ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marlo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2023 13:22
Son Ziyaret:
21 Saat 32 Dakika önce
Toplam Mesaj:
68 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak e d
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak e d

SON 10 MESAJI

Salyangoz İstilası
[QUOTE=barisak89]Marlo çok teşekkürler. 5 helena attım akvaryuma ama iş kontrolden çıkmaya başladı. Heryer minare salyangozu oldu. Binlerce. Akvaryumu bozmaya da kıyamıyorum. Çok güzel anubiaslarım var. İnsanın morali bozuluyor. İlaç atmak da istemiyorum. Bilemedim ne yapacağımı.[/QUOTE]

1 ay sonra tekrar konuşalım, salyangozlardan hiç kalmadığı için üzüleceksiniz :))
Salyangoz İstilası
Helena salyangoz konusunda genellikle 1 tane yetmez yazılmış ancak ben 70 litre akvaryumumda adi salyangozlar ve yumurtaları artmaya başlayınca 4 adet helena ekledim. 1 hafta içerisinde salyangozlardan geriye sadece boş kabuklar kaldı. Benim tavsiyem 1 ya da 2 tane ekleyin, zaten hızlıca tüketiyorlar. Bir yandan minare ya da adi salyangozlardan da bence tankınızda kalsın, hem mekanik temizlik yaparlar hem de düzenli olarak üreyerek helenalara da besin olurlar.
İç Filtre Modifikasyon İçin Yardlm Lazım
[QUOTE=Rangemax77]
İç filtrem iki bölmeli alt bölmedeki biyolojik süngeri çıkarıp seramik/ aktif karbon çevresini de elyaf ile sarmayı düşünüyorum. Sizce bu attığım fotoğraflardaki partikülleri toplar engeller mi yararını görür müyüm ? [/QUOTE]

Seramik ve karbon, bahsettiğiniz partiküllere fayda etmez. Seramikler; üzerinde bakteri kolonizasyonu oluşması için, aktif karbon ise mikroskobik ölçüde partikülleri ve zararlı organik maddeleri ayrıştırır. Eğer gözle görebildiğiniz partiküllerden kurtulmak istiyorsanız, elyaf / sünger gibi mekanik filtrasyon ürünleri kullanmanız gerekiyor.
Akvaryum Yapıyorum
Elinize sağlık, ilgiyle takipteyim [:iyi:]
İthal Mi Yerli Mi ?
Karnı nerede doyuyorsa oralıdır. :)
Akvaryumum Beyazsimsi Bulanik
[QUOTE=lepistesciçocuka]Akvaryumum 1 aylik 30-40 tane yavru lepistesim 5-4 tane salyongoz 4 çöpcü 1 vatozum var akvaryumcudan bakteri kulturu otursun diye aqua start bakteri coğaltici bide adamin verdigi akvaryum için saf bakteri aldim cok az ama ben sabirsiz biri oldugum icin her gun en az azda olsa adamin verdigi saf bakteriden koymustum nasil toparlanir yardimci olabilirmisniz (not aksamlari yatmadan once motoru kapatiyorum sabah yine aciyorum)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241283/071120231626231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241283/071120231626301.jpg[/IMG][/QUOTE]

Eğer motor dediğiniz filtre ise kapatmayın, hep açık dursun. Saf bakteri nedir bilmiyorum. Yeni kurulan akvaryuma bakteri kültürü eklemek yanlış bir hareket değil. Eğer anlattıklarınızdan farklı bir şey yoksa filtreyi devamlı çalıştırmaya devam edin, haftalık olarak %20-25 civarında su değişimi yapın. Su değişimi yaparken ekleyeceğiniz yeni su dinlendirilmiş ve akvaryumdaki suyun sıcaklığına yakın olsun. Bakteri kültürünü su değişimlerinden sonra ufak miktarlarda eklemeye devam edebilirsiniz.
Dış Filtre Önerisi Yeni Akvaryum İçin
[QUOTE=savliusta32]Amaç hava motoru kullanmak değil dış filtre tek başına oksijen sağlıyormu onu diyorum[/QUOTE]

Oksijen için harici bir ürün daha kullanmanıza gerek yok, su filtreden akvaryuma suyun üzerinde titreşim / akıntı olacak şekilde geliyorsa suya yeterli oksijeni sağlamış olursunuz.
Moli Ve Tatlı Su Midyesi
Selamlar,

Böyle bir işlem yapmanıza gerek yok, geçtiğimiz yaz aylarında mideyelerin 28 dereceye kadar yaşadıklarını tecrübe ettim. Aynı balıkları akvaryumunuza eklemeden önce nasıl suya alıştırıyorsanız, midyelere de aynısını yapmanız durumunda adapte olacaklardır. Suya gerçekten faydası büyük ama bitkili bir akvaryumunuz varsa muhtemelen pişman olacaksınız çünkü devamlı kumun içerisinde gezip bitkileri söküyorlar.. :)
Tavsiye
Akvaryumunuzun hacmi verdiğiniz ölçülere göre 96 lt oluyor. İdeal filtrasyon için, filtrenin suyu saatte min. 4 defa döndürmesi gerektiği bir çok kaynakta paylaşılmış. Bu durumda sizin 1 saatte 400 lt civarı su döndürme kapasitesi olan bir filtre tercih etmeniz gerekir. Seçiminizi bu şekilde yapabilirsiniz.
Transgenetik Tetra Neden Sevilmiyor?
[QUOTE=MasterChiefHakan]

Hâlâ var o tür muameleler. Severyum balıklarına lazer ile kırmızı dudak yapıyorlar.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231847/311020220953271.jpg[/IMG]



İnsanların da hayvanlar gibi üretilmesi fikrinizi iğrenç, etik olmayan, ahlak ve din ilkelerine aykırı bulduğumu belirtmek istedim. Siz ya ne dediğinizi bilmiyorsunuz, ya da dediğinizin sosyal boyutunu hiç düşünmediniz. İnsan hakları evrensel beyannamesinde, AİHM'nin kararlarında, etik ahlak kurallarında ve anayasamızda en temel insan hakları arasında olan neslini devam ettirme yani üreme hakkını kendi mantığınıza göre yok sayıyorsunuz, özel yaşama ve aile hayatına kısıtlayıcı müdahaleyi mubah görüyorsunuz. En iyisi siz gidin "Uyumsuz" gibi bilim kurgu filmlerini izleyin, size göre mantıklı genele göre mantıksız olan düşüncelerinizi hoyratça dile getirmeyin.[/QUOTE]

İnsanların da hayvanlar gibi üretilmesinden bahsedilmemiş ki. " Güçlü olan iyi özelliklere sahip olan bireylerin üremeye teşvik edilmesi lazım " ifadesi kullanılmış. Yani labaratuarda üst insan yaratalım gibi bir düşünce yok ortada. Burada etik dışı, dine aykırı, ahlak sınırlarının dışında ve insan haklarına aykırı herhangi bir durum yok bence.

[EDIT]marlo,2023-11-02 12:04:23[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.