ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brdn03
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2007 18:51
Son Ziyaret:
29 Haziran 2011 20:30
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cenk korkmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

düşük ph

Bugün ph derecesini ölçtüm. 7.0 lerde cıktı. Yunus ve sp besliyorum ve sürekli kayıp veriyorum. Kullanmadıgım ilaç herhalde kalmadı. Sizce ph düşük mü düşükse nasıl yükseltebilirim?

halongan2007-07-31 22:58:26
Süpriz yavrular
Cevap yazan arkdaslara tesekkürler. İnşallah dilekleriniz yerine gelir.
Süpriz yavrular
4 Gün önce 15 gündür agzında yumurta olan snow prensesimi ayırdığımı yazmıstım. 1 Saat sonra baktıgımda agzı bos oldugunu ve yerden bıseyler yemeye calıstıgını gorunce yavruları yuttugunu zannettim ve ana tanka geri koydum. Daha önce hiç yavru deneyimim yoktu. Dün aksam eve gittigimde yavru akvaryumuna gözüm takıldı. Bir adet yavru gördüm. Hemen akvaryumun ısıgını açtım birde ne göreyim. Kaya ve kabukların altı yavru dolu nihayet mutlu son. 15 kadar sayabildim ama daha fazla da olabilir. 3 gün boyunca hiç farketmemişiz çok heyecanvericiydi. Atman f201 iç filtre var biraz actım cok fazla akıntı olustu ama canavar gibiler keratalar. Yem ezip verdim  acıkmıslar hemen saldırdılar. Zaten bir arkadas bana cevap olarak 15 günlükse yumurtadan cıkmıstır keselerı de az kalmıstır dıye yazmıstı ama bakmak hiç aklıma gelmedi. Sonunda bende yavru aldım.  Mutlu son....
yem yemedı ve öldü

Yanıtlarınız için tesekkürler. Kaliteli yem kullanıyorum ayrıca 15. gün ayırdıgım balıgım 1 saat sonra agzı boş bir şekilde yerdekı kırıntıları yemeye calısıyodu. yavru aradım akvaryumda ama bulamadım. Zaten karnı çökmus s.prensesim hemen ölmedi dediginiz gibi.   Ana tanka baktobur doksem saglıklı zannettigim diger balıklarıma zararı olurmu. Aralarında karnı cokmus bırkac balıgım daha var. Yakalayıp ayırmak cok zor oluyo.

yem yemedı ve öldü

S.prensesım yavrularını yuttuktan sonra bı daha yem yemedı. Karın kısmı gittikçe zayıfladı ve bu sabah öldü. Yem yememe sorununu nasıl çözebılırım? Birde snov prensesım ikinci yavrularını da attı . 15. Gün ayırdım hemde hiç ürkütmeden ayırdıgım akvaryumun suyunuda kendı yasadıgı akvaryumun suyundan doldurdum 2 saat sonra agzında hiç yavru kalmadıgını gördüm. Bu ikinci hüsana ugrayışım. Daha hiç yavru alamadım.  Acaba nerde yanlış yapıyorum. Yakalama işinide 2 lt lik pet şişeyi dibinden kestim ve balıgı pet şişeye hapis ettim ürkmeden yakaladım suda pet şişe gözükmedigi için çok kolay oldu.

Yunuslar kaç cm iken yavrular?

Dişi ile eş aldı sanırım birbirlerinin etrafında dönüp duruyolar ve kimseyi yaklaştırmıyolar kendilerine 8 yada 10 aylıklar galıba ikiside aynı boydalar.   Akvaryumum baya bi kalabalık nasıl eş aldılar bende anlamadım. Bildigim kadarıyla yunuslar kalabalıgı sevmezler.Bolca saklanma yerı olmasına ragmen açıklık bir yeri sahiplendiler nedendir anlamadım.

Yunuslar kaç cm iken yavrular?

Siteden geçen hafta aldıgım yunuslardan bir erkek titreyerek kur yapmaya basladı ve dişinin yanına kimseyi yaklaştırmıyor ama bence daha küçükler 10 12 cm kadar sizce damızlık olmuşlarmıdır? Fotograf koyamıyorum ama ne zaman yavrularlar merak edıyorum. Akvaryumum bıraz kalabalık. İkinci akvaryumumu sipariş verdim.  Gelince ayırıcam turlerine göre.  En çok yunuslardan yavru almak istiyorum ve onun için sırf yunusları koyacagım bır akvaryum sipariş ettim.

neden yem yemıyorlar
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:hasızlık yuzgeclerde kırılma

Akvaryum Kapasitesi (litre):525

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:s.p ve bırkac malavı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:cok guclü iç filitre life tech dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Balıklarım cok cansızlastı.  Bu sabah 3 tane yunusum daha öldü. Bazılarının alt ve ust yuzgeclerınde çürüme ve kırılmalar oluşmuş.  Sabah yemledım, cok azı yem yedı.  Hergun farklı davranıslarla karsılasıyorum.  Bır  türlü anlamadım.  Sakınleşmelerı ıcın sera aqutan döktum sabah ve işe geldim.  Buyuk erkek  yunusum cok halsiz,  galiba ölecek. Ne yapabilirim? Lütfen, acil yardım.
 
Mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat edin.
acemi412007-07-04 17:34:49
yumurta kaybı
bugun agzında yumurta olan s.p ile red fini yakalamak icin cok ugrastım akvaryumdakı butun tasları neredeyse cıkardım ıkı tane 5 lıtre pet şişeden yavruluk yaptım ve ikisinide koydum MERAK ETTIGIM ŞU yakalamaya çalışırken yumurta kaybı olmusmudur s.p nin agzı daha şişkindi yakalayınca sanki daha az şişkin gibi geldı ama ben daha acemıyım bilenler daha iyi açıklayacaktır umarım şimdiden teşekkürler
damızlık yunusum öldü
35 cm tahmını yazdım zaten. Öldü, belkı üzüntuden abartmıs olabılırim. acemi412007-06-26 01:43:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.