimdi akvaryum tabanındaki renkli kumları lütfen çıkartın. Plastik bitkiyi de çıkartıp atın.

Lav kırığı ve nötr bir kum alın.
Akvaryumu boşaltıp dediğim taban malzemelerini kullanın.

En revaçta olan kumlar hagen(siyah) kumlardir. Lav kırığı üzerine siyah kum serin. Hem balıkları daha iyi gösterir hem akvaryum daha şık durur.

İkinci olarak bir dış filtre edinin iç filtreyi çıkartın. Dış filtre alamıyorsanız iç filtre yanına pipo filtre alın.

Elinizdeki bakteri kültürü ve diğer ürünlerin fotoğraflarını atın. Hanisini kullanıp kullanmayacağınızı söyleyelim.

Birde rica ediyorum benzer konuları açıp konu kirliliği yapmayalım.

[/QUOTE]



Merhaba Akvaryumu boşaltma gibi bir şansım yok balıklarıda elden çıkaramam Ama bana lütfen yardımcı olun bunları yapmadan çözüm bulmak istiyorum balık kaybetmek istemiyorum Kullandığım yem ve ilaçlarında görselini ekliyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240957/101020232336361.jpg[/IMG]
Yeni Kurduğum Akvaryumumda Problem Varmı

Merhaba arkadaşlar akvaryumumu 6 gün önce kurdum akvaryumum 65 cm 56 litre bitkisiz 100w ısıtıcı sobo wp950f iç filtre kullanıyorum ilk 2 gün akvaryumumu içi boş bir şekilde iç filtrem ve ısıtıcımı çalıştırdım 3.gün su düzenleyicimi ve bakteri kültürümü tuzumu ekledim yaklaşık 6 7 küp tuz 70 damla bakteri kültürü 50 damla su düzenleyici damlattım ve bir gün daha boş bir şekilde filtre ısıtıcı çalıştırdım 3.günün sonunda balıklarımı almaya gittim 9 adet lepistes 10 adet transgenetik tetra 5 moli 2 melek 1 vatoz 2 çöpçü şeklinde hepsini aşılayıp koydum önce vatozumu sonra melek balığımı kaybettim aldığım petshop balıkların 10 1 ini kaybedebilirsin dedi akvaryumu yeni kurduğum için şuan balıklı şekilde 3. günün sonundayım sadece 2 kayıp verdim bu beklendik bir şeymi ve normalmi ? balıklarımın hepsi çok aktif strese girenler yok melek balığım ve bir tane moli balığım çok durgun sadece azar azar yem veriyorum amonyak patlaması olmasın diye günde 1 defa yemliyorum 1 gün pul 1 gün toz şekilde akvaryum sıcaklığım 27 28 arasında eksik bir şeyim varmı yaptığım yanlış veya akvaryumda bir anormallik varmı ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240957/091020232018411.jpg[/IMG][EDIT]utkuuuuu,2023-10-09 20:21:55[/EDIT]
Yeni Kurduğum Akvaryumda Ters Giden Şeyler
Merhaba akvaryumdaki problem yok şuanda yukarı çıkıp hava almalar felan gözle görülür bir sıkıntı varsa söylermisiniz akvaryumu kurmadan öncede 70 damla kadar bakteri kültürü attığımı belirtmek istedim bakteriler oluşsun diye full ısıtıcım çalıştı ayrıca filtremde sobo wp 950 f kullanıyorum iç filtre.
Yeni Kurduğum Akvaryumda Ters Giden Şeyler
Merhaba. Hobide yeniyim akvaryumumu yeni kurdum. İç filtre sobo wp 950F kullanıyorum ve 100W ısıtıcı 28 derecede sabit her şey açık şekilde 2 gün çalıştırdım. Balık yokken sonra bakteri kültürü deri losyonu döküp 1.5 gün daha beklettim. Yani 3.5 gün suyum dinledi sonra balıklarımı almaya gittim. Akvaryum ölçülerim 65x30x25 56 litre içine 2 çöpçü 10 trans genetic tetra 2 benekli moli 1 kılıçkuyruk moli 3 karışık moli 9 lepistes 2 melek 1 vatoz yani toplam 30 balık koydum. Aldığım petshop 10\1 ini kaybedersin dedi. Balıkların akvaryumu yeni kurduğum için şu ana kadar bir melek ve 1 vatoz kaybettim. 3. günün sonunda normal mi? Bir de asıl konuyu açma sebebim benekli molilerim suyun üstüne çıkıp ağızlarını açıp geri iniyorlar ve aynı hareketleri yapıp geri yukarı çıkıyorlar. Melek balığım da aynı şekilde hep ağzı açık ve çok hareket etmiyor. Moli balıklarım hep kenarda aşağı yukarı çıkıyorlar. Hiç akvaryumun ortasına gitmiyorlar sebebi nedir? Balık kaybetmek istemiyorum. Lepisteslerim ilk günlerde hep suyun üstünde yüzüyorlardı. Ama yavaş yavaş ortalara inmeye başladılar. Normaldir herhalde. Bir de melek balığım yem yemiyor. Bunların sebepleri nelerdir? Yanlış bir şey yapmış mıyım? Görüşlerinizi bekliyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.