ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
delimesih
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2007 13:41
Son Ziyaret:
03 Ekim 2009 18:53
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yaşar hüseyin arıkan
Doğum Tarihi:
09 Mayıs 1969
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
operatör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yaşar Hüseyin ARIKAN

SON 7 MESAJI

taban malzemesi nasıl olmalı

Merhaba benim 80 50 50 cm ebatlarında bir tankım var bu tankın içinde taban malzemesi olarak lavolit ve ince çakıl karışımı var bir köşede bol miktarda delikli kayalardan oluşan mağaralar oluşturdum ve muhtelif yerlere arlıklarla isminin tam olarak nasıl yazıldığını bilmiyorum sanırım anubias tı herhalde akvaryumcunun tavsiyesiyle aldığım bitkilerle donattım. Çok güzel bir görüntü oluştu. Sorun şu ben bu tank içinde 1 e 3 d sarıprenses 1e 3d maviprenses 1 adet leopar vatoz bakmak istiyorum ne dersiniz olurmu. Bazı arkadaşlar lavolit ve çakıl karışımının bu balıklara uygun olmadığını söylüyorlar. Oysa lavolitin bitkilere nekadar faydalı olduğunu biliyorum. Balıklara ne zararı olabilir onu bilmiyorum. Sizden ricam bana bir yol gösterin. Birde bakmak istediğim balık sayısı iyimi yoksa bu akvaryum için çokmu. Bunuda sizin tecrübelerinize güvenerek öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekküe ederim.

Tank yeterliliği hakkında

İmla Düzenleyici

Lütfen yeni iletinizi kopyalayıp mesaj yaz kutusuna yapıştırınız. Ardından gerekliyse düzeltmelerde bulununuz.
Selam arkadaşlar benimde 160 litrelik bir tankım var daha önce canlı doğuran besliyordum fakat şu an sarı prenses ve yunus bakmak istiyorum. Akvaryum taban malzemesi olarak lavolit ve çakıl karışımı elimde mevcut bu uygunmu yoksa illaki midye kırığı yada ince kum mu kullanmalıyım bazıları elimdeki lavolitin uygun olmadığını söylediler. Bir de bu tank ta söylediğim türlerden en fazla kaç tane bakabilirim. Bana yardımcı olurmusunuz. .

Sarı Prenses için hacim
 
erh ben   im 80 50 40 cm ebatlarında 160 litrelik tankım mevcut.Daha önce canlı doğuran besliyordum.Şimdi onlar için 60 40 40 cm ebatlarında bir tank aldım ve eski tankımda yani 80 50 40 cm lik 160 litrelik tankımda 1 erkek 3 dişi sarı prenses 1 erkek 3 dişi yunus 1 erkek 3 dişi snov 1 erkek 2 dişi mavi prenses besliyorum.Balıklarımın hepsi 2,5 aylık yavrulardan oluşuyor.Şimdilik sanki akvaryum bomboş gibi görünüyor ama beni düşündüren bu balıklar büyüyüp erişkin hale geldiklerinde acaba çok kalabalık bir akvaryum mu olur balıklarım için sağlıksız birşey yapmak istemiyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bilmenizi isterim ilk kez bu tür balık besliyorum.Şimdilik herşey yolunda gibi ama ilerde ne olur beni düşündüren o.Tavsiyelerinize göre ilerde balıkları azaltabilirim.İdeal olan sayı neyse lütfen bana yön verin.Teşekkürler
bilgi alma
arkadaşlar ilginiz için hepinize teşekkür ederim.Benim eminönü çiçek pazarında sorduğum makineler 80 ile 140 tl arasındaydı.Dedim ya bu işte daha çok yeniyim.Sizin söylediğiniz gibi 30 tl ise mutlaka bir adet yemleme makinesi alırım.Eğer ben sorumsuz bir insan olsaydım zaten bu konuda bir araştırma içersinde olmazdım.Akıl akıldan üstündür.Bakın sizler bana ne kadar güzel yardımda bulundunuz.Tekrar hepinize teşekkür ederim.Cahilliğim için hepinizden özür dilerim.İnşallah ben de sizler gibi kendimi bu konuda geliştireceğim.her gün bu forumları takip ediyorum.Takdir edersinizki akvaryumculuk okadar kolay ve basit bir iş değil.Zamanla bazı şeyler oturuyor.İnşallah bende ilerleyen yıllarda en az sizin kadar bilgi sahibi olmak isterim.Kusura bakmazsanız bilmediğim konularda ilerleyen günlerde sizleri tekrar bilgilerinizle yardıma çağırmak isterim.
bilgi alma
Merhaba ben bu akvaryumculuk hobisinde henüz çok çömezim.BU yüzden sorduğum sorular belki bazılarına komik yada saçma gelebilir lütfen bilgisizliğime verin.Benim sorunum şu ;Yaklaşan yaz ayları nedeniyle 10 günlüğüne memleketime gitmem gerekiyor.Balıklarımı bırakacağım kimse yok,Maddi yetersizlikler nedeniyle otomatik yemleme makinelerinden de edinemedim.160 litrelik tank içinde 80 adet yetişkin,30 kadar yavru lepistes,4 adet yetişkin,20 adet yavru plate ve 1 edt vatozla 10 adet kiraz karidesim mevcut.Ne yapabilirim,balıklarım yem yemeden nekadar süre dayanabilirler? lütfen bir çıkış yolu tavsiye edin. Teşekkür ederim.
bilgi alma

Arkadaşlar ,ilginizden ve verdiğiniz cevaplardan ötürü,Hepinize çok teşekkür ederim.Tavsiyelerinize kesinlikle uyacağım.

delimesih2009-02-21 20:53:04
bilgi alma
Merhaba, benim 80  50  50 cm ebatlarında bir tankım var. İçinde 2 adet yetişkin yaklaşık 80 adet yavru lepistesim var. Bunun yanında 2 adet yetişkin 10 adet yavru plati balığım mevcut. Sorun şu; bir arkadaşım balık türünü değiştirmek istediği için 4 adet yaklaşık 4 cm boyutlarında japon balıklarını bana vermek istiyor. Fakat bendeki bu türlerle japonlar bir arada olur mu bilemiyorum. Oda beni durmadan arayıp cevap bekliyor. Ne olur bana bir fikir verin, ne yapayım, balıkları alayım mı? Benim balıklarıma bir zarar vermezlerse almayı bende çok isterim. Ama bu konularda henüz çok yeni olduğum için fazla bilgim yok. Yanlış bir şey yapmakta istemem. Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılar... reis2009-02-21 20:21:29

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.