ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hascu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2023 11:00
Son Ziyaret:
07 Şubat 2024 21:38
Toplam Mesaj:
31 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
30 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan öncu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan öncu

SON 10 MESAJI

Dış Filtreli Akvaryumda İç Filtreye İhtiyaçvar Mı
Bitki işine girmeyin cikletler devamlı kumları kazar hem balıklar büyüdükçe dahada zorlaşacak yer kavgaları kovalamacalar bitkiler darmadağın olur.Çok istiyorsanız eğer kayaların üstüne kum istemeyen taşa bağlanan cikletlerin yemeyecek tür bitkiler araştırın isterseniz.Dıs filtrenin karşısında iç filtre kalsa daha iyi olur pislikleri filtrenin çekiş borusuna üfler ben öyle yapıyorum.
Su Asansörü İçine Elyaf Koymak
Slm arkadaşlar eilmde hamburg filtrenin borusu var.Borunun içine elyaf koyup su asansörü şeklinde kullanmak istiyorum.Hem su temizliği yapacak hemde şelale görevi.İnternette hiç raslamadım böyle yapana.Yorumunuz ne olur.[EDIT]Hascu,2024-01-28 11:04:42[/EDIT]
Bu Şapşik Neden Böyle Yüzüyor
O duruma gelmiş balığı kurtarmak çok zor.Balığın karnı patlıyacak gibi şiş.Dropsy olmuş gibi duruyor.
Dekor Değişikliği
Çok güzel olmuş yalnız arka planda galiba dış filtre borusu sırıtmış.Derecenin yanina çekseniz daha güzel durur.
Guramiler Tabana Çökmesi
Balıkları gözlemlediğimde devamlı kuma cama sürtünüyorlar.Durgunlukları dibe çöküp dinlenmeleri ondan heralde.Vatozlarda aynı şekilde kendilerini silkeliyorlar kuma sürtünüyorlar.Balıklar ufak 3cm.Kendiliğinden geçermi neyapmam lâzım bilemedim.
Guramiler Tabana Çökmesi
Slm arkadaşlar 100 lt akvaryumda 10 adet gurami 2 vatoz var.Guramiler 1 haftadır arasıra tabana çöküp 5 dk felan dinleniyor gibi hareketsiz kalıyor.Çoğu gurami bunu devamlı yapıyor sonra normal yüzüşe geçiyorlar.Yem yemeleri ıştahlı hatta neredeyse elime atlıyorlar.Balıklar hastamı acaba çözemedım yoksa guramilere has bir davranışmı.
Yeni Ciklet Akvaryumu
1 erkek 4 dişi ıcemen ve leopar vatoz besleyebilirsin.Leopar vatozları amerikan türlerinyle bile besliyorlarki iceman ciklet en uysal tür renkleride çok güzel.
Yeni Cüce Gurami Akvaryumum
Aslında uzun zamandır bitkileri araştırıyorum çınar ve gül çok hoşuma gidiyor birde büyük yapraklı anubias.
Kumu internetten sipariş ettim sarı 0.2 numara kum görselliği çok güzel ama başıma bela oldu camlara toz halinde yapışıyor.Çok ince katman bırakmayı düşünüyorum veya siyah hagen kum alacağım.Su mercimeği alacaktım ama oda akvaryumun ışığını kapatır diye vazgeçtim gündüz akvaryumun üstü sadece cam yukardan aydınlık geliyor.
Yeni Cüce Gurami Akvaryumum
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Kumu çıkarıp bakımı kolay sıcağa dayanıklı bitkileri saksılara dikecem.Bitki fiyatları bile el yakıyor.Akvaryumda her istedığımizi gerçekleştirebiliriz ama malesef fiyatlar çok pahalı.Bazen maddi durumumuz el vermiyor.Antalyada bile akvaryum ve balık satışı olmadığından çoğu akvaryumcu balıkları kaldırdı.İnsanlar alamıyor diye.
Oscar(astronot) Balığı İçin İdeal Şartlar.
Tek bir astronot yerine çift alsan daha iyi değilmi hem sen hem balık sıkılmaz.Veyada yavrudan 4 veya 5 tane al eş tutan olursa diğerlerini verirsin.Bende yeni akvaryum kurdum son anda astronot akvaryumundan vazgeçtim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.