ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kardaş
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Haziran 2007 16:44
Son Ziyaret:
19 Eylül 2007 16:06
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Çağan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çiklet Hastası

SON 7 MESAJI

HANGİ TÜR MALAWİ....
     Yunusla ahliyi yanyana beslemeyin derim,ikiside üreme dönemlerinde birbirlerini hazmedemiyorlar,red rubin iyi fikir. 
Erkek tarafından vurulan dişi
   Akvaryumun dibini temiz tutun,bemiks ampul varsa gece 10 damla atın,tuz atmayın,yemlemeyide sabahları birkez yapın,ikinci gün düzelme varsa karışmayın düzelme yoksa 4/1 su tazeleyin,sonraki gün iyleşme varsa işlem tamamdır iyileşme yoksa ayrı bir kapta antibiyotik tedavisi şart"yaralar"için
    SAĞLIKLI BALIKLAR.
Bu nasıl test sonucudur biri bana anlatısın
   Ufuk bey söylemeyi unuttuğum bişey daha;son 6 senedir akvaryumlarıma ilaç ve su düzenleyiciler girmedi ve soruyorum sizin balıklarınızdan kaç tanesi yaşını doldurup öldü acaba,ben benimkilerini hatırlamamıyorum çünkü balıklarımın%90'I yaşlarını doldurup ölüyorlar,sizce bu şansmı yoksa tecrübemi.Ayrıca sizin belirttiğiniz gibi balık ölümlerinden "olsun tecrübe kazandım"diyen birisi değilim yani balık katili değilim.
    Bu foruma bildiklerimi paylaşmak için üye oldum,muhalefet yapıp tanımadığım insanları olumsuz yönde eleştirmek için değil.
     SAĞLIKLI BALIKLAR
Bu nasıl test sonucudur biri bana anlatısın
[QUOTE=maviyeşil]Testlerdeki amaç çeşme sularının uygunsuz olması değil, suyun dengesinin ne zaman bozulmaya başladığını anlayabilmek ve erken müdahele edebilmektir. Zamanla tecrübe kazanılıp sudaki anormallikler tahmin edilebilse de, test kullanımını her akvaryum sahibi için tavsiye ederim. Balıklara bir oyuncak gbi davranılmasına karşıyım. Onların ölümünden "Olsun tecrübe kazandım." gibi bir sonuç çıkarmak yanlış olur. Malawi, Japon, Discus diye ayrım yapılamaz. Hepsi birer canlı. Bir canlıya bakıyorsanız onun için en iyi koşulları sağlamakla yükümlüsünüz. T.C. yasaları böyle diyor.[/QUOTE]
     ClapYaptığınız açıklama için teşekkürler.Ben 15 yıllık hobiciyim diyorum siz bana testlerin amacını açıklıyorsunuz.15 li yaşlarımda akvaryuma başladığımda forumlarda bilgi alış varişi hayaldi,balıklarımızı akvaryumcuların verdiği akıllarla besliyorduk,hobinin inceliklerini anlayana kadar akvaryumlar harcadık hemde hadsiz hesapsız,işte olumlu olumsuz olaylarla tecrübe böyle kazanılıyor,etrafından duyduğu her şeyi balıklarında deneyenler aslında oyuncakları olduğunu sanıyorlar ve bol bol dükkanlara para kazandırıyorlar.
          Balık milliyetçiliğide yapmıyorum,besleyen çok kişide bilirki malaviler düzenli dip çekimi ve su tazelemesi yapıldıktan sonra"ekipmanların olmazsa olmaz temizlikleri aksatılmamalı"su düzenleyiciye falan ihtiyaç duymazlar.
          8 yıldır devletin içinde memurum TÜRKİYE CUMHURİYETİ yasalarını çok iyi biliyorum.
         Hobiye yeni başlayan arkadaşlara tekrar söylüyorum teknik terimlerle kafanızı fazla yormayın,en basit beslenen türden başlayın ve kadama kadame ilerleyin
         HERKESE SAĞLIKLI BALIKLAR
Bu Spler Ne Yapıyor?
       Adamlar birbirini parçalamış daha ne olacak.O akvaryum kiminse en kısa zamanda ya erkekleri ayırsın yada bikaç tane dişi alsın,Green Terror'uda çıkarın derim.
       Bilinçli veya bilinçsiz balıklara yapılan işkencelere karşıyım,hep beraber bu tür vakalara karşı duruşumuzu gösterelim.
       SAĞLIKLI BALIKLAR
Bu nasıl test sonucudur biri bana anlatısın
         Merhaba,arkadaşlar akvaryumun dengesiyle fazla oynamayın,yaklaşık 15 senedir balıklar hayatımın bir parçası,yeterince olumlu yada olumsuz olay tecrübelerimi arttırdı,haftalık su tazelediğinizde sistem kendini kurar sizin yapacağınız fazla bişey kalmaz tabi rutin temizlikleri aksatmayın.
          Malavi besliyorsanız  testlerle kafanızı yormayın,Türkiye'nin hiç bir yerinde çeşme suları malaviler için uygunsuz değil.
           SAĞLIKLI BALIKLAR
Yunuslarımdan Yavru Alamıyorum?
Sabır sabır sabır başkada elinden bişey gelmez,dişi erkek orantısını kur ve bekle,tavsiyem budur.
         SAĞLIKLI BALIKLAR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.